فراشپز- کیک شکلاتی یکی از خوشمزهترین و جذابترین دسرهایی است که میتوانید در کمترین زمان ممکن در خانه تهیه کنید. مینی کیکها با بافتی نرم، طعمی غنی و ظاهری وسوسهانگیز، گزینهای عالی برای مهمانیها، عصرانه یا حتی هدیه به حساب میآیند. پس در ادامه طرز تهیه مینی کیک شکلاتی را بخوانید تا به آسانی در دورهمی و میهانیهایتان رنگ و لعابی دیگر به میز پذیراییتان بدهید.
مواد لازم برای تهیه مینی کیک شکلاتی
- تخم مرغ بزرگ۱ عدد
- آرد معمولی نصف پیمانه
- روغن مایع نصف پیمانه
- شکر دانه ریز نصف پیمانه
- خامه ترش پر چرب نصف پیمانه
- پودر کاکائو بدون شکر۵ قاشق غذاخوری
- قهوه گرم۱ قاشق غذاخوری
- جوش شیرین نصف قاشق چایخوری
- وانیل نصف قاشق چایخوری
مواد لازم برای گاناش
- شکلات نیمه شیرین خرد شده۸۵ گرم
- خامه غلیظیک چهارم پیمانه
- شربت ذرتبه مقدار لازم
- دانه های انار برای تزیینبه مقدار لازم
طرز تهیه مینی کیک شکلاتی
مرحله اول: فر و قالب را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه مینی کیک شکلاتی، مانند کیک شکلاتی اسفنجی با پف زیاد باید فر و قالب را آماده کنید. فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم و روشن کنید تا به خوبی گرم شود.
در ادامه کف یک قالب گرد با قطر ۱۵ سانتیمتری و ارتفاع پنج سانتیمتری را با کاغذ روغنی بپوشانید سپس دیوارههای قالب را با مقدار کمی روغن چرب کنید تا کیک پس از پخت به راحتی از قالب جدا شود.
مرحله دوم: مواد خشک را آماده کنید
در دومین مرحله به سراغ مواد خشک بروید. در یک کاسه متوسط آرد، پودر کاکائو و جوش شیرین را با یکدیگر خوب مخلوط کنید تا مواد خشک یکدست شوند.
این ترکیب را کنار بگذارید تا در مراحل بعدی طرز تهیه مینی کیک شکلاتی از آن استفاده کنید.
مرحله سوم: مواد تر را آماده کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه مینی کیک شکلاتی در یک کاسه متوسط روغن، شکر، خامه ترش، تخم مرغ، وانیل و یک قاشق غذاخوری قهوه گرم بریزید.
مواد تر را برای دقایقی با همزن هم بزنید تا تنها با یکدیگر ترکیب شوند.
مرحله چهارم: مایه کیک را درست کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه مینی کیک شکلاتی باید ترکیب مواد خشک را به آرامی به مواد تر اضافه کنید. دقت داشته باشید مواد را تا جایی هم بزنید که مواد یکدست شوند.
هم زدن زیادی مواد، بافت کیک شکلاتیتان را سفت خواهد کرد. حال مایه کیک آماده پخت است.
مرحله پنجم: کیک را بپزید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه مینی کیک شکلاتی باید مایه خمیر را در داخل قالب کیک بریزید. قالب را داخل فر به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بگذارید. برای اطمینان از پخت کامل مینی کیک باید یک خلال دندان در مرکز کیک فرو کنید.
دقت داشته باشید که کیک را کمتر از این زمان نپزید؛ کیک حالت خمیری و فرورفتگی پیدا خواهد کرد. در نهایت کیک را بیرون بیاورید و کمی زمان دهید تا در همان قالب خنک شود.
پس از خنک شدن، مینی کیک را به آرامی از قالب خارج کنید؛ قالب را به آرامی و با دقت کج کنید. کیک را در یک دست بگیرید. سپس کاغذ روغنی را از آن جدا کنید. کیک را روی یک پایه کوچک یا بشقاب سرو بگذارید.
طرز تهیه گاناش شکلاتی
مرحله اول: گاناش را درست کنید
در طرز تهیه گاناش برای روی مینی کیکتان باید یک کاسه مقاوم به حرارت به روش بن ماری برای روی بخار آب جوش انتخاب کنید. شکلات خرد شده، خامه و در صورت تمایل شربت ذرت را با هم داخل کاسه ترکیب کنید. کاسه را روی حرارت ملایم بگذارید و مرتب هم بزنید. مواد را تا جایی هم بزنید که کاملا ذوب و یکدست شوند.
