فراشپز- حلوا از دسرهای خوشمزه و قدیمی ایران است که عمدتاً در ماه مبارک رمضان یا مجالس عزاداری طبخ و آماده میشود؛ با این حال این دسر به سبب ترکیبات مورد استفاده در طبخ فواید متعددی را برای بدن به همراه دارد.
حلوا از دسرهای خوشمزه و قدیمی ایران است که عمدتاً در ماه مبارک رمضان یا مجالس عزاداری طبخ و آماده میشود؛ با این حال این دسر به سبب ترکیبات مورد استفاده در طبخ فواید متعددی را برای بدن به همراه دارد و میتواند به عنوان میانوعدهای عالی به تقویت سیستم ایمنی و رشد و ترمیم عضلات هم کمک کند. با توجه به این موضوع در این مطلب به سراغ طرز تهیه حلوا سیاه رفتهایم تا بتوانید در روزهای سرد پاییز و زمستان از خوردن این ترکیب فوقالعاده لذت ببرید.
حلوا سیاه چیست؟
حلوا از دسرهای سنتی ایرانی است که با استفاده از ترکیبات گوناگونی همچون آرد، شکر، روغن و… تهیه میشود و به سبب رنگ تیرهی خود که به واسطهی سرخ شدن آرد به دست میآید به نام حلوا سیاه هم شناخته میشود. با وجود اینکه تاریخچه و مبدا خاصی برای این شیرینی وجود ندارد، به نظر میرسد ریشههای آن به استانهای شمالی و غربی کشور باز میگردد.
از آنجایی که طبخ حلوا بسیار آسان است و به مواد اولیهی پیچیدهای نیاز ندارد، از گذشته تاکنون به عنوان میانوعده در مراسمهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و کالری بالایی که دارد آن را به منبع بینظیری از انرژی به ویژه در فصول سرد سال تبدیل میکند.
مواد اولیه تهیه حلوا سیاه
پیش از مطالعه طرز تهیه حلوا سیاه، بهتر است مواد و ترکیبات اولیه زیر را فراهم کنید:
دارچین: نصف قاشق چایخوری
شکر: یک و یک چهارم لیوان
پودر زنجبیل و هل: نصف قاشق چایخوری
کره: ۴۰ گرم
روغن مایع: نصف لیوان
آب: ۳ لیوان
آرد نانوایی: ۲ لیوان
گلاب: نصف لیوان
طرز تهیه حلوا سیاه
برای آماده کردن بهترین و خوشمزهترین حلوا سیاه لازم است پیش از هرکاری شربت آن را به صورت زیر آماده کنید:
درون یک قابلمه شکر، آب و گلاب را با هم مخلوط کنید و حرارت دهید تا بعد از جوش آمدن شکر به صورت کامل حل شود.
بعد از اینکه شربت یک تا دو جوش زد، زیر گاز را خاموش کنید و مراحل مربوط به تهیهی حلوا را دنبال کنید.
برای تهیهی حلوا لازم است:
آرد را الک کنید و درون یک تابه بزرگ بریزید.
تابه را روی حرارت بگذارید و آرد را مرتب هم بزنید تا به رنگ قهوهای در بیاید.
تفت آرد باید به گونهای انجام شود که کل بخشهای آن از حالت خامی در بیایند و حالتی یکدست به خود بگیرند.
از آنجایی که احتمال سوختن آرد در مراحل نهایی کار بسیار بالا است، باید ترکیب را به صورت مرتب هم بزنید.
بعد از تفت خوردن کامل آرد آن را از تابه خارج کنید و پس از الک کردن، مجددا به درون تابه بازگردانید.
حال نوبت به اضافه کردن روغن به آرد میرسد. باید آرد و روغن را تا جایی هم بزنید که روغن به صورت کامل به خورد آرد برود و ترکیب یکدستی حاصل شود.
در این مرحله کره، هل، زنجبیل و دارچین را به ترکیب درون تابه اضافه و دوباره هم بزنید.
پس از یکدست شدن ترکیب شربت را به آرامی به آن اضافه کنید و هم بزنید تا آرد گلوله نشود.
وقتی که حلوا به راحتی از ظرف جدا شد، یعنی طبخ آن به پایان رسیده است؛ بنابراین حرارت را خاموش کنید و مخلوط را به ظرف موردنظر خود انتقال دهید.
نکته: اگر میخواهید حلوا تیرهتر شود به آن یک قاشق پودر کاکائو اضافه کنید.
ترفندهای تهیه حلوا سیاه خوشمزه
برای اینکه حلوای شما طعم و بافتی عالی پیدا کند لازم است نکات و ترفندهای زیر را در نظر بگیرید:
از حرارت ملایم برای تفت دادن آرد استفاده کنید تا نسوزد و طعمی فوقالعاده به دسر شما بدهد.
ترکیب را به صورت مداوم هم بزنید تا گلوله نشود و ته نگیرد.
برای خوشمزهتر شدن حلوا میتوانید از کره حیوانی یا انواع روغنهای باکیفیت موجود در بازار استفاده کنید.
بعد از پخت، مدت زمانی صبر کنید تا حلوا استراحت کند و طعمها به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.
استفاده از هل و دارچین عطر و طعم ویژهای به حلوای شما میبخشد.
برای یکدست شدن شربت حتماً شکر را در آب جوش حل کنید.
سخن پایانی
دنبال کردن کلیهی نکات و موارد مهم طرز تهیه حلوا سیاه به شما کمک میکند لطیفترین و خوشمزهترین حلوا را برای عصرانه و دورهمی در کنار دوستان و اعضای خانواده آماده و خستگیهای یک روز شلوغ را از خود دور کنید.
منبع: همشهری