فراشپز- ترشی بامیه در روزهای تابستان، بخش جدایی‌ناپذیر سفره‌های ایرانی است. ترشی برای ایرانی‌ها، چاشنی‌هایی خوش‌رنگ و خوش‌طعمی به حساب می‌‌آید که در کنار غذا، طعمی دل‌انگیز و خاطره‌انگیز به یادگار می‌گذارد.

در این دستور شما مرحله به مرحله با طرز تهیه ترشی بامیه آشنا خواهید شد تا با پیدا شدن سرو کله‌اش، آن را به راحتی درست کنید.

مواد لازم برای تهیه ترشی بامیه

  • بامیه ریز و تازه۵۰۰ گرم
  • سیر۵ حبه
  • فلفل سبز تند۲ عدد
  • سرکه سفید۲ لیوان
  • آب جوشیده سرد۱ لیوان
  • نمک۲ قاشق غذاخوری
  • شکر۱ قاشق مرباخوری
  • تخم گشنیز ۱ قاشق چای‌خوری
  • تخم شویدیک‌دوم قاش چای‌خوری
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه ترشی بامیه

مرحله اول: بامیه‌ها را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی بامیه باید بامیه‌های ریز، بدون لک یا ضرب‌دیدگی را انتخاب کنید. آن‌ها را با یک دستمال نخی نم‌دار خوب تمیز کنید. پرز روی آن‌ها تمیز شود. در روشی دیگر آن‌ها را می‌توانید با آب سرد بشویید. بامیه‌ها را روی یک پارچه نخی برای پنج ساعت پهن کنید تا کامل خشک شوند.

حال بخش کوچکی از دم بامیه‌ها را بدون آسیب به بدنه بامیه، با دست، بچینید. با این کار از لیز شدن ترشی‌تان جلوگیری می‌کنید. در نهایت شیشه‌های ترشی‌تان را چند دقیقه در آب بجوشانید سپس کامل خشک‌شان کنید.

نکته ۱: از چاقو تیز برای بریدن یا کندن دم بامیه‌ها به هیچ عنوان استفاده نکنید.

نکته ۲: رطوبت و خیسی بامیه‌ها منجر به کپک‌زدگی یا لیز شدن آن‌ها می‌شود.

مرحله دوم: بامیه‌ها را در شیشه بچینید

در دومین مرحله از طرز تهیه ترشی بامیه باید کف شیشه‌ها کمی از تخم گشنیز، تخم شوید، سیر حلقه شده و در صورت تمایل یک تکه فلفل بریزید. حال بامیه‌ها را به صورت عمودی در شیشه بچینید. با این کار جای کمتری گرفته می‌شود. در ادامه لایه لایه ادویه‌ها و سیر را اضافه کنید.

مرحله سوم: ترشی را بیاندازید

در سومین مرحله از ترشی بامیه باید در ظرفی جداگانه سرکه، آب، نمک و در صورت تمایل کمی شکر بریزید. حال آن‌ها را برای دقایقی بجوشانید. کمی زمان دهید تا محلول سرکه خنک شود. محلول را روی بامیه‌های داخل شیشه بریزید تا کامل سطح آن‌ها را بپوشاند. در شیشه‌ها را محکم ببندید تا هوا داخل آن نفوذ نکند. در نهایت شیشه‌ها را برای دو تا سه هفته در جای خنک و تاریک نگه دارید تا جا بیفتد.

نکته: ریختن محلول داغ سرکه روی بامیه‌ها، منجر به لیزی ترشی خواهد شد.

نکات تکمیلی تهیه ترشی بامیه

ترشی بامیه، یکی از خاص‌ترین ترشی‌های خانگی است که تهیه آن نیازمند دقت در انتخاب موارد و رعایت نکات تکمیلی است. در ادامه نکات تکمیلی را بخوانید تا مراحل تهیه این ترشی هیجان‌انگیز را به خوبی پیش ببرید.

دستور تهیه ترشی بامیه با گوجه

در دستور تهیه ترشی بامیه با گوجه علاوه بر مواد لازم، به پنج عدد گوجه سالم و مقداری سبزی معطر هم نیاز دارید. بامیه‌ها و سبزی معطر را بشویید سپس خشک‌شان کنید. سبزی‌ها را ریز خرد کنید. ناگفته نماند از سبزی خشک هم می‌توانید استفاده کنید. حال گوجه و سیر را با یکدیگر در مخلوط‌کن پوره کنید. بامیه‌ها را با سرکه و نمک برای دقایق کوتاهی بجوشانید. بامیه‌ها را در آب‌کش بریزید.

در ادامه دستور تهیه ترشی بامیه با گوجه باید سبزیجات خرد شده را به همراه نمک، فلففل و بامیه‌ها داخل مخلوط گوجه فرنگی‌تان بریزید. مواد را به آرامی هم بزنید تا حالتی یکدست پیدا کند. در نهایت مواد ترشی را داخل یک ظرف شیشه‌ای تمیز بریزید و روی آن را با سرکه پر کنید. سرکه باید روی بامیه‌ها را کامل بپوشاند.

دستور تهیه ترشی بامیه با رب انار

چاشنی رب انار مزه متفاوتی به این ترشی سبز رنگ می‌‌دهد؛ برای تهیه این مدل ترشی باید به برای هر یک کیلو بامیه، دو قاشق غذاخوری رب انار ملس خانگی به اضافه کنید. از سویی دیگر به چهار حبه سیر، مقداری سبزی خشک ترخون، شوید و چاشنی‌هایی مانند فلفل و نمک نیاز دارید.

در دستور تهیه ترشی بامیه با رب انار باید ابتدا بامیه‌ها را بشویید و خشک کنید. سپس ساقه آن‌ها را بدون آسیب به بافت بامیه، جدا کنید. در یک قابلمه مناسب با توجه به ذائقه‌تان آب و نمک درست کنید. آن را روی حرارت بگذارید تا کمی جوش بخورد. قابلمه را از رو حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود. این نکته را در نظر داشته باشید که برای هر سه لیوان آب، یک چهارم پیمانه نمک کافی است. بامیه‌ها را با حیه‌های سیر «درسته یا خرد شده» به صورت لایه لایه داخل ظرف ترشی‌تان بچینید. سبزیجات خشک را هم به آن اضافه کنید. «یک قاشق غذاخوری ترخون + یک قاشق غذاخوری شوید».

نیمی از شیشه ترشی را با محلول آب و نمک و نیمی دیگر را با سرکه پر کنید. حال نوبت به چاشنی‌تان می‌رسد؛ رب انار را روی بقیه مواد ترشی بریزید. در شیشه را محکم ببندید. ظرف ترشی را در یخچال بگذارید تا بعد از یک هفته بتوانید آن را مصرف کنید.

طعم ترشی بامیه

طعم ترشی بامیه ذائقه‌ای است؛ در صورت علاقه به ترشی تند و تیز باید نسبت سرکه به آب را بیشتر کنید. اگر علاقه‌مند به ترشی بیشتر هستید باید مانند جنوبی‌ها به آن چاشنی رب انار اضافه کنید. ناگفته نماند برخی از افراد به این ترشی هوس برانگیز آب گوجه فرنگی هم اضافه می‌کنند.

سرکه مناسب برای تهیه ترشی بامیه

در طرز تهیه ترشی بامیه اگر حس کردید نسبت سرکه و بامیه مناسب نیست می‌توانید سرکه را کمی رقیق کنید؛ برای این کار به ازای هر یک لیتر سرکه باید یک لیوان آب جوشیده سرد اضافه کنید. سپس آن را روی بامیه و مواد ترشی بریزید. در آخر آن‌ که برای تهیه این ترشی از انواع سرکه‌های قرمز، سفید و خانگی با توجه به ذائقه‌تان می‌توانید استفاده کنید.

منبع: کاله

[elementor-template id="19721"]
به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *