آشپزی

طرز تهیه قیمه توماتیز؛ خوشمزه و مجلسی

فراشپز- قیمه توماتیز یکی از انواع غذا‌های محلی و خوشمزه کردی است که به قیمه کردی هم معروف است و بسیار سریع آماده می‌شود و روش پخت آن خیلی راحت است.

مواد لازم برای ۴ نفر

گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
گوجه فرنگی متوسط ۸ عدد
پیاز متوسط ۲ عدد

غوره تازه ۲/۱ لیوان بزرگ

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری

بادمجان به مقدار دلخواه

کدو به مقدار دلخواه

آب ۱ لیوان بزرگ

ادویه قیمه ۱ قاشق چایخوری

ادویه کاری یک و نیم قاشق چایخوری

فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری

فلفل قرمز ۲/۱ قاشق چایخوری

زردچوبه ۱ قاشق مربا خوری

روغن به مقدار لازم

نمک به مقدار لازم

طرز تهیه قیمه توماتیز

مرحله اول

برای تهیه قیمه توماتیز کردی ابتدا پیاز‌ها را نگینی خرد کنید و بعد یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن مایع در آن بریزید تا گرم شود، سپس پیاز‌ها را اضافه کنید و تفت دهید تا سبک شوند.

مرحله دوم

بعد زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید و کمی تفت دهید تا پیاز‌ها طلایی رنگ شوند، سپس گوشت چرخ‌کرده را کمی ورز دهید تا موقع تفت دادن بافت آن باز شود.

مرحله سوم

وقتی رنگ زردچوبه پخش شد گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید و با قاشق کامل بافت آن را جدا کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود و همه قسمت‌های آن تفت بخورد.

مرحله چهارم

بعد نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، ادویه کاری و ادویه قیمه را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود و کامل به خورد گوشت رود و با هم ترکیب شوند.

مرحله پنجم

سپس رب گوجه فرنگی را روی مواد بریزید و ۲ تا ۳ دقیقه خوب تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن از بین برود، سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید.

مرحله ششم

بعد گوجه فرنگی‌ها را تمیز بشورید و با رنده ریز رنده کنید و به ترکیب مواد اضافه کنید و تفت دهید، درب قابلمه را به شکل نیمه باز قرار دهید و حرارت را ملایم کنید.

مرحله هفتم

ده دقیقه زمان دهید تا گوجه‌ها به اصطلاح بو بخورد و در نهایت خورشت خوشمزه و خوشرنگ‌تر شود، بعد از این‌که گوجه خوب تفت خورد آب را اضافه کنید.

مرحله هشتم

بعد اجازه دهید تا آب بجوشد، وقتی آب شروع به جوشیدن کرد درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم اجازه دهید تا به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه خوب بپزد و جا بیفتد.

مرحله نهم

در این فاصله بادمجان و کدو‌ها را بشورید و پوست بگیرید و به شکل ورقه‌ای برش بزنید، بعد یک تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن مایع در آن بریزید.

مرحله دهم

وقتی روغن گرم شد، به مقدار دلخواه از برش‌های بادمجان و کدو را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا سرخ شوند بعد آن‌ها برگردانید تا طرف دیگر هم خوب سرخ شود و سپس از روی حرارت بردارید.

مرحله یازدهم

در ۱۵ دقیقه آخر پخت مخلوط مایع، غوره‌ها را اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزند و طعم و مزه غوره‌ها به خورد مواد رود، بعد از پخت کامل قابلمه را از روی حرارت بردارید.

مرحله دوازدهم

در این مرحله خورشت قیمه را در ظرف مناسب بکشید و بادمجان‌ها و کدو‌های سرخ شده را در اطراف ظرف دور چین کنید و همراه با پلو زعفرانی و ترشی و سالاد سرو کنید.

منبع: برترین‌ها

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه تی تاپ خانگی؛ لذت یک طعم نوستالژیک

فراشپز- کیک تی‌تاپ یکی از انواع کیک‌های خوشمزه و محبوب میان کودکان و یک خوراکی…

8 ساعت ago

ونوشک پلو؛ غذایی محلی با خاصیت درمانی

فراشپز- ونوشک پلو (پلوی بنه یا پسته کوهی) از غذا‌های محلی استان کرمانشاه با عطر…

9 ساعت ago

طرز تهیه سالاد ماکارونی با یک سس رژیمی

فراشپز- وقتی صحبت از سالاد ماکارونی میشه بیشتر ما یه سالاد سنگین و چرب و…

9 ساعت ago

حلوا ارده را به همین راحتی در خانه درست کنید

فراشپز- حلوا ارده؛ یکی از دسر‌های خوشمزه و قدیمی ایرانی است که امروزه بیشتر به…

10 ساعت ago

کوکو تن ماهی؛ یک شام فوری و لذیذ

فراشپز- کوکو یکی از غذا‌های خوشمزه و محبوب ایرانی‌هاست که در برنامه غذایی ما جایگاه…

11 ساعت ago

پخت انار پلو شیرازی به دو روش

فراشپز- انار پلو یکی از غذا‌های معروف شیرازی است که طرز پخت آن بسیار راحت…

11 ساعت ago