فراشپز- ترشی چند میوه یا ترشی هفت میوه از آن دسته ترشیهای میوه مجلسی است که با خوردن آن با یک تیر، چند نشان میزنید. در این ترشی مجلسی، طعمهای مختلف میوههای تابستانی یا پاییزی و حتی میوههای خشک را تجربه خواهید کرد. به عنوان چاشنی هم میتوانید، سرکه یا رب انار را در طرز تهیه ترشی هفت میوه به کار ببرید. در این مقاله به طرز تهیه ترشی هفت میوه یا ترشی چند میوه و نکات و فوت و فنهای خوشمزه شدن آن میپردازیم.
مواد اولیه مقدار مورد نیاز
پرتقال ۲ عدد
سیب ۲ عدد
کیوی ۳ عدد
انار ۱ عدد
انگور قرمز یا سفید ۱ خوشه
گلابی ۲ عدد
ازگیل ۱۰ عدد
سرکه سفید به مقدار لازم
نمک ۱ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق چایخوری
مدت زمان آمادهسازی مواد: ۱ ساعت
مدت زمان آمادهسازی ترشی میوه پاییزی: ۱ روز
مراحل طرز تهیه ترشی هفت میوه با میوههای پاییزی
با فرا رسیدن فصل پاییزی، میتوانید از فرصت استفاده کرده و ترشی هفت میوه درست کنید. این میوهها به صورت تازه، ترشی میشوند و میتوانید ادویههای مختلف را هم در آن به کار ببرید. مراحل طرز تهیه ترشی هفت میوه را در ادامه دنبال کنید.
مرحله اول: میوهها را بشویید و خشک کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی هفت میوه، ابتدا همه میوهها را کاملا بشویید و با دستمال نخی تمیز، خشک کنید. میوهها هیچ رطوبتی نباید داشته باشند. میتوانید به مدت ۱ ساعت میوهها را در محیط و با فاصله روی پارچه نخی بگذارید تا نم آنها گرفته شود. سپس آنها را خرد کنید.
مرحله دوم: میوهها را خرد کنید
در این مرحله، میتوانید برخی میوهها مثل گلابی، سیب و کیوی را با پوست خرد کنید یا پوست آنها را بگیرید. این میوهها را خرد کنید. ازگیلها را نصف کنید و هسته آنها را بیرون بیاورید و در یک ظرف بریزید. انار را پوست بگیرید و دانه کنید. انگورهای سیاه یا سفید (بهتر است مثل طرز تهیه ترشی انگور در این ترشی هم انگور شانی باشد) را دانه کنید. پرتقال را پوست بگیرید و هر پر پرتقال را خرد کنید. همه میوهها را به همین شکل آماده کرده و با هم به آرامی مخلوط کنید تا له نشوند.
مرحله سوم: صبر کنید ترشی هفت میوه برسد
در آخرین مرحله از طرز تهیه ترشی هفت میوه پاییزی، مخلوط میوهها را در شیشههای تمیز، خشک و استریل شده بریزید. در یک کاسه، سرکه را با نمک و شکر مخلوط کنید و کمی روی حرارت بگذارید تا دانههای نمک و شکر حل شوند. سپس حرارت را قطع کرده و صبر کنید مایه سرکه سرد شود.
سرکه را روی میوهها بریزید، در حدی که روی آنها را بپوشاند. درب شیشههای ترشی را محکم ببندید. میتوانید ۲۴ ساعت بعد، ترشی را سرو کنید ولی هر چه بیشتر صبر کنید، ترشی طعم بهتری خواهد گرفت و به اصطلاح ترشی میرسد.
منبع: مجله کوروش