فراشپز- شیراز علاوه بر دیدنی‌های تاریخی، غذاهای بسیار خوشمزه دارد که هر کدام می‌توانند به یک جاذبه‌ی فرنگی این شهر تبدیل شوند. بسیاری از افراد شیراز با کلم پلو شیرازی با گوشت چرخ کرده و سالاد شیرازی می‌شناسند، اما لیست غذاهای شیرازی به این موارد ختم نمی‌شود و در این مقاله، قرار است طرز تهیه یکی دیگر از غذاهای خوشمزه این شهر را شرح دهیم.

مرغ لا پلو شیرازی یکی از غذاهای اصیل و سنتی شیراز است که از مواد ساده و چاشنی‌های سنتی، تهیه می‌شود. اگر به دنبال یک دستور پخت منحصربه‌فرد و دقیق برای این غذا هستید، این مقاله شما را راهنمایی می‌کند.

مواد لازم برای تهیه مرغ لا پلو شیرازی

ران و سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
برنج: ۳ پیمانه
زیره: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: ۴ قاشق غذاخوری
برگ بو: ۲ عدد
فلفل سیاه: ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل قرمز: نصف قاشق چای‌خوری
نمک: به میزان لازم
روغن: ۴ قاشق غذاخوری

طرز تهیه مرغ لا پلو

برای تهیه مرغ لا پلو شیرازی، باید مراحل زیر را دنبال کنید. این دستورپخت به شما کمک می‌کند تا این غذای شیرازی را در خانه تهیه کنید و از نظر مزه، درست شبیه به نسخه سنتی و اصیل آن شود.

مرحله اول: مزه‌دار و سرخ کردن مرغ

در این مرحله، برای از بین بردن بوی زهم مرغ باید از چاشنی‌های مناسب، استفاده کنید. ران و سینه مرغ را به تکه‌های متوسط تقسیم کنید. مرغ‌ها را در کاسه‌ای با برگ بو، فلفل سیاه و مقدار کمی نمک ترکیب کنید و اجازه دهید تا به مدت یک ساعت در یخچال بمانند.

مرغ‌ها را همراه با ۲ قاشق غذاخوری روغن روی حرارت ملایم تفت دهید. مدت زمان سرخ کردن مرغ‌ها ۵ دقیقه برای طرف است.

مرحله دوم: آماده کردن برنج برای دم کردن

در این بخش، برنج را آماده می‌کنیم تا پس از ترکیب با مرغ، به‌خوبی دم بکشد. برنج را چند بار با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی آن گرفته شود. برنج را با ۲ لیوان آب و یک قاشق چای‌خوری نمک به مدت ۳۰ دقیقه خیس کنید. در قابلمه‌ای، آب ریخته و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید و برنج خیس‌کرده را در آن بریزید. پس از ۸ تا ۱۰ دقیقه، وقتی دانه‌های برنج نرم شد اما مغزشان کمی سفت باقی ماند، آن را آبکش کنید.

مرحله سوم: دم کردن زعفران برای عطر و رنگ بیشتر

زعفران، جزء جدانشدنی غذاهای سنتی ایران است که عطر و رنگی بی‌نظیر به آنها می‌دهد. زعفران را در هاون به‌خوبی بسایید. مقدار کمی آب داغ روی زعفران ریخته و اجازه دهید دم بکشد. بهتر است این کار را ۱۰ دقیقه قبل از استفاده انجام دهید.

مرحله چهارم: ترکیب مواد و چیدن لایه‌ها در قابلمه

اینجا همه مواد آماده‌شده را با دقت در قابلمه می‌چینیم. کف قابلمه ۲ قاشق غذاخوری روغن بریزید. اگر ته‌دیگ دوست دارید، از نان یا سیب‌زمینی ورقه‌شده استفاده کنید. یک لایه برنج آبکش‌شده را کف قابلمه بریزید و روی آن مقداری زیره پخش کنید. تکه‌های مرغ پخته‌شده را روی برنج قرار دهید و مقداری زعفران دم‌کرده روی آن بریزید. این مراحل را تکرار کنید تا مواد تمام شوند. در انتها باقی‌مانده زعفران را روی برنج بریزید.

مرحله پنجم: دم کردن پلو

این مرحله، مرحله نهایی تهیه مرغ لا پلو شیرازی است. قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و درب آن را محکم ببندید. شعله را ابتدا کمی زیاد کنید تا مواد داخل قابلمه بخار کنند، سپس شعله را کم کنید. اجازه دهید برنج و مرغ به مدت ۴۰ دقیقه دم بکشد تا عطر و طعم‌ها به‌خوبی ترکیب شوند.

نکات طلایی برای مرغ لا پلو شیرازی

نکاتی که در ادامه بیان می‌کنیم، به شما کمک می‌کنند تا این غذای سنتی شیراز را بدون نقص در خانه تهیه کنید و همان عطر و مزه را داشته باشد.

اگر می‌خواهید غذایتان عطر بیشتری داشته باشد، مقدار زعفران دم‌کرده را افزایش دهید.
استفاده از زیره در این غذا باید متعادل باشد. استفاده از مقداری زیاد زیره، باعث غلبه عطر زیره بر دیگر طعم‌ها شود.
می‌توانید از کمی آب مرغ برای دم کردن پلو استفاده کنید تا طعم بیشتری به غذا بدهید.
اگر می‌خواهید یک غذای مجلسی تهیه کنید، می‌توانید از ترکیب زعفران و ماست برای ته‌دیگ این پلو استفاده کنید.
پس از دم کشیدن برنج، آن را به‌آرامی در ظرف سرو بریزید تا لایه‌ها بهم نخورد. برای تزئین می‌توانید از خلال بادام و پسته، یا حتی کمی زرشک تفت‌داده‌شده استفاده کنید.
بهترین گزینه برای کنار مرغ لا پلو شیرازی، سالاد شیرازی و دوغ است.

نتیجه‌گیری

مرغ لا پلو شیرازی از غذاهای سنتی ایرانی و شهر شیراز است و می‌توان آن را، یک غذای ایده‌آل برای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها دانست. با دنبال کردن مراحل و رعایت نکات ارائه‌شده در این مقاله، می‌توانید این غذای اصیل را به بهترین شکل ممکن آماده کنید و از طعم ناب آن لذت ببرید.

منبع: مجله اسنپ اکسپرس

[elementor-template id="19721"]
به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *