بستنی خشک که با نام بستنی پفکی و بستنی فضانوردان نیز شناخته می‌شود، یکی از تنقلات خوشمزه و مورد علاقه کودکان و بزرگسالان است که ایده اولیه آن به دهه ۱۹۷۰ میلادی باز می‌گردد.

بستنی خشک که با نام بستنی پفکی و بستنی فضانوردان نیز شناخته می‌شود، یکی از تنقلات خوشمزه و مورد علاقه کودکان و بزرگسالان است که ایده اولیه آن به دهه ۱۹۷۰ میلادی باز می‌گردد. این شیرینی فاقد هر نوع رطوبت یا آب اضافی بستنی است، بنابراین نیازی به نگهداری کوتاه مدت در یخچال ندارد.

بستنی خشک به دلیل بافت سبک و ماندگاری بالا یک ماده غذایی خوب و مقوی برای کوهنوردان و فضانوردان محسوب می‌شود. از همین رو به آن بستنی فضانوردان نیز گفته می‌شود. شما می‌توانید در فصل زمستان که میل کردن بستنی سرد دلچسب نیست از طعم بی‌نظیر انواع بستنی‌های خشک بهره‌مند شوید.

در این مقاله ۲ روش طرز تهیه بستنی خشک همراه با نکات اضافی و فوت و فن‌های خوشمزه شدن بستنی خشک پفکی را با دستگاه و بدون دستگاه به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه بستنی خشک فضانوردان

شیر (پرچرب): ۱ لیتر

خامه ساده: ۱ بسته ۲۰۰ گرمی

زرده تخم مرغ: ۴ عدد

پودر ثعلب: ۲ قاشق چای‌خوری سر پر

وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری

شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار + ۲ قاشق چای‌خوری

مدت زمان آماده سازی مواد: ۳ ساعت

مدت زمان آماده شدن بستنی پفکی: ۲۴ ساعت

میزان کالری در ۱۰۰ گرم بستنی خشک: حدود ۲۵۰ تا ۲۷۰ کیلوکالری

مراحل طرز تهیه بستنی خشک پفکی

قبل از هر چیز باید به شما بگوییم برای تهیه بستنی پفکی یا بستنی خشک، نیاز به دستگاه «فریزر درایر» دارید. این دستگاه به صورت صنعتی و خانگی در بازار موجود است. خرید دستگاه ممکن است مقرون به صرفه نباشد، اما اگر شما علاقمند به درست کردن بستنی خشک هستید می‌توانید آن را خریداری نمایید. در غیر این صورت باید بستنی خشک آماده بخرید. البته این بستنی خشک پفکی با شیرینی بستنی خشک تبریزی متفاوت است.

در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه بستنی خشک را با دستگاه فریزر درایر آورده‌ایم:

مرحله اول: شیر را روی حرارت ملایم گرم کنید

در ابتدا شیر را داخل یک قابلمه ریخته و اجازه دهید کاملا گرم شود.

مرحله دوم: زرده تخم مرغ را با شکر خوب هم بزنید

پس از جدا کردن زرده تخم مرغ از سفیده، زرده‌ها را در یک ظرف مناسب ریخته و با یک لیوان شکر ترکیب کنید. سپس با استفاده از همزن برقی به مدت ۵ دقیقه مواد را خوب با هم ترکیب نمایید تا یکدست شوند.

مرحله سوم: شیر را به ترکیب زرده و شکر اضافه کنید

همزمان که زرده تخم مرغ و شکر را مخلوط می‌کنید، شیر را قاشق قاشق به این ترکیب اضافه کنید تا زرده تخم مرغ لخته نشود. ریختن شیر را تا زمانی ادامه دهید که مواد داخل ظرف به غلظت ماست برسند. بقیه شیر را برای مراحل بعدی نگه دارید.

مرحله چهارم: ثعلب را با شکر ترکیب کنید

در این مرحله از طرز تهیه بستنی خشک فضانوردان باید ثعلب را با ۲ قاشق چای‌خوری شکر ترکیب کنید.

مرحله پنجم: ثعلب و شکر را به شیر اضافه نمایید

ترکیب ثعلب و شکر را به تدریج به باقی‌مانده شیر اضافه کرده و مرتب هم بزنید. ترکیب ثعلب و شکر را به تدریج به باقیمانده شیر اضافه کرده و مرتب هم بزنید. ترکیب ثعلب با شکر از گلوله شدن ثعلب جلوگیری می‌کند.

مرحله ششم: زرده تخم مرغ را به ترکیب بالا اضافه کنید

در این مرحله باید وانیل و ترکیب شکر و زرده تخم مرغ همزده را به شیری که با شکر و ثعلب ترکیب شده، اضافه کنید. شیر در این مرحله هنوز گرم است. چون شیر گرم است باید همچنان در حین اضافه کردن تخم مرغ‌های ترکیب شده با شکر، مرتب آن را هم بزنید.

