آشپزی

طرز تهیه باقلوا تابه‌ای؛ شیرینی متفاوت و خوشمزه

فراشپز- باقلوا یکی از محبوب‌ترین و پر طرفدارترین شیرینی‌های سنتی ایرانی است که با استفاده از شربت مخصوص و دیگر مواد اولیه تهیه می‌شود. این شیرینی را می‌توان در منزل و بدون استفاده از فر درون تابه تهیه کرد.

باقلوا یکی از انواع شیرینی‌های محبوب و بسیار خوش طعم سنتی ایران است. این شیرینی پرطرفدار را علاوه بر تهیه از قنادی‌ها می‌توان به سادگی و با استفاده از مواد اولیه در دسترس در منزل تهیه کرد. برای تزئین شیرینی باقلوا می‌توان از انواع مغزیجات مانند گردو، بادام و یا حتی پسته به دلخواه استفاده کرد.

برای تهیه باقلوا تابه ای همانطور که از اسم آن مشخص است بدون استفاده از فر و با استفاده از تابه به سادگی تهیه می‌شود. این شیرینی دارای شربت مخصوص است که باید بر روی باقلوا ریخت.

مواد لازم باقلوا

کره ۱۰۰ گرم

آرد ۲ پیمانه

تخم مرغ ۱ عدد

پودر قند ۱ قاشق غذاخوری

ماست ۲ قاشق غذاخوری

روغن مایع ۵ قاشق غذاخوری

وانیل نوک قاشق چای خوری

بکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری

مواد لازم شربت باقلوا

آب ۱/۲ پیمانه

شکر ۱/۲ پیمانه

گلاب به مقدار لازم

زعفران به مقدار لازم

مواد لازم میان باقلوا

پسته یا گردو ۱ پیمانه

پودر قند ۱ قاشق غذاخوری

پودر هل و دارچین به مقدار لازم

طرز تهیه باقلوا تابه‌ای سنتی

ابتدا برای تهیه باقلوا باید به سراغ تهیه خمیر بروید. برای این منظور روغن مایع، کره، وانیل، بکینگ پودر،ماست، پودر قند و تخم مرغ را در کاسه ای بریزید و به خوبی هم بزنید تا تخم مرغ از حالت لختگی خارج شود. حالا آرد را بیافزایید و با لیسک به صورت دورانی هم بزنید.

در ادامه خمیر را با دست مقداری ورز دهید. سپس خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به صورت دایره‌ای باز کنید. برای تهیه مواد میانی باید مقداری هل و دارچین را به همراه پودر پسته و یا گردو و پودر قند به خوبی مخلوط کنید و کنار بگذارید.

نصف خمیری را که برش داده‌اید در درون تابه‌ای چرب شده پهن کنید. سپس مخلوطی از مواد میانی تهیه شده را به خوبی بر روی خمیر پهن کنید. نصف دیگر خمیر را به طوری که روی تمام مواد میانی را بگیرد بر روی خمیر پهن کنید و با دست به هم بچسبانید.

برش‌های مثلثی و یا مربعی به دلخواه بزنید و به دلخواه با یک زرده تخم مرغ آن را رومال کنید. روی درب تابه دمکنی بگذارید و تابه را به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا پخته شود. در ادامه باید به سراغ تهیه شربت بروید. برای تهیه تابه‌ای بردارید.

در تابه آب و شکر را بریزید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید. حالا باید مقداری زعفران و گلاب به مواد اضافه کنید و صبر نمایی تا قوام پیدا کند. پس از سرد شدن شربت باید شربت را بر روی باقلوای گرم بریزید و سپس باقلوای تابه ای خود را سرو کنید.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

(ویدیو) طرز تهیه چیز کیک کارامل یخچالی

فراشپز-  حتماً این چیز کیک خوشمزه رو امتحان کنید. مواد لازم: کره ۱۲۰ گرم پنیر…

52 دقیقه ago

(ویدئو) نان قندی را نیم ساعته در خانه درست کنید

فراشپز- در این ویدئو، یک آشپز ماهر به شما آموزش می‌دهد چگونه نان قندی با…

2 ساعت ago

طرز تهیه کوفته قلقلی با برنج و لپه

فراشپز- کوفته را به روش‌های مختلفی می‌توان درست کرد. این غذای محبوب و همه‌پسند، در…

2 ساعت ago

(ویدئو) یک غذای متفاوت ایتالیایی با بادمجان و سیب زمینی

در این ویدئو، یک آشپز ایتالیایی به شما نشان می‌دهد چگونه با استفاده از ۲…

3 ساعت ago

دستور پخت خورشت فسنجان در زمستان

فراشپز- خورش فسنجان یکی از اصیل ترین و لذیذترین خورش های مجلسی و از غذاهای…

4 ساعت ago

ته چین اسفناج؛ منوی ویژه گیاه خواران

ته چین‌ها از جمله غذاهای سنتی و پر طرفدار ایرانی هستند که به دلیل ظاهر…

4 ساعت ago