فراشپز- شیرینی پفکی گردویی از آن دسته شیرینیهایی است که با دستورها و روشهای مختلف درست میشود. این شیرینی که در دسته شیرینیهای خشک قرار دارد با سادهترین مواد درست میشود. از تنوع دستورهای این شیرینی خوشمزه تنها آنکه یک دستور با پایه سفیده و دیگری با پایه زرده تخممرغ درست میشود. در ادامه طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با زرده تخم مرغ را با تمام نکات میتوانید بخوانید و برای روزهای تعطیلتان درست کنید.
گردو خردشده یک پیمانه
زرده تخممرغ دو عدد
شکر سه قاشق غذاخوری
وانیل یکدوم قاشق چایخوری
تکههای درشت گردو به مقدار لازم
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با زرده تخممرغ به سراغ فر بروید. آن را با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. در سینی فرتان کاغذ روغنی ضخیم پهن کرده و کنار بگذارید. مواد لازم را بیرون بیاورید تا همدمای محیط شوند. سپس گردوها را ریز کنید. اگر با تکههای گردو در دهان خود مشکل ندارید میتوانید آن را کمی درشتتر خرد کنید. حال به سراغ مایه شیرینی پفکی گردویی بروید.
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با زرده تخم مرغ باید زردههای تخممرغی را که جدا کردهاید داخل یک کاسه بریزید. سپس شکر و وانیل گفتهشده را هم اضافه کنید. مخلوط را برای چند دقیقه هم بزنید تا کمرنگ و کشدار شود. گردوهای خردشده را هم اضافه کرده و مجدد برای چند دقیقه هم بزنید. مراقب باشید زیاد مخلوطتان را هم نزنید و مقداری هوا داخل آن بماند.
در آخرین مرحله از طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با زرده تخم مرغ باید مایه شیرینی پفکی گردویی را با قاشق به فاصله دو و نیم سانتیمتر روی کاغذ روغنی بریزید. با قاشق اطراف آن را جمع کنید تا گرد شود. روی هر یک از شیرینیها یک تکه گردو قرار دهید. سینی را مجدد داخل فر بگذارید. ۱۵ دقیقه زمان برای پخت این شیرینیها کافی است. با قهوهای شدن روی شیرینیها، فر را خاموش کنید. کمی زمان دهید تا شیرینیها خنک شوند سپس آنها را برداشته و داخل ظرف موردنظر بچینید. روی آنها را با خلال پسته و بادام تزئین کنید.
شیرینی پفکی گردویی با زرده تخممرغ یکی از خوشمزهترین شیرینیهای خشک در دنیای شیرینیپزی است که نمیتوان به راحتی از آن گذشت. با توجه به مراحل پخت گفته شده در بالا نکات تکمیلی زیر را بخوانید تا فرایند پخت برایتان راحتتر شود.
اگر در همان مراحل ابتدایی طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با زرده تخم مرغ، مخلوط زرده تخممرغ خوب هم زده نشود، شیرینیتان بوی زهم تخممرغ خواهد گرفت. پس بهترین کار آن است که از کاسه مناسب با پرههای همزنتان برای زدن زردههای تخممرغ استفاده کنید چراکه زردهها در همه قسمتهای کاسه یکنواخت زده میشود. استفاده از وانیل مرغوب و در نظر گرفتن مدتزمان طولانی برای هم زدن تاثیر مهمی در از بین بردن بوی زهم دارد. هنگام هم زدن مخلوط، دورگیری کاسه را فراموش نکنید تا مواد کامل و یکدست با یکدیگر مخلوط شوند. در آخر، مخلوط باید کامل روشن و حجیم باشند به شکلی که رده پردههای همزن را روی زرده ببینید.
شیرینی گردویی مانند شیرینی کشمشی به راحتی هم با فر و هم بدون فر درست میشود. اما اگر میخواهید، میتوانید آن را در توستر هم تهیه کنید. برای این کار توستر را از ۱۵ دقیقه قبل با دمای ۱۵۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سپس یک کاسه آب درون توستر بگذارید تا شیرینیهایتان خشک نشوند. سپس در سینی توستر یا یک ظرف مناسب خمیر را پایپ کرده و داخل توستر بگذارید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمانی مناسبی برای پخت شیرینی گردویی در توستر است.
شیرینی گردویی از آن دسته شیرینیهایی است که میتوان آن را بدون فر و توستر مانند کیک اسفنجی در قابلمه درست کرد. پس در طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با زرده تخممرغ به قابلمه بزرگ نیاز دارید تا در آن یک سه پایه فلزی بگذارید و در آن را با دمکنی ببندید تا حرارت از آن خارج نشود. یک شعلهپخشکن مناسب زیر قابلمه بگذارید و شعله آن را کم کنید. شیرینیها را در یک سینی کوچک یا قالبهای مناسب که با کاغذ روغنی پوشانده شدهاند قیف بزنید. ۲۰ دقیقه زمان مناسبی برای پخت آنها در قابلمه است.
این شیرینی را به پف و طعم گردویش میشناسند پس برای حفظ آن، به محض پف کردن باید فر را خاموش کنید چراکه اگر در فر زیاد بماند پف آن خوابیده و روی آن ترک خواهد خورد. با اینحال به خاطر داشته باشید که ۹ دقیقه قبل از پخت در فر را باز نکنید.
شیرینی پفکی گردویی با زرده تخممرغ را همیشه به اندازه درست کنید تا نیازی به نگهداری آن نباشد. در صورت اضافه آمدن شیرینی پفکی گردویی حتما آن را داخل یک ظرف در شیشهای بریزید. آن را میتوانید برای ۲ روز در دمای اتاق و هفت روز داخل یخچال نگه دارید. نکته آخر آنکه این شیرینیهای خوشمزه را به هیچ عنوان فریز نکنید چراکه بعد از آب شدن بافت و ظاهر خود را از دست خواهند داد.
اگر زمان دقیق پخت شیرینی پفکی را نمیدانید تنها باید به جدا شدن شیرینی از کاغذ روغنی دقت کنید. در صورتی که به راحتی از کاغذ جدا شد، شیرینیهایتان آماده سرو هستند. در صورت چسبیدن به کاغذ روغنی باید پنج دقیقه دیگر برای پخت به آنها زمان دهید. جدا از شیرینی گردویی، کیک قهوه و گردو را هم برای پذیرایی از عزیزانتان میتوانید درست کنید.
در طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی با زرده تخممرغ، مایه شیرینی را میتوان هم با قاشق و هم با قیف شیرینی پزی داخل سینی فر پایپ کنید. اگر میخواهید شیرینیتان ظاهری بهتر داشته باشد، از قیف استفاده کنید. ماسوره گرد ساده یا شکوفه را داخل قیف قرار دهید و با فاصله از هم شکوفه بزنید.
منبع: کتاب کاله
فراشپز- لیمو شیرین یکی از میوههای پرخاصیت و خوشمزه فصل پاییز و زمستان است که…
فراشپز- آیا تا به حال طعم بینظیر و خاص خورش قیمه عربی را تجربه کردهاید؟…
فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوهای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…
فراشپز- نان شیرمال هم مثل فطیر، از جمله محصولات سنتی کشورمان است که در جایی…
فراشپز- کوکی خرما یکی از کوکیهای بسیار خوشمزه و ساده است که میتوانید برای صبحانه…
فراشپز- پنکیک سیب زمینی یا کارتوفل سیب زمینی یک از غذاهای ساده و خوشمزه کشور…
View Comments
سلام خسته نباشید خیلی ممنون ازاینکه به فکرکسانی هستین که فرندارن امیدوارم چندنمونه دیگرهم برای مون بزارید چون خودعلاقه زیادی به شیرینی دارم دوست دارم بپزم بعدمیل کنم چون فرندارم .بازم سپاس گذارم ازشمادوستگرامی.
سلام خیلی ممنون. بله حتما نمونه های بیشتری در سایت قرار می دهیم.