فراشپز- لیمو عمانی یکی از انواع چاشنی پرطرفدار و پرمصرف ایرانی است که به راحتی می‌توانیم آنرا در منزل تهیه کنیم، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه لیمو عمانی در ادامه با ما همراه باشید.

برای تهیه لیمو عمانی، ابتدا لیمو ترش را شسته و با نمک به مدت ۴ ساعت استراحت می‌دهیم. سپس در آب جوش و سرکه برای ۳ دقیقه جوشانده و بعد از خشک شدن، با خلال دندان سوراخ‌هایی روی آن ایجاد می‌کنیم. لیمو‌ها را به مدت ۲ تا ۳ هفته در نور خورشید خشک کرده و هر چند روز یک بار زیر و رو می‌کنیم تا یکنواخت خشک شوند. در نهایت، آنها را در هوای آزاد داخل خانه می‌گذاریم تا کاملاً سفت شوند

مواد لازم

لیمو شیرازی به مقدار دلخواه

سرکه سفید ۱ لیوان

نمک به مقدار کافی

دستور تهیه لیمو عمانی

انتخاب لیمو ترش مناسب

برای تهیه لیمو عمانی بازاری ابتدا باید لیمو ترش مناسب خشک کردن تهیه کنیم. برای این منظور لیمو ترش شیرازی با رنگ زرد و بدون هیچگونه لک و زدگی تهیه می‌کنیم و داخل آبکش می‌ریزیم، سپس به خوبی می‌شوییم.

افزودن نمک و استراحت

حالا روی لیمو ترش‌ها مقداری نمک و می‌پاشیم و به مدت ۴ ساعت کنار می‌گذاریم تا استراحت کنند. پس از گذشت این زمان داخل یک قابلمه بزرگ را با آب پر می‌کنیم و روی حرارت قرار می‌دهیم، سپس سرکه را به قابلمه اضافه می‌کنیم.

جوشاندن در آب و سرکه

در این مرحله پس از اینکه آب جوش آمد، لیمو ترش‌ها را به مدت ۳ دقیقه درون مخلوط آب جوش و سرکه قرار می‌دهیم، سپس از قابلمه خارج می‌کنیم و درون یک سبد بزرگ می‌ریزیم، نیاز نیست روی لیمو‌ها آب بریزیم.

سوراخ کردن و خشک کردن

سپس روی پوست هر لیمو ترش با یک خلال دندان چند سوراخ ایجاد می‌کنیم. حالا لیمو ترش‌ها را درون سب به صورتی که روی هم قرار نگیرند مقابل نور خورشید قرار می‌دهیم تا خشک شوند. حدود ۲ تا ۳ هفته برای خشک شدن لیمو‌ها زمان لازم است.

زیر و رو کردن لیمو‌ها

در حین دو تا سه هفته‌ای که لیمو‌ها را برای خشک شدن در مقابل نور خورشید قرار داده‌ایم، هر دو تا سه روز یک بار لیمو‌ها را زیر و رو می‌کنیم تا به صورت یکدست خشک شوند. پس از اینکه لیمو‌ها خشک شدند، آنها را به فضای داخل خانه منتقل می‌کنیم.

نگهداری در ظرف دربسته

حالا باید لیمو ترش‌ها را تا زمانی که کاملا سفت و شکننده شوند، در هوای آزاد خانه قرار می‌دهیم که کپک نزنند. پس از اینکه لیمو‌ها خشک شدند، آنها را درون ظرف درب بسته قرار می‌دهیم و در کابیت نگهداری می‌کنیم.

نکات تهیه لیمو عمانی

روش‌های خشک کردن

برای تهیه لیمو عمانی، روش‌های مختلفی وجود دارد که هرکدام مزایای خاص خود را دارند و بسته به شرایط، افراد می‌توانند بهترین گزینه را انتخاب کنند. با پیشرفت امکانات، میوه‌ها را می‌توان با روش‌های گوناگون خشک کرد. یکی از روش‌های سنتی، خشک کردن لیمو عمانی زیر نور آفتاب است که به دلیل طبیعی بودن، طعمی اصیل و کیفیت بالایی دارد. علاوه بر این، می‌توان از روش‌های دیگری مانند خشک کردن بر روی بخاری، استفاده از دستگاه‌های میوه خشک‌کن یا حتی فر بهره برد. هر یک از این روش‌ها سرعت و کیفیت متفاوتی در خشک شدن لیمو عمانی دارند و بسته به امکانات موجود، می‌توان مناسب‌ترین روش را انتخاب کرد.

تهیه پودر لیمو عمانی

پس از خشک شدن لیمو عمانی، ابتدا پوست آن را از گوشت جدا کنید. سپس گوشت لیمو‌ها را داخل دستگاه آسیاب ریخته و آن را کاملاً پودر کنید. هنگام تهیه پودر لیمو عمانی، حتماً دانه‌های آن را از قبل جدا کنید، زیرا در صورت آسیاب شدن دانه‌ها، طعم پودر تلخ خواهد شد و ممکن است کیفیت نهایی آن تحت تأثیر قرار بگیرد. بنابراین، برای داشتن پودری خوش‌طعم و مرغوب، توجه به این نکته ضروری است.

فواید لیمو عمانی

خواص لیمو عمانی شامل تقویت سیستم گوارشی، بهبود سلامت قلب، تقویت ایمنی و افزایش انرژی بدن است. این میوه به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C، به کاهش استرس، بهبود گردش خون و حفظ سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند. همچنین، مصرف متعادل آن می‌تواند در کاهش وزن، تنظیم فشار خون و پیشگیری از بیماری‌های مزمن مؤثر باشد.

منبع: چی شی

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *