عدس پلو بوشهری یکی از انواع عدس پلوهای مجلسی است که با شوید، کشمش، گردو، مرغ و… تهیه میشود و بسیار خوشمزه است.
به گزارش فرارو، پلوهای مخلوط واقعا بینظیر هستند. کمتر کسی پیدا میشود که لوبیا پلو، عدس پلو، باقالی پلو، شیرینی پلو و… را دوست نداشته باشد. پلوهای مخلوط جدای از خوشمزگی خیلی هم متنوع هستند و تقریبا با هر موادی که در دسترس دارید، میتوانید دست به ابتکار بزنید و یک بشقاب پلوی مخلوط خوشمزه درست کنید. عدس پلو یکی از غذاهای اصیل و محبوب ایرانی است که از گذشته تا به امروز در سفره غذای ایرانیان جایگاه ویژهای دارد.
عدس پلو را همراه با گوشت قلقلی، گوشت تکهای، مرغ، کشمش و خرما تهیه میکنند که هرکدام به اندازه خودش خوشمزه و خاص است. عدس پلو بوشهری یکی از انواع روشهای پخت عدس پلو است که از ترکیب عدس و برنج با کشمش، گردو، مرغ و شوید تهیه میشود و بسیار خوشمزه و خاص است. اگر دوست دارید این عدس پلوی خوشمزه و خاص را برای اعضای خانواده تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
برنج: ۳ پیمانه
عدس: ۱ پیمانه
سینه مرغ پخته: ۱ عدد
کشمش: ۱ فنجان
گردو: نصف فنجان
پیاز: ۳ عدد
شوید خشک: ۱ فنجان
نمک، زردچوبه، ادویه کاری و دارچین: به میزان لازم
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این عدس پلو خوشمزه ابتدا سینه مرغ را بپزید و بعد از خنک شدن، ریش ریش کنید. پیازها را پوست و به صورت خلالی خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا کمی پیاز طلایی شود. مقداری زردچوبه روی پیاز داغ بریزید، سپس مرغ ریش ریش شده را همراه با شوید خشک اضافه کنید و نمک، ادویه کاری و دارچین را روی مواد بریزید. بعد از اینکه کمی مرغ را تفت دادید، کشمش و گردوی خرد شده را اضافه کنید و کمی زعفران دم کرده روی مواد بریزید. ۵ دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. در مرحله بعد عدس را بپزید و بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، با عدس پخته مخلوط کنید. حالا کف قابلمه موردنظرتان روغن بریزید و ته دیگ سیب زمینی یا نان بگذارید. نیمی از برنج و عدس را داخل قابلمه بریزید، سپس مایه مرغ را روی عدس پلو بریزید و بعد بقیه عدس پلو را روی مواد بریزید. کمی زعفران دم کرده و روغن روی برنج بریزید و بعد برنج را دم کنید. ۴۵ دقیقه بعد عدس پلوی بوشهری خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
۱ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازهای اضافه کنید که کمی شورتر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید.
برای آبکش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانهها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانههای آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانهها متوقف شود و همینطور نمک اضافی بین دانههای برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود به برنج شوک وارد شود و بیشتر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
۲ـ کشمش سرشار از پتاسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری میکند. کشمشها انواع گوناگونی دارند که برای تهیه عدس پلو بوشهری باید از کشمش قرمز پلویی استفاده کنید.
۳ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.