مرحله هفتم: خامه را به مواد بالا اضافه کرده و روی حرارت قرار دهید

در این مرحله خامه را به مواد بالا اضافه نمایید. بعد از اضافه کردن خامه، مایه بستنی را به مدت ۸ دقیقه روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید. سپس مواد آماده شده را از صافی ریز عبور دهید.

مرحله هشتم: مایه بستنی را در فریزر بگذارید

بعد از اینکه مایه بستنی کاملاً از دما افتاد آن را داخل فریزر قرار دهید. حدود نیم ساعت کافیست. سپس بستنی را از فریزر بیرون آورده و ظرف آن را روی یک کاسه یخ قرار دهید و به مدت ۵ دقیقه هم بزنید. دوباره ظرف بستنی را در فریزر قرار دهید. این کار را ۵ مرتبه تکرار کنید تا زمانی که مواد بستنی شکل جامد به خود بگیرند. در این صورت بستنی شما آماده است.

مرحله آخر: بستنی‌های آماده شده را در دستگاه فریزر درایر قرار دهید

در مرحله نهایی از طرز تهیه بستنی خشک قالب مورد نظر خود را انتخاب کرده و بستنی را بعد از اسلایس کردن به قطعات دلخواه، داخل قالب چیده و در دستگاه فریز درایر قرار دهید. بستنی‌های برش خورده حدود ۲۴ ساعت باید در دستگاه بمانند تا از طریق فرایند انجمادی رطوبت آنها کاملاً از بین رفته و خشک شوند. حالا بستنی خشک شما آماده است می‌توانید آن را نوش جان کنید.

طرز تهیه بستنی خشک پفکی به روش‌های دیگر

بستنی فضانوردان با روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. در ادامه طرز تهیه بستنی خشک به روش‌های دیگر آورده شده است:

روش تهیه بستنی فضانوردان با بستنی لیتری

اگر فرصت و زمان کافی برای تهیه بستنی خانگی را ندارید می‌توانید از بستنی‌های لیتری آماده در بازار استفاده کنید. برای این کار کافیست تا بستنی را با چاقوی تیز به قطعات دلخواه برش داده و در قالب بگذارید. سپس قالب را به مدت ۲۴ ساعت در دستگاه فریزر درایر نگه دارید تا قطعات بستنی کاملاً خشک شوند. حالا بستنی پفکی شما آماده است.

روش تهیه بستنی خشک پفکی با مارشمالو بدون دستگاه

برای تهیه بستنی خشک فضانوردان با مارشمالو نیازی به دستگاه خشک کن بستنی نیست. برای تهیه بستنی خشک به این روش شما باید ۴۰ گرم کره را در یک تابه روی حرارت بسیار کم قرار دهید تا آب شود.

پس از آن ۱۸۰ گرم مارشمالو را به کره‌های آب شده اضافه کرده و خوب روی حرارت کم هم بزنید. حالا مقداری بیسکویت تازه و خرد شده، توت فرنگی خرد شده و مغز آجیل خرده شده با طعم دلخواه را به مواد اضافه کنید. پس از هم زدن کامل مواد، ظرف را از روی حرارت برداشته و در قالب چرب شده مورد نظر بریزید. اجازه دهید مواد بستنی کاملا خشک شوند.

برای تهیه این بستنی نیازی به دستگاه خشک کن نیست. قرار گرفتن بستنی خشک بعد از آماده شدن در مجاورت هوا برای خشک شدن مواد کافیست.

شما می‌توانید کره، مغز آجیل، بیسکویت و مارشمالو را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه افق کوروش خریداری نمایید.

نکات مهم در طرز تهیه بستنی خشک پفکی

بهتر است برای تهیه بستنی خانگی از شیر پرچرب استفاده کنید. این باعث می‌شود تا بافت نهایی بستنی پفکی لطیف و ترد شود.

هنگامی که بستنی آماده تهیه می‌کنید تا زمانی که بستنی کاملاً یخ و منجمد است، برش دلخواه را روی بستنی ایجاد کنید. نرم شدن بستنی باعث می‌شود تا برش و اسلایس کردن بستنی به راحتی انجام نشود.

برای تهیه بستنی خشک باید از بستنی‌های تازه و با کیفیت استفاده کنید تا نتیجه نهایی از نظر شکل و طعم عالی شود.

توجه داشته باشید که استفاده از دستگاه فریزر درایر برای تهیه بستنی خشک به دلیل مصرف زیاد برق مقرون به صرفه نیست.

منبع: ایرنا

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *