فراشپز- شامی کباب، یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی است که طرز تهیه آن شباهت زیادی به طرز تهیه کتلت گوشت دارد و در عین سادگی، طعمی بی‌نظیر دارد. برخلاف تهیه‌ی انواع کباب ایرانی که نیاز به منقل یا باربیکیو دارد، برای تهیه‌ی شامی کباب تنها به یک تابه و اجاق گاز نیاز است و همین باعث شده تا تهیه‌اش در خانه آسان و سریع باشد.

این غذا معمولا همراه با نان و برنج سرو می‌شود و برای وعده‌های روزانه انتخاب بسیار خوبی است. بنابراین وقتی سوال «غذا برای شام چی درست کنیم؟» در ذهنتان شکل گرفت، گزینه‌ای خوشمزه و سریع برای پخت دارید. چون شامی کباب معمولا خشک‌تر از کباب‌های دیگر است، بهتر است آن را همراه با سس گوجه فرنگی یا گوجه‌فرنگی سرخ شده میل کنید تا طعم غذا بسیار بهتر و لذیذتر شود.

از مزایای شامی کباب این است که می‌توانید مواد اولیه‌اش را با توجه به تعداد نفرات کم و زیاد کنید و آن را به راحتی برای یک مهمانیِ خانوادگی و دوستانه‌ی کوچک یا مهمانی بزرگ، تهیه کنید. اگر دنبال یک غذای خانگی ساده و خوشمزه هستید، شامی کباب همان گزینه‌ی خوشمزه‌ای است که می‌توانید تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه شامی کباب

گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم
سیب‌زمینی متوسط: ۲ عدد
پیاز بزرگ: ۱ عدد
آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۱ عدد (اختیاری)
گوجه فرنگی: ۲ عدد
روغن مایع: به مقدار لازم برای سرخ کردن
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه شامی کباب

در ادامه، طرز تهیه شامی با گوشت چرخ کرده خوش‌طعم و پرطرفدار را مرحله به مرحله بیان خواهیم کرد.

مرحله اول: آماده کردن مواد

سیب‌زمینی‌ها را پوست گرفته و با رنده ریز رنده کنید. پیاز را نیز پوست گرفته و به همان صورت رنده کنید. سپس سیب‌زمینی و پیاز رنده شده را در ظرف مناسبی بریزید.

مرحله دوم: ترکیب کردن مواد

گوشت چرخ‌کرده را به ظرف اضافه کنید. سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به میزان لازم اضافه کنید. آرد نخودچی را نیز به مواد اضافه کنید تا ترکیب کمی بافت غلیظ‌تری پیدا کند. در صورت نیاز و برای افزایش چسبندگی، می‌توانید تخم مرغ را اضافه کنید.

مرحله سوم: ورز دادن مواد

مواد را به خوبی با دست ورز دهید تا مخلوط یکدست و منسجم شود. این مرحله باعث می‌شود شامی‌ها در هنگام سرخ شدن از هم باز نشوند.

مرحله چهارم: شکل دادن به شامی‌ها

از مخلوط تهیه شده، مقداری برداشته و به شکل گرد یا بیضی فرم دهید. برای پخت بهتر، می‌توانید وسط هر شامی را با دست خالی کنید.

مرحله پنجم: سرخ کردن شامی‌ها

یک تابه مناسب را روی حرارت متوسط گرم کنید و مقداری روغن مایع در آن بریزید. پس از داغ شدن روغن، شامی‌ها را در تابه قرار دهید و هر طرف را به مدت ۴ تا ۵ دقیقه سرخ کنید تا رنگ طلایی و مناسبی پیدا کنند.

مرحله ششم: سرخ کردن گوجه فرنگی

گوجه فرنگی‌ها را نصف کنید و در همان روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. شامی کباب را همراه با نان یا برنج و گوجه فرنگی سرخ شده سرو کنید. همچنین، می‌توانید به همراه سس گوجه فرنگی نیز میل کنید تا طعم این غذا بسیار بهتر شود.

علت وا رفتن کتلت و شامی چیست؟

با اینکه درست کردن شامی ساده است، اما ممکن است این اتفاق برای شما هم بیفتد که شامی‌ها هنگام سرخ کردن وا بروند. علت وا رفتن کتلت و شامی معمولاً به چند عامل مربوط است که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

اگر تخم‌مرغ یا آرد کافی در مخلوط نباشد، مواد به خوبی به هم نمی‌چسبند و شامی هنگام سرخ شدن وا می‌رود.
مقدار زیاد آب در مواد، مثل آب زیاد سیب‌زمینی یا گوشت خیلی آبدار، باعث نرم شدن بیش از حد مخلوط و وا رفتن آن می‌شود.
ورز دادن باعث یکدست شدن و چسبندگی بهتر مواد می‌شود؛ اگر این مرحله را به درستی انجام ندهید، شامی‌ها وا می‌روند.
حرارت زیاد یا خیلی کم باعث می‌شود شامی یا کتلت به درستی سرخ نشده و ساختار آن حفظ نشود.
افزودن آرد نخودچی، آرد گندم یا آرد سوخاری به مخلوط می‌تواند کمک کند شامی فرم بهتری بگیرد.

رعایت این نکات هر چند ساده، باعث می‌شود شامی یا کتلت در هنگام پخت حالت خود را حفظ کند و وا نرود.

منبع: مجله اسنپ اکسپرس

[elementor-template id="19721"]
به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *