فراشپز- قورمه سبزی یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که تهیهی آن کمی زمانبر است اما نتیجهی آن بسیار لذیذ خواهد بود. برای تهیهی یک قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه، به مواد اولیه و کمی حوصله نیاز دارید.
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا قورمه سبزی یکی از پرطرفدارترین غذا های ایرانی است؟ این غذای خوشمزه و معطر که با ترکیب منحصر به فردی از سبزیجات تازه، گوشت و لیمو عمانی تهیه می شود، می تواند هر کسی را وسوسه کند؛ اما نکته اینجاست که آیا می دانید چگونه می توان قورمه سبزی را به بهترین شکل برای ۴ نفر تهیه کرد؟!
در ادامه این بخش از آموزش آشپزی با ما همراه باشید تا با طرز تهیه قورمه سبزی برای 4 نفر آشنا شوید و از طرفی لازم به ذکر است که با انجام این مراحل گفته شده می توانید یک قرمه سبزی با لوبیا چیتی یا قرمز خوشمزه و اصیل تهیه کنید. این روش طرز تهیه قورمه سبزی با گوشت گوسفندی را به شکلی ساده و کامل توضیح می دهد تا شما بتوانید از درست کردن قورمه سبزی لذت ببرید و یک وعده غذای خوشمزه برای خانواده خود آماده کنید.
مواد لازم برای قورمه سبزی مجلسی
گوشت خورشتی (ترجیحاً گوسفندی) 400 گرم
لوبیا قرمز 150 گرم
پیاز متوسط 2 عدد
سبزی قرمه (تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله) 500 گرم
لیموعمانی 3 عدد
روغن 3 تا 4 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
آبغوره یا آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
در وهله اول گوشت خورشتی را به تکه های متوسط خرد کنید. اگر هم گوشت فریز شده دارید؛ از سه الی چهار ساعت قبل بیرون بگذارید.
پیازها را خرد کرده و در یک قابلمه بزرگ مقداری روغن بریزید و پیاز های خرد شده را تفت دهید تا طلایی شود.
بعد گوشت را به پیاز ها اضافه کنید و تا زمانی که تغییر رنگ دهد، تفت دهید.
سبزی قرمه را خوب شسته و خرد کنید. سبزی های خرد شده را در یک تابه جداگانه با مقداری روغن تفت دهید تا آب آنها تبخیر شود و رنگ سبزی تیره تر شود و بعد به قابلمه اصلی اضافه کرده و همه مواد را مخلوط کنید.
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی را که حداقل از چهار ساعت قبل خیس کرده اید، به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید.
لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و داخل قابلمه بیندازید.
حالا زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و همه مواد را خوب مخلوط کنید.
در نهایت آب را به مقدار کافی درون قابلمه بریزید تا مواد کاملاً پوشانده شوند.
قابلمه را به مدت دو الی سه ساعت روی حرارت ملایم بگذارید تا گوشت و لوبیاها کاملاً پخته شوند و طعم ها به خوبی ترکیب شوند.
در اواخر پخت، نمک را به میزان لازم اضافه کنید و در صورت تمایل، مقداری آبغوره یا آبلیمو برای طعم بهتر اضافه کنید.
نکات لازم برای قرمه سبزی خوشمزه تر
برای طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی با سبزی خشک یا تازه حتماً از سبزی های خوش عطر استفاده کنید. ترکیب سبزی تازه و خشک میتواند عطر و طعم بینظیری به خورش بدهد.
سبزی قورمه سبزی برای ۴ نفر را که ترکیباتش را در بالا هم گفتیم، به خوبی و به مدت کافی تفت دهید تا آب آن تبخیر شود و رنگ سبزی تیره تر شود با این کار خورش روغن بیشتری می اندازد.
لوبیا قورمه سبزی را حتماً از شب قبل بخیسانید تا نرم و قابل هضم باشد و به خوبی در خورش پخته شود. این کار باعث می شود لوبیاها به خوبی جا بیفتند و خورش غلیظ تر و خوشمزه تر شود.
اجازه دهید خورش به مدت کافی روی حرارت ملایم بپزد. پخت طولانی و آهسته به جا افتادن بیشتر خورش کمک کرده و اینگونه طعم ها به خوبی ترکیب می شوند.
منبع: نمناک