ترشی کلم قرمز یکی از انواع ترشی های ایرانی است که در کنار غذا سرو می شود، و برخلاف بقیه ترشی ها در تمام فصول سال مورد استفاده قرار میگیرد.
در اغلب رستوران ها در کنار غذا دور چین های مختلفی سرو می شود که یکی از آنها کلم قرمز است. ترشی کلم قرمز یکی از ترشی های محبوب است که در تمام فصول سال مورد استفاده قرار می گیرد و در کنار انواع غذاهای سنتی و فست فودی سرو می شود.
اگر شما نیز طعم این ترشی محبوب را می پسندید، می توانید در خانه با روشی که در این بخش از آشپزخانه نمناک آورده ایم، یک ترشی کلم قرمز عالی به سبک رستوران ها تهیه کنید.
برای تهیه یک ترشی کلم قرمز خوشمزه باید:
به مقدار نمک و سرکه توجه کنید.
از کلم پلاسیده یا مانده استفاده نکنید زیرا باعث افت کیفیت ترشی شما می شود و کلم ترد و تازه را انتخاب کنید.
باید بدانید که کیفیت و طعم ترشی کلم قرمز فوری افت می کند و روش اول تهیه بهتر است.
برای متعادل کردن طعم ترشی کلم قرمز یک قاشق غذاخوری سر خالی شکر را در سرکه کامل حل کنید و روی کلم ها بریزید.
می توانید به جای شکر از مقداری شیره انگور یا خرما استفاده کنید تا ترشی طعم و غلظت خوبی داشته باشد.
برای خوش طعم شدن کلم قرمز می توانید دانه خردل، برگ بو و فلفل سیاه را به مایع اضافه کنید. به جای برگ بو می توانید از تخم گشنیز استفاده کنید.
برای اینکه ترشی کلم قرمز شما طعم بیشتری داشته باشد می توانید چند حبه سیر و یک عدد فلفل تند به آن اضافه کنید.
می توانید یک هویج کوچک را رنده کنید و به ترشی اضافه کنید تا ترشی شما رنگ زیباتری داشته باشد.
بهتر است کلم قرمز را در ظرف شیشه ای بریزید زیرا سرکه موجود در ترشی با ترکیبات موجود در ظرف های پلاستیکی واکنش نشان می دهد.
برای نگهداری ترشی حتما از ظرف های شیشه ای که درب محکمی دارند استفاده کنید.
طرز تهیه ترشی کلم قرمز رستورانی
برای تهیه ترشی کلم قرمزدر خانه تنها کافیست به دستورالعمل زیر توجه کنید و تمامی نکات آن را به خاطر بسپارید.
مواد لازم برای تهیه ترشی کلم قرمز (یک شیشه کوچک)
کلم قرمز 500 گرم
نمک نصف قاشق غذاخوری
سرکه قرمز به اندازه کافی
کلم قرمز
برای تهیه ترشی کلم قرمز رستورانی:
برگ های کلم قرمز را جدا کرده و خوب بشویید.
بعد از اینکه آب کلم قرمز خارج شد با یک دستمال تمیز برگ های کلم قرمز را به طور کامل خشک کنید.
برگ های کلم قرمز را به صورت نوارهای باریک و یک اندازه برش بزنید.
سپس کلم قرمز های برش خورده را در یک قابلمه مناسب بریزید.
روی تمام قسمت های کلم قرمز نمک بپاشید و کلم قرمز ها را با نمک خوب مخلوط کنید.
بر روی قابلمه یک سلفون کشیده و آنرا به مدت 30 دقیقه کنار بگذارید تا استراحت کند.
بعد ازگذشت 30 دقیقه کلم قرمز ها را داخل یک ظرف شیشه ای مناسب بریزید.
روی کلم قرمزها به قدری سرکه بریزید که یک بند انگشت روی آنها را بگیرد.
پس از ریختن سرکه روی کلم ها ابتدا روی شیشه را با یک کیسه فریزر پوشانده و سپس درب انرا محکم ببندید تا هوایی وارد ظرف نشود.
ظرف را در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید قراردهید.
یک هفته زمان لازم است تا ترشی شما آماده شود.
پس از گذشت یک هفته و باز کردن درب ظرف ترشی را در یخچال نگهداری کنید.
برای تهیه ترشی کلم قرمز سریع:
ابتدا کلم ها را بشویید و در آبکش بریزید تا آب آنها برود.
کلم ها را خشک کرده و به صورت نوارهای باریک و یک اندازه برش بزنید.
سرکه را به همراه مقداری آب داخل یک قابلمه بریزید.
مقداری نمک و شکر را به مخلوط سرکه و آب اضافه کنید و آنرا روی حرارت قرار دهید تا شکر و نمک به طور کامل حل شوند و مخلوط سرکه و آب به نقطه جوش برسند.
کلم قرمزها را به مخلوط سرکه و آب در حال جوش بیافزایید.
حرارت زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید کلم قرمزها به مدت 10 دقیقه درون مخلوط آب و سرکه بجوشند. (اگر می خواهید ترشی نرم تری داشته باشید، کلم قرمز ها را 20 دقیقه بجوشانید.)
قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید ترشی در دمای محیط خنک شود.
پس از اینکه ترشی خنک شد، آنرا درون ظرف های شیشه ای درب دار ریخته و در یخچال قرار دهید.
می توانید ترشی کلم قرمز را پس خنک شدن سرو نمایید.
منبع: نمناک