فراشپز- رب انار یکی از انواع چاشنی‌ها، طعم دهنده و رنگ دهند‌ه‌ای بسیار پرطرفدار است که شهرتی بین‌المللی پیدا کرده است.

رب انار همانند میوه انار ارزش غذایی و کاربرد‌های زیادی در آشپزی دارد. رب انار یکی از انواع چاشنی‌ها، طعم‌دهنده و رنگ‌دهند‌ه‌ای بسیار پرطرفداری است که شهرتی بین‌المللی پیدا کرده است. اصالت رب انار به شهر ساوه، شهر انار‌های خوشمزه برمی‌گردد که به روش‌های بسیار زیادی تهیه می‌شود.

کامل‌ترین و البته ساده‌ترین روش تهیه رب انار خانگی را به صورت مرحله به مرحله و با ذکر تمام نکاتی که در تهیه آن باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

مدت زمان آماده سازی و تهیه رب انار ۲-۳ ساعت است.
مقدار مواد اعلام شده در این دستور ۱-۲ شیشه رب انار به شما می‌دهد.

درجه سختی تهیه این رب در دسته‌بندی متوسط قرار دارد.

مواد لازم جهت تهیه رب انار:

– انار ۸ کیلوگرم

– نمک به مقدار دلخواه

در اولین مرحله به سراغ انتخاب انار‌های با پوست نازک و آبدار روید. طعم انار‌های انتخابی شما با طعم رب انار حاصل شده رابطه مستقیم دارد. هرچقدر انار شما ترش‌تر باشد در نهایت رب حاصل شده نیز ترش است. برای تهیه رب انار می‌توانید متناسب با ذائقه و سلیقه خود از انار ترش یا شیرین یا ترکیبی از هر دو طعم انتخاب و استفاده کنید.

مرحله دوم: دانه کردن انار

در دومین مرحله انار‌ها را بشویید و پوست بگیرید. حال آن‌ها را دانه کنید. توجه داشته باشید که قسمت‌های سفید چسبیده به انار را بهتر است از دانه‌ها جدا کنید. تا در نهایت ربی خوش‌رنگ‌تر و خوش‌طعم‌تر داشته باشید.

مرحله سوم: پوره کردن انار

در سومین مرحله به سراغ پوره کردن انار‌ها روید. برای این کار می‌توانید انارهارا درون میکسر یا غذا ساز بریزید یا با کمک گوشکوب انار‌ها را له کنید تا آب‌دانه‌ها خارج شود. برخی در این مرحله دانه‌های انار را با مقدار کمی آب روی حرارت کم قرار می‌دهند تا دانه‌ها نیمه پخته شوند و له کردن و آبگیری اولیه‌شان برایشان راحت‌تر شود.

مرحله چهارم: صاف کردن انار

در چهارمین مرحله به کمک صافی پوره دانه‌های انار را صاف کنید. به گونه‌ای که آب زلال میوه از تفاله و هسته‌های آن جدا شود.

مرحله پنجم: جوشاندن آب انار

حال قابلمه مناسبی انتخاب کنید و آب انار صاف شده را درون قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و زمان دهید تا آب انار شروع به جوشیدن کند. در این مرحله روی سطح قابلمه شما کف‌های سفید و صورتی رنگی ظاهر می‌شود که باید آن‌ها را با کفگیر جمع کنید و دور بریزید. این کف‌ها کیفیت نهایی رب انار شما را پایین می‌آورند.

پس از جمع‌آوری کف‌ها و جوشیدن آب انار زمان دهید تا آب‌انار به غلظت مناسب رسد. در اواخر زمان پخت احتمال ته گرفتن آب انار زیاد است. حتما در این مرحله بهم زدن ادامه دهید تا رب انار شما ته نگیرد. این ته گرفتن رب در نهایت طعم و رنگ رب انار شما را خراب می‌کند. زمانی که احساس کردید رب انار شما به غلظت مناسب رسیده است آن را بچشید و متناسب با ترشی انار مقداری نمک به آن بیفزایید. کمی رب را بهم زنید تا دانه‌های نمک در رب حل شود.

مرحله ششم: انتقال به ظرف نگهدارنده

در آخرین مرحله پس از خاموش کردن حرارت منتظر بمانید تا رب شما کاملا خنک شود سپس آن را به شیشه‌های نگه‌دارنده منتقل کنید. درب شیشه‌ها را به خوبی ببندید تا هوای به درون آن نفوذ نکند و در نهایت رب را در یخچال نگهداری کنید.

سوالات متداول

در این بخش به چند سوال پرتکرار در رابطه با تهیه رب انار پاسخ خواهیم داد. با ما همراه باشید.

برای تهیه ۱ کیلوگرم رب انار باید چقدر انار تهیه کرد؟

اگر انار‌های شما آبدار و پوست نازک باشند برای تهیه هر کیلو رب انار ۷-۸ کیلو انار نیاز است. اگر انارهایتان کوچک یا کم آب هستند ۱۰-۱۲ کیلوگرم انار حدود ۱ کیلوگرم رب انار به شما می‌دهد.

برای خوش‌رنگ‌تر شدن رب انار خانگی چه باید کرد؟

برای داشتن رب انار خوشرنگ بهتر است که رب را به مقدار کم تهیه کنید. هرچقدر میزان آب انار درون قابلمه بیشتر باشد برای به غلظت رسیدن باید زمان بیشتری بجوشد که در نهایت رنگ رب تیره‌تر می‌شود. بهترین رنگ برای رب انار خانگی رنگ قهوه‌ای روشن است.

یکی دیگر از عواملی که باعث خوش‌رنگ‌تر شدن رب انار شما می‌شود انتخاب قابلمه با سایز مناسب است. رب باید فضای کافی برای جوشیدن داشته باشد. بهتر است قابلمه انتخابی شما حجمی دو برابر مقدار رب داشته باشد.

خواص رب انار چیست؟

رب انار به کاهش صفرا کمک می‌کند و موجب تقویت قوای جنسی می‌گردد. انار، رب انار و آب انار به پاکسازی خون کمک می‌کنند و موجب تقویت کبد می‌شوند. برای بهبود رنگ صورت و رفع خارش بدن نیز مفید است.

با رب انار چه غذا‌هایی می‌توان تهیه کرد؟

خورشت فسنجان، اکبرجوجه، خورشت انار و بادمجان، داوودپاشا، مرغ ترش و کدو فسنجان از پرطرفدارترین غذا‌هایی هستند که با رب انار تهیه می‌شوند.

چه کسانی باید از خوردن انار و رب انار پرهیز کنند؟

سالمندان و افرادی که همیشه دچار یبوست هستند، افراد سرد مزاج، بیماران مبتلا به زخم معده و مردانی که تعادل هورمونی ندارند باید از خوردن انار یا رب انار پرهیز کنند.

منبع: اکالا بلاگ

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *