فراشپز- “سمبوسه هندی” یک میان وعده خوشمزه و مناسب برای انواع دور همی هاست و بسیار تند و لذیذ است .

سمبوسه هندی یک غذای تند و تیز ولی ساده است که دستور پخت های مختلفی دارد و بسیار شبیه سمبوسه ایرانی است و خمیر آن به راحتی با مقداری آب ، آرد و نمک تهیه می شود.تهیه این سمبوسه تندبرای کسانی که اهل خوردن غذاهای تند و فست فودی هستند بسیار لذیذ خواهد بود.

مواد لازم خمیر سمبوسه

آرد :4 پیمانه
آب :1 پیمانه
نمک :1 قاشق چایخوری
پودر زیره :1 قاشق چایخوری
سیاه دانه :1 قاشق چایخوری
روغن مایع : نصف پیمانه
مواد لازم سمبوسه هندی
سیب زمینی :5 عدد متوسط
گوشت چرخ کرده :200 گرم
سیر :2 حبه
زنجبیل :1 تکه کوچک
پیاز :1 عدد بزرگ
فلفل تند :1 عدد
گشنیز:1 پیمانه
آب لیمو ترش :2 قاشق غذاخوری
نمک ، زردچوبه،فلفل سیاه ، فلفل قرمز و پودر پیاز :به مقدار کافی

مرحله اول:

برای تهیه سمبوسه هندی ابتدا باید خمیر آن را آماده کرد. به این شکل که آرد را در ابتدا دو بار از الک رد می کنیم .

بعد به آرد نمک ، پودر زیره و سیاه دانه را اضافه کنید و بعد مخلوط شدن این مواد خشک، روغن زیتون را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا روغن جذب مواد آردی شود.

در آخر آب را اضافه کنید و با دست خوب خمیر را ورز دهید. بعد از 5 دقیقه ورزدادن ، خمیر یکدستی به وجود می آید که کاملا لطیف و منسجم است.

خمیر را داخل ظرفی چرب شده قرار دهید و روی آنرا با سلفون بپوشانید و در جای گرمی به مدت نیم ساعت قرار دهید.

مرحله دوم:

در فاصله آماده شدن خمیر سمبوسه مواد داخل آن را درست کنید.

ابتدا سیب زمینی ها را با پوست ، با مقداری آب و نمک داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت بالا قرار دهید تا آبپز شوند.

مرحله سوم:

پیاز را پوست بکنید و بعد از شستن خیلی ریز خرد کنید. سیر را هم پوست بکنید و رنده کنید. زنجبیل را هم پس از شستن با رنده ریز رنده کنید تا آماده باشد.

در ادامه فلفل تند را نیز با چاقو ریز ساطوری کنید.

مرحله چهارم:

سپس تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود.

بعد پیاز خرد شده را داخل روغن تقت دهید. وقتی پیاز نرم و سبک شد سیر و زنجبیل رنده شده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.

مرحله پنجم:

در ادامه گوشت چرخ کرده و فلفل تند خرد شده را به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا گوشت خوب رنگ عوض کند.

در حین تفت دادن گوشت ، مقداری نمک، فلفل سیاه،فلفل قرمز، پودر پیاز و زردچوبه روی آن بپاشید.

بعد از یکدست شدن مواد نصف استکان آب جوش به مایه گوشت اضافه کنید و درب تابه را ببندید و بگذارید تا مایه گوشت به طور کامل پخته شود و آب داخل ان تبخیر شود.

مرحله ششم:

در این فاصله سیب زمینی های پخته شده را پوست بکنید و به صورت پوره در بیاورید. وقتی آب گوشت کشیده شد،سیب زمینی پوره شده را به همراه آب لیمو ترش به آن اضافه کنید و تفت دهید تا مواد کاملا یکدست شوند.

حرارت را خاموش کنید و بلافاصله گشنیز خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید تا گشنیز هم با بقیه مواد ترکیب شود.

مرحله هفتم:

در حین خنک شدن مواد میانی داخل سمبوسه ، به سراغ خمیر آن بروید و آن را روی سطح کار کمی ورز دهید. سپس به اندازه یک نارنگی از خمیر جدا کنید و با وردنه آن را به قطر نیم سانتی متر باز کنید.

در وسط خمیر مقداری از مخلوط سیب زمینی و گوشت چرخ کرده قرار دهید و خمیر را به صورت مثلثی جمع کنید.

مرحله پایانی تهیه سمبوسه:

بعد از اینکه تمام سمبوسه ها را آماده کردید ،تابه گودی را روی حرارت قرار دهید و داخلش روغن بریزید ، به طوری که سمبوسه ها هنگام سرخ شدن در روغن شناور باشند.

به ترتیب سمبوسه ها را سرخ کنید و بعد از طلایی شدن روی دستمال روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافی اش گرفته شود. سمبوسه های آماده شده را به همراه سس دلخواهتان که معمولا سس فلفل تند یا سس کچاپ است سرو کنید.

منبع: نمناک

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *