فرهنگ آشپزی ایرانی و ترکی شباهت زیادی با هم دارند و غذاهای ترکی اکثرا با ذائقه ما ایرانیها بسیار سازگار هستند. مانند ما ایرانیها، ترکها هم از گوشت در غذا بسیار لذت میبرند و به همین خاطر غذاهای گوشتی متنوعی دارند. برای چشیدن یک غذای گوشتی ترکی خوشمزه و آسان، با ما همراه باشید تا طرز تهیه خوراک گوشت و بادمجان ترکی را به شما آموزش دهیم.
مواد اولیه
سیب زمینی ۲ عدد بزرگ
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
بادمجان ۲ عدد بزرگ
پودر سیر ۱.۲ قاشق چای خوری
سماق ۱ قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
زیره ۱.۲ قاشق چای خوری
فلفل سیاه ۱.۳ قاشق چای خوری
پایریکا ۱ قاشق چای خوری
پول بیبر ۱.۲ قاشق چای خوری
روغن زیتون یا مایع ۶ قاشق غذاخوری
آرد سوخاری ۳ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱.۵ قاشق غذاخوری
آب لیموترش ۳ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی ۲ عدد
جعفری تازه خرد شده یک مشت
فلفل دلمه ای ۲ عدد
طرز تهیه
ابتدا دو عدد سیب زمینی را ورقه ای شکل کنید و در روغن تفت دهید. بادمجان ها را نیز به شکل حلقه ای و گرد برش بزنید و در روغن سرخ کنید.
یک عدد پیاز را رنه کنید و آب آن را بگیرید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. اودیه های پودر سیر، سماق، فلفل سیاه، زیره، پایریکا، پول بیبر و نمک را نیز به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون یا مایع، ۳ قاشق آرد سوخاری، جعفری تازه خرد شده و یک عدد تخم مرغ به گوشت اضافه کنید و مواد را خوب با هم ورز دهید تا گوشت مزه دار شود.
برای تهیه سس مواد، رب گوجه فرنگی را با کمی لیمو و ۴ قاشق غذاخوری روغن مایع و کمی نمک و فلفل سیاه به همراه یک و نیم پیمانه آب مخلوط کنید.
در یک ظرف ماکروفری سیب زمینی های ورقه ای را بچینید و روی آن بادمجان ها را بچینید و در ادامه گوشت مزه دار شده را نیز به شکل ورقه ای روی بادمجان بچینید و ۲ عدد فلفل دلمه ای را حلقه حلقه کنید و روی گوشت ها بگذارید و گوجه فرنگی ها را روی گوشت ها به شکل ورقه ای بگذارید. در ادامه سس گوجه فرنگی را روی مواد بریزید و ظرف را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۶۰ دقیقه قرار دهید. خوراک گوشت و بادمجان ما بعد از سپری شدن زمان پخت آماده سرو است.
خوراک گوشت و بادمجان را گرم و به همراه برنج یا نان تازه سرو کنید. نوش جان.
منبع: همشهری آنلاین