فراشپز- آش شیله عدس یکی از غذاهای محبوب و سنتی شهر تبریز است که با طعمی لذیذ و مقوی، جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های آذربایجانی‌ها دارد.

آذربایجان شرقی یکی از استان هایی است که غذاهای متنوع و خوشمزه آن طرفداران زیادی هم در این استان و هم در دیگر نقاط ایران دارد. آش شیله عدس تبریز یکی از آش های ساده و سبک آذربایجان شرقی است که جزو بهترین و ساده ترین غذاهای آبکی برای سرماخوردگی محسوب می شود و بسیار سبک، خوشمزه و زودهضم بوده و پیش غذای مناسبی در کنارغذاهای محلی مثل کوفته تبریزی است.

اگر در فصول سرد سال برای پیشگیری از سرماخوردگی آش عدس با آرد تهیه کرده و طرز تهیه آش عدسی ساده و طرز تهیه اش عدس و رشته را مناسب می دانید، شما را در این بخش از آموزش آشپزی  با یک رسپی متفاوت آشنا می کنیم.

مواد لازم آش شیله عدس ساده

برای تهیه آش عدس و بلغور شما به مواد لازم زیر نیاز دارید که عبارتند از:

عدس 2 پیمانه
برنج نصف پیمانه
بلغور گندم(یارما) نصف پیمانه
تره ریز شده 1 پیمانه
پیازچه ریز شده 2 پیمانه
گوجه فرنگی درشت رنده شده 4 عدد
پیاز متوسط 2 عدد
آب مرغ 2 لیوان
آب 2 لیوان

طرز تهیه آش شیله عدس

دو تا سه ساعت برنج، عدس و بلغور گندم را به صورت جداگانه خیس دهید.
پیاز را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید.
پیاز نگینی شده را با کمی روغن در قابلمه تفت دهید.
بعد از این که پیاز کمی طلایی‌رنگ شد، مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید تا بوی خامیش گرفته شود.
عدس خیس داده شده را آبکش کرده و با 2 لیوان آب و آب مرغ داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
بعد از نیم پز شدن عدس، برنج و بلغور را به قابلمه بیافزایید.
در این مرحله از طرز تهیه آش عدس برای سرماخوردگی، تره را اضافه کنید.
پس از شکفته شدن برنج،پیازچه و گوجه رنده شده را اضافه کنید.
اجازه دهید که آش کاملا بپزد و جا بیفتد.
آش شیله عدس را در ظرف مناسب سرو ریخته و با جعفری و پیازداغ تزئین کرده و نوش جان کنید.

نکات مهم طرز تهیه آش شیله عدس با بلغور و برنج

مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد.
عدس نسبت به برنج و بلغور دیرتر می‌پزد، پس در طرز تهیه آش عدسی ساده باید ابتدا عدس را نیم پز کنید.
در حین پخت مدام آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
بجای آب مرغ و آب معمولی در تهیه این آش میتوانید 4 عدد گالینابلانکای مرغ را در 6 لیوان آب جوش حل و استفاده کنید.
آش شیله عدس را می توانید در وعده پیش غذا، ناهار، شام و به عنوان افطار میل کنید.
نکات تکمیلی در مورد آش شیله عدس
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 2 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
آش شیله عدس را می توانید در وعده پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

منبع: نمناک

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *