فراشپز- آش دندونی یکی از انواع آش‌ها سنتی ایرانی است که در اقصی نقاط کشور تهیه می‌شود. این یک غذای مقوی و سرشار از مواد مغذی است که معمولاً انواع حبوبات و غلات در ترکیب با هم درست می‌شود.

آش دندونی مملو از پروتئین، فیبر و ویتامین‌های ضروری است که از سلامت عمومی بدن حمایت می‌کند. این آش به صورت سنتی با هفت گونه حبوبات تهیه می‌شود. آش دندونی از نظر فرهنگی نیز مهم است و اغلب برای دندان درآوردن کودکان تهیه می‌شود. با این حال، اگر می‌خواهید طرز تهیه آش دندونی را یاد بگیرید، این مقاله را تا پایان بخوانید.

مواد مورد نیاز برای تهیه آش دندونی

لوبیا قرمز: یک لیوان

لوبیا چیتی: یک لیوان

لوبیا چشم بلبلی: ۱.۳ لیوان

نخود: یک لیوان

عدس: یک لیوان

گندم: یک لیوان

جو: نصف لیوان

برنج: نصف لیوان

عصاره گوشت: یک لیوان

پیاز: ۲ عدد

نعنا داغ و کشک: برای تزیین

نمک و فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

مراحل لازم برای طرز تهیه آش دندونی عبارتند از:

۱.حبوبات را یک شب یا حداقل هفت ساعت قبل از پخت در آب قرار دهید تا خیس بخورد. همچنین آب آن را چندین بار عوض کنید تا نفخ آن برطرف شود.

۲.پس از خیس شدن لوبیاها، آنها را آبکش کنید. توصیه می‌کنیم گندم، جو و برنج را جداگانه بپزید.

۳.پس از پخت کامل حبوبات، پیاز را پوست بگیرید و خلال کنید. سپس در تابه‌ای مناسب پیاز را با مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید تا طلایی شود.

۴.در قابلمه‌ای که آش را درست می‌کنید، بلغور گندم را در آب بپزید. بعد از اینکه بلغور نرم شد، برنج را به آن اضافه کنید و هم بزنید. حالا جو را اضافه کنید و دوباره هم بزنید.

طرز تهیه آش دندونی خوشمزه و اصیل تبریز

۵.سپس حبوبات پخته شده را به مخلوط آش اضافه کنید. یک تکه عصاره گوشت را در یک لیوان آب جوش حل کرده و به آش اضافه کنید.

۶.اگر آب گوشت یا عصاره استخوان دارید، به جای عصاره گوشت از آنها استفاده کنید. همچنین می‌توانید بسته به سلیقه خود حدود ۲۵۰ گرم گوشت ریش ریش شده به آش اضافه کنید.

۷.پیازهای سرخ شده را با نمک و فلفل اضافه کنید تا مزه‌دار شوند. درب قابلمه را بپوشانید و بگذارید آش بجوشد تا کاملا بپزد.

۸.در این فاصله یک پیاز دیگر را خلال کرده و تفت دهید تا طلایی شود. مقداری نعنا را در روغن تفت دهید تا معطر شود.

۹.پس از آماده شدن غذا، آش را به ظرف سرو منتقل کرده و با کشک، پیاز سرخ شده و نعنا داغ تزیین کنید.

آش دندونی برای کجاست؟

آش دندونی در اکثر شهرهای کشور تهیه می‌شود، اما ریشه در فرهنگ غذایی آذربایجان شرقی و غربی دارد. بدین دلیل این آش در ترکیه نیز تهیه می‌شود. امروزه اکثر شهرهای کشور این آش را با مواد غذایی مختلف تهیه می‌کنند. این آش به طور خاص برای دندان درآوردن کودکان درست می‌شود که در آن اعضای خانواده به همراه مهمان این آش را در یک مراسم خاص نوش جان می‌کنند.

ترفندهای تهیه آش دندونی اصیل تبریز

توصیه می‌کنیم در طرز تهیه آش دندونی به ترفندهای زیر توجه کنید:

برنج نیم دانه را برای تهیه این آش استفاده می‌کند.
از گندم پوست کنده استفاده کنید تا زمان پخت کاهش پیدا کند.
آش دندونی هیچ سبزی ندارد و تنها از نعنا خشک برای تزئین استفاده می‌شود.
از گردوی ریز شده و کشمش برای تزئین این آش خوشمزه بهره ببرید.
آش دندونی به شکل سنتی خود به صورت غلیظ تهیه می‌شود و آبکی نیست.
به جای نمک از عصاره گوشت استفاده کنید تا آش طعم بهتری پیدا کند.
پیاز را در کره تفت دهید تا آش طعم بهتری پیدا کند.
پیشنهاد می‌کنیم آب قلم گوسفند و گاو برای طعم بهتر آش استفاده کنید.
هم زدن آش به طور مرتب ضروری است، زیرا باعث می‌شود تا به ته قابلمه نچسبد.
با کشت یک شکل دندان را روی آش درست کنید تا با مناسبت همخوانی داشته باشد.

کلام آخر

با یادگیری طرز تهیه آش دندونی می‌توانید این غذای خوشمزه و اصیل را برای دندان درآوردن فرزند خود تهیه کنید. هدف این است که بتوانید فضای شادی را در خانه درست کنید. همه اعضای خانواده از این کار قدردانی خواهند کرد و لحظات فراموش ناشدنی را خواهید داشت. با این حال، توصیه می‌کنیم از قبل چند بار این آش را درست کنید تا در مناسبت مورد نظر بتوانید بهترین دست پخت خود را ارائه دهید.

منبع: همشهری

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *