فراشپز- آیا تا به حال بدون دستگاه بستنی ساز، به سادگی و تنها با چند ماده غذایی در دسترس، بستنی‌ای تهیه کرده‌اید؟ تنها به مدت ۱۰ دقیقه و به کمک همزن برقی و با ترکیب خامه قنادی، شیر عسلی، پودر کاکائو و… می‌توانید بستنی خانگی نرم، کرمی و پر از طعم طبیعی شکلات تهیه کنید، بدون آنکه یخ‌زده یا سفت باشد. این روش درست کردن بستنی چوبی برای مبتدی‌ها و حتی افراد حرفه‌ای‌ که نمی‌خواهند دستگاه بستنی‌ ساز بخرند، عالی است.

در ادامه این مطلب شما می‌توانید به صورت دقیق طرز تهیه بستنی کیم با روکش شکلاتی و بادام را مطالعه و دسری لذیذ تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه بستنی کیم

  • خامه قنادی ۱۶۰ گرم
  • شیر عسلی شیرین‌شده ۱۱۰ گرم
  • پودر کاکائو بدون شکر ۳۰ گرم
  • شکلات شیری ۲۵۰ گرم
  • بادام بو‌داده ۴۰ گرم

طرز تهیه بستنی کیم

مرحله اول: تهیه مخلوط پودر شکلات و شیر عسلی

قبل از انجام هر کاری با دقت مواد اولیه را به کمک ترازو دیجیتال اندازه بگیرید. پودر کاکائوی تیره و بدون شکر را الک کرده و به شیر عسلی شیرین‌شده اضافه کنید، سپس مواد را فقط تا حدی که با هم ترکیب شوند هم بزنید.

شیر عسلی نوعی شیر گاو است که حدود ۶۰ درصد آب آن را خارج کرده‌اند و معمولا همراه با شکر به بازار عرضه می‌شود. این محصول بافتی بسیار غلیظ و طعمی شیرین دارد و تا زمانی که قوطی آن باز نشود، می‌توان آن را برای سال‌ها بدون نیاز به یخچال نگهداری کرد.

همچنین برای تهیه دسر همیشه از پودر کاکائو تیره و بدون شکر ۱۰۰ درصد استفاده کنید. دقت کنید که استفاده از پودر کاکائوی شیرین‌شده توصیه نمی‌شود، زیرا طعمی و رنگ مناسبی برای تهیه بستنی شکلاتی ایجاد نمی‌کند.

مرحله دوم: ترکیب خامه زده‌شده با شیر عسلی شکلاتی

خامه قنادی را با همزن برقی تا زمانی بزنید که شکل قله‌ نسبتا سفتی به خود بگیرد. این غلظت برای داشتن بافت نرم و پف‌دار بستنی بسیار مهم است، پس حواستان باشد که به محض رسیدن به قله‌ سفت اولیه، هم زدن را متوقف کنید. اگر خامه را بیش از حد بزنید، ممکن است به گلوله تبدیل شود و در این صورت نمی‌توانید آن را به خوبی با مخلوط شیر عسلی ترکیب کنید.

با کمک لیسک، خامه فرم‌گرفته را به‌آرامی و با دقت به مخلوط شیر عسلی و پودر کاکائو اضافه و به صورت دورانی مخلوط کنید تا بافتی یکدست به دست آید.

مرحله سوم: ریختن مواد بستنی در قالب

با قاشق مواد بستنی را داخل هر چهار قسمت قالب بریزید؛ بعد، قالب را چند بار آرام روی میز بزنید تا اگر حبابی داخل آن مانده، به سطح بیاید؛ حالا در هر قسمت یک چوب بستنی قرار بدهید و مطمئن شوید که سر چوب دقیقا در جای مشخص‌شده قالب قرار دارد. در نهایت، سطح بستنی‌ها را با پالت صاف‌کن کاملاً صاف کنید تا ظاهر بستنی تمیز و یکدست شود.

مرحله چهارم: فریز کردن قالب بستنی

قالب بستنی را حداقل شش ساعت در فریزر بگذارید و صبر کنید تا بستنی کاملا ببندد. اگر زودتر از این مدت بخواهید بستنی را از قالب دربیاورید، ممکن است به قالب بچسبد و بعدا روکش‌کردن آن هم سخت‌تر شود.

مرحله پنجم: روکش کردن بستنی چوبی شکلاتی

شکلات را داخل ظرف پلاستیکی بریزید و در مایکروویو گرم کنید؛ هر ۳۰ ثانیه یک‌بار آن را بیرون بیاورید و خوب هم بزنید تا یکنواخت ذوب شود. مراقب باشید که شکلات نسوزد، چون حرارت زیاد طعم و بافت آن را خراب می‌کند. همچنین می‌توانید شکلات را به روش بن ماری ذوب کنید.

