فراشپز- شاکشوکا یک غذای خوشمزه و پرطرفدار است که ریشه در کشورهای شمال آفریقا دارد. این غذا معمولاً به عنوان صبحانه یا ناهار سرو میشود و ترکیبی دلچسب از تخممرغ، گوجه فرنگی، فلفل و ادویههای خوش عطر است. شاکشوکا به دلیل طعم تند و لذیذ و روش تهیه آسان، محبوبیت زیادی در سراسر جهان پیدا کرده است.
شاکشوکا یک غذای محبوب و پرطرفدار در کشورهای شمال آفریقا است که به عنوان صبحانه یا ناهار سرو میشود. این غذا ترکیبی از تخممرغ، گوجه فرنگی، فلفل و ادویههای خوش عطر و بو است که در یک تابه پخته میشود. شاکشوکا علاوه بر طعم لذیذ، بسیار مقوی و سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است.
مواد لازم :
روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری (45 میلی لیتر)
پیاز متوسط، نازک برش داده شده 1 عدد
* فلفل قرمز بزرگ 1 عدد
چیلی تازه کوچک تند 1 عدد
سیر، نازک ورقه شده 2 تا 3 حبه
پاپریکا شیرین مجارستانی یا دودی اسپانیایی 1 و نیم قاشق غذاخوری (15 گرم)
دانه زیره کامل یا آسیاب شده 2 قاشق چایخوری (8 گرم)
گوجه فرنگی پوست کنده و له شده یا خرد شده 800 گرم
نمک کوشر و فلفل سیاه تازه آسیاب شده به مقدار لازم
گشنیز یا جعفری یا مخلوط هر دو خرد شده یک مشت بزرگ
تخم مرغ 6 عدد
زیتون سیاه خرد شده، پنیر فتا، و/یا وسط کنگر فرنگی، برای سرو (همه اختیاری) به مقدار لازم
* فلفل قرمز بزرگ (فلفل دلمه ای برای حرارت ملایم تر، یا انواع تندتر، مانند فلفل قرمز شاخدار، بسته به ترجیح حرارتی شما)، ساقه ها، دانه ها و دنده ها برداشته شده، نازک برش داده شده است.
مراحل تهیه شاکشوکا غذای آفریقایی :
روغن زیتون را در یک ماهیتابه بزرگ و عمیق روی حرارت زیاد داغ کنید تا بدرخشد. پیاز، فلفل قرمز و چیلی را اضافه کنید و به صورت یک لایه پهن کنید. حدود 6 دقیقه بدون حرکت بپزید تا سبزیجات ته آن کاملاً قهوه ای شوند و شروع به سرخ شدن کنند و زغالی شوند. هم بزنید و این کار را تکرار کنید. حدود 5 دقیقه دیگر به پختن آن ادامه دهید تا سبزیجات کاملا نرم و لکه دار شوند. سیر را اضافه کنید و حدود 30 ثانیه تفت دهید و هم بزنید تا نرم و معطر شود.
پاپریکا و زیره را اضافه کنید و حدود 30 ثانیه تفت دهید و هم بزنید تا معطر شود. بلافاصله گوجه فرنگی ها را اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شوند. حرارت را کم کرده و به مدت 10 دقیقه بجوشانید، سپس با نمک و فلفل مزه دار کنید و نیمی از گشنیز یا جعفری را اضافه کنید و هم بزنید.
با یک قاشق بزرگ، وسط مواد را خالی کنید و یک تخم مرغ را مستقیماً داخل آن بشکنید. روی لبههای سفیده تخممرغ کمی سس بریزید تا تا حدی در آن غوطهور شود و آن را بپوشاند و زرده را در معرض دید قرار دهید. این کار را با 5 تخم مرغ باقیمانده تکرار کنید و در حین حرکت دور تابه این کار را تکرار کنید. تخممرغها را با کمی نمک مزهدار کنید، روی آن را بپوشانید، حرارت را به کمترین حد ممکن برسانید و بپزید تا سفیدههای تخممرغ به سختی سفت شود و زردهها همچنان آبدار باشند.
در این مرحله پخت شاکشوکا تخم مرغ ها را به گوجه ها اضافه کنید
باقیمانده گشنیز یا جعفری و هر مواد دیگری که دوست داشتید را روی آن بپاشید. بلافاصله آن را با نان سرو کنید. می توانید این غذا را به همراه نان و سبزی خوردن میل کنید.
نکاتی برای تهیه شاکشوکا :
• زغالی کردن فلفلها و پیازها طعم دیگری به آنها میدهد.
• گوجهفرنگیهای کامل کنسرو شده طعم بهتری نسبت به گوجهفرنگیهای خرد شده دارند و در تمام طول سال نسبت به گوجههای تازه سازگارتر هستند.
• ریختن مخلوط گوجهفرنگی روی سفیدههای تخممرغ به آنها کمک میکند تا سریعتر ببندند و به شما این امکان را میدهند که زردهها روانتر شوند.
• برای طعم تندتر میتوانید از فلفل چیلی بیشتری استفاده کنید.
• میتوانید از انواع سبزیجات دیگر مانند بادمجان، کدو سبز یا نخود فرنگی در شاکشوکا استفاده کنید.
• برای یک صبحانه کاملتر، میتوانید شاکشوکا را همراه با پنیر فتا یا پنیر پارمزان سرو کنید.
شاکشوکا یک غذای بسیار متنوع است و شما میتوانید با توجه به سلیقه خود، تغییراتی در دستور پخت ایجاد کنید. این غذا یک انتخاب عالی برای یک صبحانه یا ناهار خوشمزه و مقوی است.
منبع: بیتوته