فراشپز- بسیاری از غذاهایی که امروزه در وعده‌های غذایی‌مان داریم، حاصل خلاقیت در ترکیب کردن مواد و دستورپخت‌هایی هستند که حتی آنها را به‌عنوان غذاهای سنتی می‌شناسیم. سمبوسه نیز دستخوش این تحول شده و امروزه می‌بینم که تهیه‌ی آن با مواد مختلف انجام می‌شود و حتی در درست کردن آن، از موادی استفاده می‌شود که معمولا در تهیه غذاهای سنتی به کار نمی‌روند.

سمبوسه پیتزایی یکی از این غذاها است که در آن از ترکیبی از مواد استفاده می‌شود که در تهیه پیتزا به کار می‌روند. سمبوسه اصل آبادان به خودی خود غذایی لذیذ و محبوب بین ما ایرانی‌ها است، اما اضافه کردن مواد پیتزا به آن، این غذا را به یکی از محبوب‌ترین‌ها بین نسل‌های مختلف تبدیل کرده است.

در این مقاله طرز تهیه سمبوسه پیتزایی را بیان خواهیم کرد تا شما نیز بتوانید این طعم از سمبوسه را در خانه نیز بچشید. در دیگر مقاله ما می‌توانید با طرز تهیه سمبوسه با سیب زمینی نیز آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه سمبوسه پیتزایی

پیاز: ۱ عدد متوسط، خرد شده
سوسیس: ۲ عدد، برش‌خورده به قطعات نازک
سیب‌زمینی: ۱ عدد متوسط، آب‌پز و رنده‌شده
فلفل دلمه‌ای: نیم عدد، نگینی خرد شده
پنیر پیتزا: به میزان لازم (حدود ۱ پیمانه)
رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
آب‌لیمو: ۱ قاشق چای‌خوری
آویشن خشک: ½ قاشق چای‌خوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر پاپریکا: هرکدام ¼ قاشق چای‌خوری
نان لواش یا خمیر یوفکا: به مقدار لازم
روغن مخصوص سرخ‌کردن

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی

در این بخش، مراحل تهیه‌ی سمبوسه پیتزایی را بیان خواهیم کرد که خیلی آسان است و از غذاهایی است که می‌توان آن را در فریزر نگه داشت و هر زمان لازم بود، برای سرخ کردن از فریزر خارج کرد. در واقع، سمبوسه پیتزایی یکی از بهترین گزینه‌ها برای پیشنهاد غذا برای شام است.

مرحله اول: پختن سیب‌زمینی

یک عدد سیب‌زمینی متوسط را به خوبی شسته، پوست بگیرید و آن را در آب نمک‌دار بپزید تا کاملاً نرم شود. سپس اجازه دهید کمی خنک شود و آن را رنده کرده، نگینی ریز خرد کنید و یا با چنگال له کنید.

مرحله دوم: تفت دادن پیاز و سوسیس

در این مرحله، پیاز خردشده را در مقدار کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس سوسیس‌های حلقه‌شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه با پیاز سرخ شوند تا بوی خامی آن‌ها از بین برود.

مرحله سوم: اضافه کردن سبزیجات و ادویه‌ها

در ادامه، فلفل دلمه‌ای و سیب‌زمینی پخته‌شده را به تابه اضافه کنید. پس از مخلوط‌کردن، رب گوجه، آب‌لیمو، ادویه‌ها و آویشن را اضافه کنید. این مخلوط باید به خوبی هم‌زده شود تا یک‌دست شده و و عطر تمام مواد با یکدیگر ترکیب شوند.

مرحله چهارم: افزودن پنیر

پس از پخت و ترکیب شدن تمام مواد، اجازه دهید مخلوط اندکی خنک شود. سپس پنیر پیتزا را افزوده و خوب مخلوط کنید تا بافتی کش‌دار و چسبنده به وجود آید.

مرحله پنجم: پیچیدن و سرخ‌کردن سمبوسه‌ها

برای پیچیدن سمبوسه‌ها، ابتدا نان لواش را به نوارهایی به عرض حدود ۱۰ تا ۱۲ سانتی‌متر برش دهید. اگر از خمیر یوفکا استفاده می‌کنید، آن را نیز به همین صورت به نوارهای مستطیلی تقسیم کنید. در گوشه‌ی پایینی هر نوار، یک قاشق از مایه آماده‌شده قرار دهید. سپس با شروع از همان گوشه، نوار را به شکل مثلثی تا بزنید؛ به‌صورتی‌که هر بار گوشه‌ای از نان روی مایه تا شود و به‌صورت مورب به سمت بالا برود. این حرکت تا زمانی ادامه می‌یابد که کل نوار به شکل یک مثلث پیچیده شود.

