سالاد نخود و بادمجان کبابی یکی از انواع سالادهای گیاهی است که از ترکیب نخود پخته با بادمجان، فلفل دلمه‌ای و سیر کبابی تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه و خاص است.

به گزارش فرارو، سالاد‌ها همیشه محبوب‌اند! از پیش غذا گرفته تا مزه کنار غذا همیشه پای سالاد در میان است. اصلا وقتی روی میز یا سفره سالاد نباشد، انگار سفره یک چیز اساسی کم دارد. سالاد‌ها انقدر متنوع و هیجان انگیز و رنگارنگ هستند که تمامی ندارند. مثلا در رستوران‌ها معمولا یک میز مخصوص فقط به سالاد اختصاص دارد که هرکدامشان انگار دارند به شما چشمک می‌زنند. سالاد‌ها در اصل به عنوان پیش غذا سرو می‌شوند، اما بعضی وقت‌ها انقدر چیز‌های خوشمزه و مقوی داخلشان هست که برای خودشان یک پا غذای اصلی به حساب می‌آیند.

مثلا اگر سالاد سزار را تنها بخورید، آنقدر سیر می‌شوید که جا برای غذا نمی‌ماند، حالا سالاد ماکارانی که جای خودش را دارد. سالاد‌ها با انواع سبزیجات مثل خیار، گوجه، انواع کلم، کاهو، هویج، خیارشور، زیتون، تخم مرغ، سیب زمینی، فلفل دلمه‌ای، مرغ، قارچ و… تهیه می‌شوند و هرکدام سس‌های مخصوص به خود را دارند.

سالاد نخود و بادمجان کبابی هم نوعی سالاد سرد است و هم می‌توانید از آن به عنوان دیپ و یا مزه در کنار انواع نانه‌ای ترد و چیپس استفاده کنید. این سالاد خوشمزه و مقوی از ترکیب نخود آبگوشتی با فلفل دلمه‌ای، سیر، جعفری، روغن زیتون و… تهیه می‌شود که طعم فوق‌العاده‌ای دارد و پیشنهاد می‌کنیم حتما یکبار آن را امتحان کنید. اگر دوست دارید این سالاد و مزه خوشمزه را در منزل با روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

نخود آبگوشتی پخته: ۱ لیوان
بادمجان کبابی: ۳ عدد
فلفل دلمه‌ای قرمز: ۱ عدد
جعفری: ۱ دسته
سیر: ۱ بوته
آب لیمو ترش: ۳ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این سالاد خوشمزه ابتدا بادمجان کبابی را ساطوری کنید و داخل یک کاسه مناسب بریزید. فلفل دلمه‌ای و بوته سیر را هم کبابی کنید و بعد از کبابی شدن به صورت له یا ساطوری به بادمجان اضافه کنید. نخود آبگوشتی پخته را همراه با جعفری تازه خرد شده، کمی نمک، فلفل، آب لیمو ترش و روغن زیتون به مواد سالاد اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. بهتر است با پشت چنگال کمی مواد را له کنید، به این صورت سالاد شما خوشمزه‌تر خواهد شد. سالاد را به مدت ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید تا خنک شود، سپس سرو کنید، نوش جان.

نکات مهم

۱ـ برای درست کردن این سالاد در استفاده از سیر و آب لیمو ترش دست و دل باز باشید، چون مزه سالاد شما را فوق‌العاده می‌کند.

۲ـ برای کبابی کردن سیر، فلفل دلمه‌ای و بادمجان می‌توانید از دستگاه هواپز استفاده کنید. به این صورت که مواد را به مدت ۲۰ دقیقه با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد داخل دستگاه هواپز بگذارید تا کبابی شود. برای درست کردن بادمجان کبابی روی اجاق گاز، بادمجان‌ها را خیلی خوب بشویید و خشک کنید. سپس اجاق گاز یا کباب‌پز را روشن کنید و بادمجان‌ها را با پوست روی شعله متوسط آتش بگذارید. در حین کبابی شدن هرچند دقیقه یکبار بادمجان‌ها را پشت و رو کنید تا همه قسمت‌های آن به صورت یکنواخت کبابی و پخته شود. بعد بادمجان‌های کبابی شده داغ را داخل یک ظرف در بسته بگذارید و اجازه بدهید ۱۰ دقیقه بماند تا نرم شود. حالا می‌توانید خیلی راحت پوست بادمجان‌ها را جدا کنید.

۳ـ همان‌طور که می‌دانید فلفل دلمه‌ای سبزی پرخاصیتی است که مصرف آن به تمامی افراد به‌ویژه کودکان توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی‌تری دارد. فلفل دلمه‌ای به دلیل مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرماخوردگی است و همچنین برای درمان کم‌خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و رفع یبوست بسیار مفید است. ته فلفل دلمه‌ای برجستگی‌هایی وجود دارد. فلفل دلمه‌هایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند، ماده هستند. فلفل دلمه‌ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام‌خواری مناسب‌تر از فلفل نر است. فلفل دلمه‌ای که سه برجستگی در زیر خود دارد، نر است. تخم کم‌تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده می‌شود و در آشپزی کاربردی‌تر است. برعکس فلفل دلمه‌ای ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمی‌شود و خوشمزه باقی می‌ماند.

۴ـ سعی کنید برای درست کردن هر نوع غذا و سالاد از روغن زیتون مرغوب استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن‌های معمولی مخلوط می‌شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست.

با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده‌اند:

ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
ـ روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می‌افتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
ـ روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به‌راحتی می‌توان در آن تقلب کرد.

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *