فراشپز– شاید برای شما پیش بیاید که به رستوران رفته باشید و ته دیگ خوشمزه و تردی کنار غذا دیده باشید و بخواهید در منزل مانند رستوران یک ته دیگ خوشمزه برای مهمانیها تهیه کنید. این ته دیگ با تخم مرغ تهیه میشود و بسیار خوشرنگ و ترد است و شما میتوانید در کنار انواع پلوها و خورشها تهیه کنید، میتوانید داخل یک قابلمه دیگ تهیه کنید و موقع سرو روی برنج قرار دهید و یا میتوانید کف قابلمه قرار دهید و برنج را برگردانید.
مواد لازم
برنج آبکش شده ۱ کفگیر
تخم مرغ ۱ عدد
ماست پر چرب ۳ ق غذا خوری
زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه ته دیگ تخم مرغی
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا باید برنج مورد نظر را که از چند ساعت قبل خیس کردید روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاید و کف روی برنج را بگیرید و بعد از این که نرم شد آبکش کنید دقت کنید زیاد برنج را نرم برندارید.
مرحله دوم: مخلوط کردن
در ادامه داخل یک کاسه تخم مرغ را به همراه زعفران و ماست خوب هم بزنید تا یکدست شود بهتر است از ماست پرچرب استفاده کنید، زیرا ماست شل و آبکی اصلا برای تهیه ته دیگ مناسب نیست.
مرحله سوم: تهیه ته دیگ
حالا باید برنج آبکش شده را با مواد تخم مرغی مخلوط کنید و کف تابه مورد نظر را روغن ریخته و ته دیگ را داخل تابه پخش کنید و با کفگیر فشار دهید تا فشرده شود و بعد مابقی برنج را ریخته و دم بگذارید. نوش جان
فوت و فنهای دستور ته دیگ تخم مرغی
دقت کنید قابلمهای را انتخاب کنید که وقتی مواد رو داخلش بریزید قطر مواد خیلی نباشد این ته دیگ نهایت ضخامتش باید از یک بند انگشت کمتر باشد اینجوری یه ته دیگ کاملا طلایی و برشته داریم ضخامتش که زیاد بشه حالت خمیری پیدا میکند.
ماست هم خیلی نریزید ماست که زیاد باشد ته دیگ ترش مزه میشود و ته دیگ موقع پخت زود میسوزد.
به همین مواد بالا میتوانید کمی مرغ پخته و تفت داده و کمی پیاز طلایی اضافه کنید و درون ماهیتابه بگذارید آروم یک سمتش که سرخ شد مثل کوکو برگردونید و سمت دیگر را بگذارید تا طلایی شود و در آخر برش بزنید؛ که با این روش یه ته دیگ بازاری دارید که به اصطلاح ته چین میگویند. کنار بیشتر غذاهای رستورانها از این مدل ته دیگه استفاده میشود.
منبع: پارسی دی