شله خرمایی یکی از دسرهای سنتی و بسیار خوشمزه شهرهای جنوب کشورمان میباشد که به صورت داغ سرو میشود. این دسر خوشمزه به دلیل اینکه با خرما درست میشود، میتواند به عنوان یک میان وعده مقوی مورد استفاده قرار بگیرد. این دسر خوشمزه شباهت زیادی به رنگینک دارد و تقریبا ساده شده رنگینک میباشد، زیرا رنگینک به همراه مغز گردو تهیه میشود و دسری مجلسیتر محسوب میشود. این دسر خوشمزه به دلیل اینکه دارای طبع گرم میباشد معمولا به همراه غذاهای دریایی سرو میشود و میتوانیم آنرا در کنار غذاهایی مانند سبزی پلو با ماهی سرو کنیم، برای مشاهده این آموزش در ادامه همراه ما باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
خرمای بدون پوست ۱ لیوان
آرد سبوس دار ۱ لیوان
روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
دستور تهیه شله خرمایی
مرحله اول
برای تهیه شله خرمایی مجلسی به روش جنوبی ابتدا هستههای خرما را بیرون میآوریم (اگر خرما پوست دارند بهتر است پوست شان را بگیرید) و خرماها را داخل قابلمهای میریزیم و ۳ لیوان آب جوش روی آنها میریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و درب قابلمه را میگذاریم تا خرماها نرم شوندبعد خرماهای نرم شده را در پارچ مخلوط کن میریزیم و پوره شده تحویل میگیریم و یا با گوشتکوب خوب خرماها را میکوبیم تا له شوند.
مرحله سوم
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت کم قرار میدهیم و آرد سبوس دار را داخل آن میریزیم. سپس به طور مداوم تفت میدهیم تا آرد به رنگ نخودی بشود و پوره خرما را به آن اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم و تفت میدهیم.
مرحله چهارم
اگر دوست داشتید روغن مایع را در اینجا به مواد میافزاییم و در آخر گلاب را نیز اضافه میکنیم و کمی ترکیب میکنیم تا با دیگر مواد یکدست شود. حالا مجددا همگی مواد را مخلوط میکنیم و تفت میدهیم تا به قوامی مثل قوام فرنی برسد
مرحله پنجم
اگر مایه شله خرمایی سفت شده بود کمی آب جوش روی مواد میریزیم تا غلظت کم شود. در پایان تابه را از روی حرارت بر میداریم و شله خرمایی آماده شده را داخل ظرف مورد نظر میریزیم و با پودر نارگیل یا پودر پسته تزئین میکنیم. نوش جان
منبع: چی شی