برای محکم‌کردن لبه‌ها، می‌توان از مخلوط آرد و آب یا کمی رطوبت ساده استفاده کرد تا نان در حین سرخ‌شدن باز نشود. پس از آماده کردن تمام سمبوسه‌ها، آن‌ها را در روغن داغ و به صورت غوطه‌ور سرخ کنید تا سطح آنها طلایی، برشته و کاملاً ترد شود. سپس روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی در فر چگونه است؟

برای تهیه‌ی سمبوسه پیتزایی در فر، پس از آماده‌سازی مواد میانی و پیچیدن سمبوسه‌ها به شکل مثلثی یا مستطیلی، آن‌ها را با فاصله روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده قرار دهید. سپس با استفاده از قلم‌مو، سطح سمبوسه‌ها را با مقدار کمی روغن یا زرده‌ی تخم‌مرغ چرب کنید تا در زمان پخت رنگی طلایی پیدا کنند. فر را از پیش با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرده و سینی را در طبقه‌ی وسط قرار دهید.

سمبوسه‌ها را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر بپزید و در میانه‌های پخت آن‌ها را برگردانید تا هر دو طرف به‌طور یکنواخت برشته شود. در صورت تمایل، می‌توان در دقایق پایانی از حالت گریل فر استفاده کرد تا سطح نان تردتر شود. این روش پخت، جایگزینی سالم‌تر برای سرخ‌کردن است و بافتی سبک به سمبوسه می‌بخشد.

آیا می‌توان سمبوسه پیتزایی را بدون پنیر پیتزا درست کرد؟

بله، می‌توان سمبوسه پیتزایی را بدون پنیر پیتزا نیز تهیه کرد، اما باید گفت که حذف پنیر تأثیری مستقیم بر بافت و ماهیت این غذا دارد. در دستور اصلی، پنیر پیتزا هم طعم غذا را بهتر می‌کند و هم باعث انسجام مواد درون نان می‌شود. اما در صورت حذف آن، همچنان می‌توان با استفاده از مواد جایگزین یا تنظیم نسبت‌ها، غذایی لذیذ تهیه کرد.

مواد جایگزین پنیر پیتزا در این سمبوسه عبارت‌اند از:

برای چسبندگی بیشتر در مایه سمبوسه، می‌توان مقدار سیب‌زمینی له‌شده یا رب گوجه را کمی افزایش داد.
اگر هدفتان حذف کامل لبنیات است، می‌توانید از نسخه‌های گیاهی پنیر استفاده کنید.
حذف پنیر ممکن است کمی روی طعم و بافت غذا تاثیر بگذارد. بنابراین، بهتر است از آویشن، پاپریکا و چند قطره آب‌لیمو برای بهبود طعم سمبوسه استفاده کنید.

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی

به جای سوسیس از چه موادی می‌توان در سمبوسه پیتزایی استفاده کرد؟

در صورت تمایل به عدم خرید سوسیس از ترکیب سمبوسه پیتزایی، می‌توان از مواد متنوعی به‌عنوان جایگزین استفاده کرد که روی طعم و بافت این غذا تاثیر منفی نگذارند. برای جایگزین‌های گوشتی، کالباس، مرغ پخته و ریش‌ریش‌شده یا گوشت چرخ‌کرده تفت‌داده‌شده از رایج‌ترین گزینه‌ها هستند که در صورت ترکیب با رب، پیاز و ادویه، طعمی عالی به غذا می‌دهند.

در میان گزینه‌های گیاهی، قارچ خردشده و تفت‌داده‌شده بافتی مشابه گوشت دارد و همراه با فلفل‌دلمه‌ای و آویشن، طعمی آشنا برای پیتزادوستان دارد. همچنین می‌توان از عدس پخته، لوبیا له‌شده یا سویا که از منابع پروتئینی گیاهی به شمار می‌آیند، استفاده کرد.

منبع: مجله اسنپ اکسپرس

[elementor-template id="19721"]
به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *