فراشپز- شلکه پلو نوعی پلو مخلوط کردی است که از ترکیب برنج با لپه، مرغ، گوجه فرنگی و… تهیه میشود و بسیار خوشمزه و مقوی است.
به گزارش فرارو، غذاهای محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب میشوند. برخی از این غذاها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید، کم کم از یاد رفتهاند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذاهای بسیار خوشمزه و محلی آشنا میشوید که برخی از آنها را تابهحال نخوردهاید یا حتی نامش را نشنیدهاید. کردستان یکی از استانهای زیبای کشورمان است که دارای تنوع غذایی بینظیری است و اگر به این استان سفر کنید، از خوردن غذاهای اصیل، متنوع و بسیار خوشمزه این استان شگفتزده خواهید شد. شلکه کردی نوعی پلو مخلوط خوشمزه و اصیل ایرانی است که اصالت آن به کردستان بازمیگردد. این غذا به دلیل داشتن لپه، گوجه فرنگی و گوشت یا مرغ بسیار پرخاصیت است و شباهت زیادی به دمی گوجه دارد. اگر دوست دارید این پلوی مخلوط خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش شلکه کردی همراه ما باشید.
مواد لازم
سینه مرغ: ۱ عدد
لپه: ۱ پیمانه
برنج: ۲ پیمانه
گوجه فرنگی: ۵ عدد
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این پلو خوشمزه ابتدا برنج را بشویید و کنار بگذارید. لپه را که از چند ساعت قبل خیس دادهاید، همراه با آب و کمی نمک بپزید. مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و تکههای مرغ خرد شده را به آن اضافه کنید. مقداری نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه روی مرغها بپاشید و مرغ را تفت بدهید. حالا گوجه فرنگی میکس شده را اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا مرغ کمی بپزد. ۱۵ دقیقه بعد برنج و لپه پخته را به مواد اضافه کنید و هم بزنید و صبر کنید آب برنج کشیده شود، سپس دمکنی بگذارید و برنج را به مدت ۴۵ دقیقه دم کنید. در این مرحله شلکه کردی خوشمزه و مقوی ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ برای درست کردن این غذا بهتر است از ترکیب روغن حیوانی و جامد استفاده کنید. اگر به روغن حیوانی دسترسی ندارید، به جای آن میتوانید از کره استفاده کنید.
ـ برای درست کردن شلکه کردی میتوانید به دلخواه از گوشت گوسفندی و یا مرغ استفاده کنید.
ـ این پلو در اصل کمی شل است و هرچه نرمتر باشد، خوشمزهتر خواهد بود.