فراشپز- شکر پنیر یک نوع نقل خوش طعم ایرانی است که در شهرهای مختلف ایران به شکلهای مختلف درست میشود طرز تهیه انواع شکر پنیر را در این مطلب بخوانید.
شکرپنیر شیرینی تهیه شده از تغلیظ مخلوط شکر و آب به همراه طعم دهندههای طبیعی مانند پودر هل، پودر نارگیل و… است که سوغات بسیاری از شهرهای مختلف کشورمان است البته شکرپنیر نام یکی از غذاهای شیرازی معروف نیز میباشد که با موادی مانند شکر، آب، کرم ترنر و آرد تهیه میشود. در این بخش طرز تهیه شکر پنیر خانگی را آموزش دادهایم.
شما میتوانید در خانه و با استفاده از مواد در دسترس شکر پنیر خوشمزه تهیه نمایید. برای این منظور به مواد لازم تهیه شکر پنیر نیاز دارید که عبارتند از:
مواد لازم مقدار
شکر ۱ کیلوگرم
آب ۶۰۰ گرم
پسته، پودر هل به اندازه دلخواه
ابتدا آب و شکر را مخلوط کنید.
مخلوط آب و شکر را ظرفی بریزید و اجازه دهید که بجوشد.
کف یک سینی را چرب کنید.
بعد از غلیظ شدن آب و شکر آن را درون سینی بریزید.
پس از سرد شدن و گرفتن شکل خمیری افزودنیهای خوشمزه، چون پسته، پودر هل و… را به خمیر بیافزایید. افزودن این مواد به خمیر دلخواه است.
خمیر را با دست ورز دهید تا رنگ آن تغییر کرده و سفید شود.
حالا دوباره خمیر را پهن کرده و به قطعات دلخواه برش دهید.
شکر پنیر خانگیتان را همراه چای میل کنید.
برای تهیه شکر پنیر گل محمدی به روش بالا عمل کنید، اما به جای پور هل و پسته باید به آن گل محمدی بیافزایید، بدین طریق که:
شکر را با آب مخلوط کنید تا خوب بجوشد و غلیظ گردد.
کف سینی را کمی چرب کنید.
مایع غلیظ را در سینی چرب شده بریزید.
بعد از خمیری شکل شدن مایع، برگ گل محمدی را به شکر پنیر اضافه کنید.
خمیر را ورز دهید تا رنگش به سفید تبدیل شود.
خمیر را با دست پهن کنید و قطعه قطعه کنید تا سرد شود.
اگر شکر پنیری شما فقط به مدت یک روز هوا بخورد کاملا سفت میشود.
شکر پنیر شما آماده است. آنها را در ظرفهای کاملا در بسته نگهداری کنید.
شکر پنیر یا آبنبات شیری را به روش زیر تهیه کنید. مواد لازم آبنبات شیری عبارتند از:
شیر ۲ لیوان
شکر ۱ لیوان
کنجد ۴ قاشق غذاخوری
پودر گردو ۱/۲ پیمانه
پودر دارچین ۱ قاشق مربا خوری
شیر و شکر را درون یک قابلمه مناسب بریزید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مداوم هم بزنید تا رنگ آن تغییر کند.
بعد از تغییر رنگ شیر، کنجد را به همراه پودر گردو و پودر دارچین به قابلمه بیافزایید.
مواد را هم بزنید تا مواد ترکیب و یکدست شوند.
یک سینی مناسب را چرب کنید.
مایه را درون سینی ریخته و زمانی که ولرم شد، به اندازه و فرم دلخواه برش بزنید.
برای تهیه شکر پنیر با کرمک ترنر به مواد زیر نیاز دارید.
آب ۶۰۰ گرم
شکر ۱ کیلوگرم
کرم ترنر ۱ قاشق شربت خوری
آرد به مقدار لازم
کرم ترنر را در یک استکان آب حل کنید.
شکر و آب را مخلوط کنید و بجوشانید.
کرم ترنر را به مایع اضافه کنید.
عصاره یا گلهای معطر را اضافه کنید و هم بزنید.
پس از غلیظ شدن مایع آن را درون یک سینی چرب شده بریزید.
مایه خمیری را به قدری ورز بدهید تا رنگ آن سفید شود.
خمیر مایه را به قطعات کوچک تقسیم کنید و با آرد مخلوط کنید.
شکر پنیر شما بعد از خنک شدن و کامل خشک شدن آماده خوردن است.
شکر پنیر وزن کمتر و کالری کمتری نسبت به قند داشته و قند موجود در برخی شکر پنیرها از نوع قند مصنوعی نبوده و قند طبیعی است، همچنین شکر پنیر با افزودنی هایی، چون پودر پسته، هل، دارچین، گشنیز، نارگیل و گل سرخ نیز تهیه میگردد که به خواص آن خواهد افزود بنابراین مصرف شکر پنیر بهتر از مصرف قند است.
مصرف زیاد شکر پنیر موجب افزایش وزن، بیماری دیابت نوع ۲، التهاب، ایجاد چین و چروکهای پوستی، بیماریهای قلبی عروقی و … میشود.
منبع: نمناک
فراشپز- پلو آفریقایی بسیار خوشمزه است که با سینه مرغ طعم دار شده و پر…
در این ویدئو یک آشپز اسپانیایی با مواد اولیه شامل: ۳ عدد فیله مرغ، یک…
فراشپز- در ایران برنج پایه اصلی غذایی است و انوع اقسام خورشها را همراه برنج…
فراشپز- حلوای پسته یکی از انواع حلوا است که طعم بسیار خوبی دارد و یک…
فراشپز- سحری برای روزه داران نقش حیاتی در تأمین انرژی و جلوگیری از ضعف و…
فراشپز- کیک میوه خشک یکی از انواع کیکهای میوهای است که از ترکیب مایه کیک…