فراشپز- شیرینی بهار نارنج نوعی شیرینی آردی با عرق بهار نارنج است که عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد و برای عید نوروز مناسب است.

به گزارش فرارو،در روز‌هایی که به ایام نوروز نزدیک می‌شویم، پخت شیرینی‌های خوشمزه و خانگی برای پذیرایی در این ایام رونق می‌گیرد و همه به تکاپوی تهیه شیرینی می‌افتند. شیرینی‌های مخصوص نوروز که در خانه تهیه می‌شوند، بسیار متنوع، رنگارنگ و خوشمزه هستند.

شیرینی بهار نارنج یکی از شیرینی‌های خانگی بسیار خوشمزه و لطیف است که وقتی آن را بپزید، عطر خوش بهار نارنج در منزل می‌پیچد. این شیرینی خوشمزه و خوشبو برای پذیرایی در ایام عید بسیار مناسب است. اگر دوست دارید این شیرینی را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه شیرینی بهار نارنج همراه ما باشید.

مواد لازم

کره: ۲۰۰ گرم
نشاسته ذرت: ۵۰ گرم
آرد سفید شیرینی: ۱۸۰ گرم
پودر قند: ۸۰ گرم
وانیل: یک سوم قاشق چای‌خوری
زست پرتقال: ۱ قاشق چای‌خوری
عرق بهار نارنج: ۱ قاشق سوپ‌خوری
پودر پسته برای تزیین: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این شیرینی خوشمزه ابتدا کره به دمای محیط رسیده، پودر قند، وانیل و زست پرتقال را داخل یک کاسه بریزید و با همزن برقی به مدت دو تا سه دقیقه هم بزنید تا به صورت یکدست با هم مخلوط و کرمی شود. حالا عرق بهار نارنج را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید.

آرد سفید و نشاسته ذرت را با هم مخلوط و کم کم به مواد اضافه کنید و با دور کند همزن بزنید تا خمیر یکدستی شکل بگیرد. خمیر این شیرینی کمی شل است و نباید سفت باشد، چون باید آن را داخل قیف بریزید. بعد از اینکه خمیر را داخل قیف ریختید، می‌توانید از ماسوره ۲ بی و ۱۹۵ استفاده کنید. خمیر را داخل سینی فر با فاصله از هم پایپ کنید و سینی فر را به مدت ۱۰ دقیقه داخل فریزر قرار بدهید تا خمیر سرما بگیرد. حالا سینی را داخل فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه قرار بدهید تا شیرینی‌ها بپزد. بعد از پخت اجازه بدهید شیرینی‌ها کاملا خنک شوند، سپس روی شیرینی پودر قند الک کنید و به دلخواه پودر پسته برای تزیین بپاشید، نوش جان.

نکات مهم

ـ زست به پوست پرتقال یا پوست لیمو رنده شده می‌گویند که عطر خوبی به دسر می‌دهد. برای تهیه زست باید هنگام رنده کردن پوست پرتقال توجه داشته باشید که فقط قسمت رنگی و رویی پوست پرتقال را رنده کنید و وقتی قسمت سفید پوست دیده شد، دیگر رنده نکنید، چون قسمت‌های سفید پوست تلخ هستند و موجب تلخی دسر می‌شوند. زست را همیشه به صورت تازه به شیرینی و دسر اضافه کنید و نگذارید بماند.
ـ توجه داشته باشید که شیرینی‌های کره‌ای را باید حتما داخل یخچال و در ظرف سربسته نگهداری کنید.
ـ نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن می‌شنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسر‌ها و غذا‌ها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمی‌توان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را می‌توانید در بسته‌بندی‌های بهداشتی از فروشگاه‌های مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.
ـ حتما پودر قند را قبل از استفاده در شیرینی الک کنید. پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشت‌کوب بکوبید و سپس الک کنید.
ـ نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

مطالب پیشنهادی

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *