فراشپز- آش پرپوله؛ آشی است سبک و مغذی که اصالت آن به کردستان برمی گردد. در این آش فقط از یک نوع از حبوبات استفاده شده که بسیار برای بدن نیاز است. عدس دارای فواید غذایی زیادی است که آش پرپوله روشی دیگر استفاده از عدس است. این آش را بیشتر در فصول سرد سال در شهر سنندج طبخ میکنند. امروز طرز تهیه آش پرپوله بدون گوشت را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید. امیدواریم دستور تهیهای که در ذیل ذکر میکنیم به دستور اصلی بسیار نزدیک باشد.
مواد لازم
عدس ۳۰۰ گرم
رشته آشی به میزان دلخواه
پیاز خرد شده ۲ عدد
مرزه ۱ قاشق غذا خوری
نمک، فلفل قرمز و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه آش پرپوله
۱ مرحله اول: آماده سازی پیاز
پیاز را شسته خرد میکنیم و در داخل تابهای تفت میدهیم تا طلایی شود و به آن فلفل و زردچوبه اضافه میکنیم.
۲ مرحله دوم: آماده سازی عدس
ابتدا عدسها را بشویید و به مدت ۲ ساعت عدسها را در آب خیس کنید و بعد آب آن را عوض کنید و اجازه تا عدسها کاملا پخته شود.
۳ مرحله سوم: افزودن مرزه و پیاز
حالا پیاز و مرزه را به عدس پخته شد افزوده و اجازه میدهیم تا بجوشید جا بیفتد و طعم مواد به خورد هم برود.
۴ مرحله چهارم: افزودن رشته آشی
در نهایت پخت رشته آشی را خرد کرده به آش میافزاییم و اجازه میدهیم تا کاملا پخته شود و جا بیفتد.
فوت و فنهای دستور پخت آش پرپوله
این آش مقوی را برای سحری و افطار نیز میتوانید تهیه کنید.
این مقدار آش برای ۴ نفر مناسب میباشد.
اجازه دهید این آش با حرارت ملایم آماده شود.
اگر به جای آب از عصاره گوشت استفاده کنید بسیار مقویتر میشود.
منبع: پارسی دی