در صورت تمایل می‌توانید کمی بادام خردشده به شکلات ذوب‌شده اضافه کنید تا طعم و بافت جذاب‌تری به بستنی بدهید. در نهایت، شکلات را داخل یک لیوان بلند و باریک بریزید تا بتوانید بستنی را راحت‌تر در آن فرو ببرید.

بستنی را به‌آرامی از قالب بیرون بکشید و مطمئن شوید که چوب بستنی از بالای آن بیرون آمده باشد. اگر سطح بستنی کاملاً صاف نبود، مشکلی نیست چون بعداً با روکش شکلاتی پوشانده می‌شود. بلافاصله بعد از بیرون آوردن، بستنی را از قسمت چوب نگه دارید و درون لیوان شکلات ذوب‌شده فرو ببرید.

بعد، خیلی آرام آن را کمی حرکت دهید تا شکلات تمام سطح بستنی را به‌طور یکنواخت بپوشاند و لایه‌ نازکی روی آن بنشیند. چون بستنی بسیار سرد است، روکش شکلاتی خیلی سریع و در عرض ۳۰ تا ۶۰ ثانیه در دمای محیط سفت می‌شود. بعد از روکش کردن، بستنی‌ها را داخل فریزر بگذارید تا کاملاً بسته شوند.

نکات تکمیلی برای تهیه بستنی کیم

اگرچه تا اینجای مطلب، مرحله به مرحله با طرز تهیه بستنی کیم بدون دستگاه بستنی ساز آشنا شده‌اید، خواندن نکات زیر برای تهیه دسری لذیذتر و حرفه‌ای‌تر خالی از لطف نیست:

نکات مهم برای روکش کردن بستنی کیم

در زمان روکش‌کردن بستنی شکلاتی، سرعت عمل بسیار مهم است؛ چون بستنی به‌سرعت شروع به ذوب‌شدن می‌کند، مخصوصا قبل از اینکه لایه شکلات روی آن بنشیند. برای اینکه نتیجه خوبی بگیرید، به این نکات توجه کنید:

  • نکته اول: بستنی‌ها باید کاملا یخ‌زده باشند. هر بار فقط همان بستنی‌ای را از فریزر خارج کنید که قصد دارید روکش کنید. باقی بستنی‌ها را در فریزر بگذارید و حتی برای یک دقیقه هم در محیط بیرون قرار ندهید.
  • نکته دوم: فقط یک‌بار بستنی را داخل شکلات فرو ببرید. فرو بردن دوباره باعث می‌شود یا بستنی شروع به آب‌شدن کند، یا لایه شکلاتی حالت ناصاف و چروک‌خورده پیدا کند.
  • نکته سوم: اگر محیط آشپزخانه گرم است و روکش شکلاتی سریع سفت نمی‌شود، درِ فریزر را باز کنید و بستنی را با کمک چوب داخل هوای سرد فریزر نگه دارید. این کار باعث می‌شود روکش شکلاتی خیلی سریع سفت شود.

نحوه صحیح نگهداری از بستنی در فریزر

وقتی روکش شکلاتی بستنی کاملا سفت شد، آن‌ها را داخل فریزر نگه دارید. می‌توانید داخل ظرف پلاستیکی بگذارید یا با کاغذ روغنی بپیچید. فقط قبل از اینکه شکلات کاملا ببندد، آن‌ها را نپیچید چون باعث خراب شدن روکش می‌شود.

از آنجا که این بستنی خانگی با چهار ماده طبیعی تهیه می‌شود و با بستنی‌های آماده متفاوت است، وقتی مستقیم از فریزر بیرون می‌آورید کمی سفت است و بهتر است حدود سه دقیقه در دمای محیط بماند تا نرم شود. البته این زمان به آب و هوای محل زندگی شما بستگی دارد و در مناطق گرم‌تر ممکن است سریع‌تر نرم و حتی شروع به ذوب شدن کند.

استفاده از شیر تبخیر‌شده به جای شیر عسلی

اگر به شیر عسلی دسترسی ندارید، می‌توانید از شیر تبخیرشده (به انگلیسی: Evaporated Milk) استفاده کنید. این شیر به دلیل اینکه فرآیند نگهداری طولانی‌تری را طی کرده است، شیرین نیست و در بعضی کشورها با نام شیر عسلی بدون شکر هم شناخته می‌شود. هر دو نوع شیر مقدار مشابهی از آب را از دست می‌دهند اما چون شیر تبخیرشده شکر ندارد، لازم است خودتان به آن شیرینی اضافه کنید. پیشنهاد می‌‌شود به‌جای شکر دانه‌ریز، از شربت گلوکز استفاده کنید، چون بافت بستنی را نرم‌تر و لطیف‌تر می‌کند.

منبع: کاله

[elementor-template id="19721"]
به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *