طعم و عطر غذاهای اصیل ایرانی همیشه زبانزد بوده اما راز این طعم چیست؟ اگر برای هر کدام از غذاها یک تصویر ذهنی برایمان ایجاد شده است، در ذهن مرور کنیم و از شیرینی این مرور کیف کنیم. یکی از قرارهای ثابت ایرانیان در ظهرهای جمعه، سفره ایست که همه اعضای خانواده را دور خود جمع می کند و آبگوشت خوشمزه دست پخت مادر خانه، زینت بخش آن است.

از کودکی برای هر وعده غذا کلی خاطره برایمان مانده است. اما شاید یکی از ماندگارترین آنها وعده ناهار روزهای جمعه می‌بود که همه اهل خانواده را در یک روز تعطیل دور هم جمع کرده و برای سفره‌ای که در آن برای تک تک اعضای خانواده جای نشستن اختصاص داده بود لحظه شماری می‌کردیم.

آبگوشتی که دست پخت مادر خانواده بود. دور هم می‌نشستیم و اغلب هم از طعم خوبش بزرگترها به زمان سفر می کردند و خاطرات مادربزرگ ها و مادرهای شان را زیر دندانشان مزه مزه می کردند و از طعم سبزی خوردن باغچه کودکی‌شان در مهمان نشین تراس خانه بزرگی یاد می کردند که حوض وسط حیاط، محل آب تنی تابستان های گرم و بدون کولر بود.

چه می دانیم؟ شاید شیرینی هندوانه قرمزی که مادربزرگ شتری می‌برید و به دست هر کدام می داد تا عرق پیشانی شان را به خنده روی لب وصل کند هم در کنار ترشی مامان پز و سیر چند ساله ای که از کوزه کنار حیاط می‌آورد، بسته خاطرات ظهر جمعه را کاملتر می کرد.

خلاصه آنکه آبگوشت ظهر جمعه را فقط یک معجون متشکل از گوشت و سیب زمینی و نخود نباید دید. آبگوشت یک جعبه خاطرات است از تمام خانواده های ایرانی که جمعه ها را به عنوان روز تعطیل خود با آن رنگی تر می کنند و برای ادامه گذران روزهای سخت و شیرین زندگی کمی خستگی را فراموش و از تن به در می کنند.

مواد لازم:

گوشت گوسفندی با استخوان ترجیحا قلوه گاه بهمراه دنبه

۱۵۰ گرم نخود

پیاز یک عدد بزرگ

سیب زمینی دوعدد

۱ عدد گوجه فرنگی

۱ قاشق غذاخوری رب گوجه

نمک ،زردچوبه ،فلفل،لیموعمانی

۱ تکه چوب دارچین

مراحل تهیه

مرحله اول:

گوشت ودنبه را می شوییم. داخل قابلمه می گذاریم. نخود خیس کرده وپیاز درسته که پوست کندیم وشستی همراه فلفل،زردچوبه ،یک تکه چوب دارچین،رب گوجه وگوجه فرنگی که پوست گرفتیم وچهار قاچ کردیم را داخل قابلمه یا دیزی می ریزیم و روی آن را آب می گیریم.

مرحله دوم:

روی گاز با حرارت زیاد می گذاریم و وقتی جوش آمد حرارت را کم می کنیم و می گذاریم به حال خودش تا آرام بپزد وجا بیفتد. میدونید معمولا آبگوشت را صبح خروس خوان باید بارگذاشت تا با شعله کم و زمان زیاد کاملا جا بیفتد.

مرحله سوم:

در اواخر پخت سیب زمینی راپوست می گیریم و اضافه می کنیم. حالا نمک می زنیم.

وقتی که آبگوشت کاملا پخت وجا افتاد دنبه پخته شده را همراه گوجه فرنگی خوب می کوبیم ودوباره به قابلمه برمی گردانیم .

حالا آبگوشت ما آماده نوش جان کردن است. البته همراه خانواده!

نکته:

این غذا همراه پیاز و ترشی خصوصا ترشی سیر فوق العاده می شود.

منبع: ایرنا

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *