فراشپز- سالاد کلم بروکلی یکی از انواع سالادهای گیاهی است که از ترکیب کلم بروکلی با هویج، خیارشور، ذرت، نخود فرنگی، زیتون، کشمش و نوعی سس مخصوص تهیه می‌شود.

به گزارش فرارو،  سالاد‌ها همیشه محبوب‌اند! از پیش غذا گرفته تا مزه کنار غذا همیشه پای سالاد در میان است. اصلا وقتی روی میز یا سفره سالاد نباشد، انگار سفره یک چیز اساسی کم دارد. سالاد‌ها انقدر متنوع و هیجان انگیز و رنگارنگ هستند که تمامی ندارند. مثلا در رستوران‌ها معمولا یک میز مخصوص فقط به سالاد اختصاص دارد که هرکدامشان انگار دارند به شما چشمک می‌زنند.

سالاد‌ها در اصل به عنوان پیش غذا سرو می‌شوند، اما بعضی وقت‌ها انقدر چیز‌های خوشمزه و مقوی داخلشان هست که برای خودشان یک پا غذای اصلی به حساب می‌آیند. مثلا اگر سالاد سزار را تنها بخورید، آنقدر سیر می‌شوید که جا برای غذا نمی‌ماند، حالا سالاد ماکارانی که جای خودش را دارد. سالاد‌ها با انواع سبزیجات مثل خیار، گوجه، انواع کلم، کاهو، هویج، خیارشور، زیتون، تخم مرغ، سیب زمینی، فلفل دلمه‌ای، مرغ، قارچ و… تهیه می‌شوند و هرکدام سس‌های مخصوص به خود را دارند.
سالاد کلم بروکلی یکی از انواع سالاد‌های سرد است که از ترکیب کلم بروکلی با سبزیجاتی مانند هویج، نخود فرنگی، ذرت و… تهیه می‌شود و بسیار مقوی و خوشمزه است. اگر دوست دارید این سالاد متفاوت را با یک سس مخصوص تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه سالاد بروکلی خوشمزه همراه ما باشید.

مواد لازم

کلم بروکلی کوچک: ۱ عدد
ذرت: ۱ پیمانه
نخود فرنگی: ۱ پیمانه
هویج: ۲ عدد
خیارشور کوچک: ۱۰ عدد
زیتون بدون هسته: ۱۰ عدد
کشمش پلویی: یک سوم پیمانه
مواد لازم برای سس سالاد
ماست پرچرب: ۶ قاشق غذاخوری
سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
سس تند: ۱ قاشق غذاخوری
شوید تازه خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
آب لیمو تازه: ۴ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و آویشن: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این سالاد خوشمزه ابتدا کلم بروکلی را بشویید، سپس به مدت ۳۰ ثانیه به صورت وارونه داخل آب جوش قرار بدهید و بلافاصه داخل آب یخ بگذارید (تا به اصطلاح بلانچ شود) و اجازه بدهید ۱ دقیقه بماند و بعد آبکش کنید و کنار بگذارید تا خشک شود. هویج را به صورت خلالی درشت خرد یا رنده کنید. خیارشور و زیتون را خرد کنید. کلم بروکلی را هم خرد کنید و کنار بگذارید. داخل یک کاسه مناسب ماست، سس مایونز، سس تند، شوید خرد شده، آب لیمو، نمک، فلفل و آویشن را خوب مخلوط کنید و حالا مواد کلم بروکلی، هویج، خیارشور، زیتون، نخود فرنگی، ذرت و کشمش را به کاسه سس اضافه کنید و همه مواد را خوب هم بزنید تا با سس مخلوط شود. ظرف سالاد را داخل یخچال بگذارید و نیم ساعت تا ۱ ساعت زمان بدهید تا مزه‌ها به خورد هم بروند و سپس سالاد را سرو کنید، نوش جان.

نکات مهم

۱ـ کلم بروکلی از جمله سبزیجات بسیار پر خاصیتی است که در دو رنگ سبز و ارغوانی در بازار موجود است. این سبزی که از خانواده گل کلم‌هاست، به دو روش خام و پخته مصرف می‌شود. کلم بروکلی سرشار از ویتامین C، ویتامین K، ویتامین A و B، پتاسیم، منگنز، فسفر و سایر مواد مغذی است. شستشوی کلم بروکلی مانند سایر سبزیجات نیست و باید نکاتی را هنگام شستشو این سبزی رعایت کنید. ابتدا برگ‌های چسبیده به ساقه را جدا کنید و کلم بروکلی را زیر آب بگیرید و بشویید. سپس آن را با حوله خشک کنید و با یک چاقوی تیز ساقه را از تاج و گل‌ها جدا کنید و بعد گل‌های کلم بروکلی را به قطعات کوچک‌تر خرد کنید. حالا کلم بروکلی خرد شده را داخل یک کاسه پر از آب ولرم بریزید و یک تا دو قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. حدود ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا کلم بروکلی در آب و نمک بماند؛ سپس آن را آب‌کشی کنید.

۲ـ ذرت یکی از دانه‌های خوراکی بسیار خوشمزه و پر طرفدار است که در آشپزی کاربرد زیادی دارد. از دانه ذرت برای تهیه انواع سالاد سبزیجات، سوپ‌ها، خوراک مرغ، خورش، ماکارانی، فینگرفودها، سالاد الویه و سالاد ماکارانی و حتی در ترشی‌ها استفاده می‌شود. ما معمولا ذرت را به صورت قوطی‌های کنسرو از فروشگاه مواد غذایی یا به صورت منجمد و نیم‌پز از فروشگاه‌های سبزیجات تهیه می‌کنیم. اگر برای تهیه ذرت از خود بلال استفاده می‌کنید، باید بدانید که بهترین بلال برای تهیه ذرت، بلال‌های معروف به ذرت مکزیکی هستند که در مغازه‌های تره‌بار موجودند. بلال ذرت مکزیکی دارای دانه‌های درشت؛ شفاف و بسیار نرم و شیرین است که برای تهیه سالاد و استفاده در انواع غذا مناسب هستند. دانه‌های این نوع بلال به رنگ زرد روشن هستند و تیره نمی‌شوند.

۳ـ همیشه وقتی در تهیه غذا یا سالاد سس مایونز جزو مواد اولیه است، عده‌ای می‌پرسند، آیا می‌شود به جای آن از ماست استفاده کرد؟ این مسئله تا حدودی سلیقه‌ای است. اگر منع مصرف دارید یا اینکه به خاطر کالری بالای سس مایونز تمایلی به استفاده از آن را ندارید، می‌توانید ماست چکیده یا پرچرب را جایگزین کنید؛ اما ماست معمولاً آب می‌اندازد؛ بنابراین توصیه می‌شود برای مهمانی‌ها این کار را انجام ندهید. همچنین می‌توانید میزان سس مایونز را نصف کنید و ماست پر چرب را با آن مخلوط کنید.

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *