آشپزی

طرز تهیه اشکنه بلغور شیر؛ غذای محلی خراسان

فراشپز- اشکنه از جمله غذا‌های خوش طعم و سنتی ایرانی است که جای خالی یا به بیانی حضور کمرنگ آن در برنامه غذایی این روز‌ها حسابی احساس می‌شود. در تمامی اشکنه‌ها اعم از اشکنه تخم مرغ، اشکنه پیاز، اشکنه کشک، اشکنه ماست، در مواد لازم آن گوشت به کار نمی‌رود. اشکنه‌ها به طور کلی پس از تهیه شدن همراه نان تریت شده و سرو می‌شود.

این غذا به دلیل دارا بودت ترکیباتی همچون شیر و بلغور هم خوش طعم بوده و هم از نظر خواص غذایی و مقوی بودن ارزشمند است. با توجه به اینکه غذا‌ها امروزه فست فودی و آماده و بسته بندی شده است، چه خوب است با تهیه غذا‌های خانگی علاوه بر احیای فرهنگ غذایی سنتی ایرانی به سلامتی و پرانرژی بودن عزیزانمان کمک کنیم. در ادامه مراحل دستور پخت اشکنه شیر بلغور را با شما به اشتراک می‌گذاریم.

مواد لازم

۱ عدد پیاز

۳ – ۵ قاشق غذاخوری بلغور شیر

۱ قاشق مرباخوری گردو (خرد کرده)

۱ قاشق غذاخوری نعنا خشک

اندازه نیاز زردچوبه

اندازه نیاز فلفل و نمک

طرز تهیه اشکنه شیر بلغور

در مرحله اول باید بلغور شیر را تهیه کنید. برای این منظور کمی گندم نیمه پخته را آس دستی (آستاس) می‌کنند. بلغور همان گندم خرد گردیده است که درون شیر می‌ریزند و بر روی حرارت قرار می‌دهند تا بجوشد. کمی زردچوبه نیز به آن افزوده و پس از پخته گردیدن داخل یک سینی بزرگ می‌ریزند و جلوی نور خورشید قرار می‌دهند تا خشک گردد.

حالا در مرحله بعد نوبت به تهیه خود اشکنه می‌رسد، یک عدد پیاز را خلالی شکل خرد کنید، درون تابه‌ای کمی روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب و داغ شود. سپس مقداری زردچوبه به پیاز افزوده و تفت بدهید تا بوی زردچوبه پخش گردد. بعد هنوز پیاز کاملا تفت داده نشده، مقداری نعنا خشک به آن بیفزایید و مقداری تفت بدهید؛ حواستان به نسوختن آن باشد.

بلغور شیر را با یک پیمانه آب بر روی نعنا و پیاز داغ ریخته و پس از جوشیدن آب، فلفل و نمک اضافه کرده و بعد از اینکه چند جوش زد، گردو خرد شده را به آن بیفزایید.

در نهایت شعله را کم کنید و در این حالت پشت سر هم غذا را به هم بزنید تا قوام گرفته و آماده شود. سپس شعله زیر آن را قطع کرده و به درون کاسه‌ها بکشید و در آن نان تریت نمایید و میل نمایید. همراه آن می‌توانید از سبزیجات و پیاز بهره ببرید. نکته اینکه میزان غلظت آن بسته به سلیقه شما دارد.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

(ویدئو) طرز تهیه غذای عربی با جگر مرغ به سبک آشپز کویتی

در این ویدئو یک آشپز زن مشهور کویتی به شکلی تصویری نحوه پخت یک غذای…

28 دقیقه ago

با این معجون استخوان‌هایتان را تقویت کنید

فراشپز- به دلیل احتمال بروز بیماری‌های مفصلی مثل پوکی استخوان، افزایش خواهد یافت. مطالعات انجام…

1 ساعت ago

(ویدیو) طرز تهیه دسر دبل شکلاتی

فراشپز- به راحتی می‌توانید در منزل یک دسر دبل شکلاتی خوشمزه تهیه کنید. خوراکی‌ها و…

2 ساعت ago

طرز تهیه خینکالی؛ غذای جذاب گرجستانی

فراشپز- خینکالی در حقیقت نوعی کوفته ماکارونی و پر شده‌ای است که غذای مورد علاقه…

2 ساعت ago

طرز تهیه روغن دنبه

فراشپز- این روغن خیلی برای بدن مفید است و با مصرف آن به مرور از…

2 ساعت ago

چیکن تترازینی؛ تجربه طبخ غذای ایتالیایی

فراشپز- گاهی وقت‌ها هم باید سراغ آشپزی ملل برویم و غذای مورد علاقه خودمان را…

3 ساعت ago