آشپزی

طرز تهیه باقالی چرخی شمرونی با چاشنی ویژه

فراشپز- در هوای سرد پاییزی خوردن یک بشقاب باقالی با پوست داغ با سرکه و گلپر خیلی می چسبد. در این مقاله نکات مهمی در پخت یک باقالی نرم و خوشمزه گفته شده که حتما بخوانید.

این روزهای سرد برفی هر جایی از پیاده رو که چشم کار می کند چرخی هایی را می بینیم که باقالی می فروشند. فکر نکنم کسی باشد که از کنار این چرخی ها عبور کند و هوس باقالی نکند. در گذشته به خاطر ارزانی بیشتر عابران پیاده مشتری پر و پا قرص روزانه این چرخی ها بودند و اندک پولی یک ظرف بزرگ باقالی می خریدند اما در سال های اخیر به خاطر گرانی های موجود کمتر کسی از این چرخی ها خرید می کند. چرا که باقالی را گران می دهند. فروشنده ها یک ظرف باقالی سرخالی را ۵۰ هزار تومان می فروشند. امروز قصد داریم طرز تهیه باقالی خانگی را به شما آموزش دهیم که طعم آن نه تنها با طعم بیرونی ها برابری می کند چه بسا خوشمزه تر و سالم تر از آنها نیز هست و نیز به صرفه تر.

طرز پخت باقالی

باقالی های مازندرانی خشک را به هر میزان که می دهید یک شبانه روز در آب جوش خیس کنید و در این مدت آب آن را عوض کنید که بو نگیرد. سپس باقالی ها را با آب روی حرارت متوسط بگذارید تا بپزد. در این مدت کف روی آب را بردارید که وقتی درب قابلمه را می گذارید سرریز نکند. بعد از نیمه پخت شدن، کمی گیاه آویشن و یک عدد فلفل سبز تند را داخل قابلمه بیاندازید و درب قابلمه را بگذارید تا با حرارت کم یک ساعت بپزد. اگر باقالی دیرپز باشد ۳ ساعت پخت آن طول می کشد.

اگر در این فاصله نیاز به آب داشت حتما آب جوش اضافه کنید چون آب سرد موجب می شود باقالی ها دیرپز شود. نیم ساعت آخر نعنای خشک، فلفل سیاه از هر کدام یک قاشق غذاخوری سرخالی به آب اضافه کنید.

نیم ساعت آخر سرکه انگور و رب ساعت آخر هم نمک را اضافه کنید. سرکه نباید زیاد جوش بخورد چون باقالی ها را سفت می کند. نمک را هم اگر زود اضافه کنید باقالی ها نپز می شود. موقع سرو کردن هم گلپر، فلفل قرمز، سرکه و نمک بزنید و میل کنید. نوش جان.

نکته طلایی

موقع خرید باقالی خشک، دقت کنید باقالی کهنه و تیره نخرید چون خوب نمی پزد و نرم نمی شود. باقالی امسال که روشن و تازه است را بخرید که در عرض یک ساعت بپزد. سعی کنید باقالی هایی که می خرید یک دست باشد خیلی بزرگ و خیلی کوچک نباشد.

منبع: همشهری

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه کیک لیمو شیرین خوشمزه؛ با آموزش مرحله به مرحله

فراشپز- لیمو شیرین یکی از میوه‌های پرخاصیت و خوشمزه فصل پاییز و زمستان است که…

17 ساعت ago

طرز تهیه خورش قیمه عربی: دستور پخت اصیل و خوشمزه

فراشپز- آیا تا به حال طعم بی‌نظیر و خاص خورش قیمه عربی را تجربه کرده‌اید؟…

20 ساعت ago

کیک مغزدار اسپانیایی؛ کیک خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوه‌ای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…

23 ساعت ago

دستور پخت نان شیرمال به سبک نانوایی

فراشپز- نان شیرمال هم مثل فطیر، از جمله محصولات سنتی کشورمان است که در جایی…

23 ساعت ago

طرز تهیه کوکی خرما و گردو به روش قنادی ها

فراشپز- کوکی خرما یکی از کوکی‌های بسیار خوشمزه و ساده است که می‌توانید برای صبحانه…

24 ساعت ago

طرز تهیه پنکیک سیب زمینی یا کارتوفل

فراشپز- پنکیک سیب زمینی یا کارتوفل سیب زمینی یک از غذا‌های ساده و خوشمزه کشور…

1 روز ago