اگر از مایکروفر استفاده میکنید باید شکلات و خامه را با فواصل ۱۵ ثانیهای و در توان کم گرم کنید. پس از هر مرحله، ظرف را از مایکروفر خارج کرده و مواد را خوب هم بزنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که مخلوطی نرم و یکدست داشته باشید.
در نهایت گاناش را روی مینی کیک شکلاتی خنک شده بریزید و سطح آن را با دانههای انار تزیین کرده تا طعم و ظاهر جذابتری پیدا کند.
نکات تکمیلی تهیه مینی کیک شکلاتی
مینی کیکها بهواسطهی ظاهر کوچک و چشمنواز خود، همواره مورد توجه قرار میگیرند. در این میان، مینی کیک شکلاتی بهدلیل طعم غنی و محبوبیت بالا، انتخاب اول بسیاری از علاقهمندان به شیرینیپزی است. اگر به دنبال نتیجهای حرفهای و دلخواه در تهیه این دسر پرطرفدار هستید، پیشنهاد میشود نکات تکمیلی زیر را با دقت بخوانید.
روش دیگر تهیه مینی کیک شکلاتی
روشهای متعددی برای تهیه مینی کیک در هنر قنادی وجود دارد. در این مطلب، یکی از متداولترین روشها به صورت کامل گفته شد. با این حال میتوانید با همان دستور تهیه، تنوعی در شکل ظاهری ایجاد کنید. برای این منظور، مایه کیک را طبق دستور درست کنید.
مایه را در قالبی مستطیلی بریزید. سپس آن را با همان دما و مدت زمان مشخصشده در فر قرار دهید. پس از پخت، اجازه دهید کیک کمی در قالب خنک شود.
پس از خنک شدن کامل، کیک را با دقت از قالب خارج کنید سپس با استفاده از یک قالب گرد کوچک، کیک را به تعداد دلخواه برش بزنید.
برای هر مینی کیک، کمی گاناش روی یکی از لایهها بمالید و لایه دوم را روی آن قرار دهید. این روند را برای تمامی لایهها تکرار کنید تا کیکها شکل بگیرند.
در پایان، با توجه به سلیقه و خلاقیت خود میتوانید مینی کیکها را با خامه شکلاتی، ترافلهای رنگی یا سایر مواد در دسترس تزیین و سرو نمایید.
فراستینگ مینی کیک شکلاتی
فراستینگ شکلاتی یکی از سادهترین روشهای تزیین است که جذابیت ظاهری کیکتان را دوبرابر خواهد کرد. پس برای تهیه آن مراحل زیر را پیش ببرید؛ در ابتدا یکدوم فنجان کره را برای پنج دقیقه با همزن بزنید تا در اصطلاح رنگپریده شود. سپس یکو سهچهارم فنجان شکر و چهار قاشق غذاخوری پودرکاکائو را داخل کاسه بریزید و هم بزنید.
سپس یک و یکدوم قاشق غذاخوری شیر را هم به همراه یک قاشق چایخوری وانیل به مواد اضافه و مجدد هم بزنید. فراستینگتان قابل استفاده است. در صورت غلظت فراستینگ کمی شیر بریزید. در نهایت مایه شکلاتی را داخل یخچال بگذارید تا برای روی کیک خودش را بگیرد. مینی کیک را با خرده میوه، خامه کیک یا سس شکلاتی تزئین کنید.
تزیین مینی کیک شکلاتی
کیک شکلاتی یکی از محبوبترین انواع کیکها است که همواره طرفداران خاص خود را دارد. به همین دلیل، نحوه تزئین آن میتواند تاثیر زیادی در جذابیت نهایی کیک داشته باشد.
طرز تهیه مینی کیک شکلاتی بدون فر
کیک شکلاتی هم مانندکیک اسفنجی ساده در دنیای شیرینیپزی با انواع روشها پخت میشود. جدا از پخت مینی کیک شکلاتی در فر، در سه سوت میتوانید آن را در قابلمه و توستر هم بپزید. مراحل پخت را مانند مراحل گفته شده در بالا پیش ببرید. قابلمهای بزرگتر از قالب مینیتان روی حرارت بگذارید تا گرم شود. داخل قالب کیک، کاغذ روغنی بیاندازید و مواد را داخل آن بریزید، روی آن را با فویل بپوشانید.
پایه مناسبی در قابلمه قرار دهید و قالب کیک را روی آن بگذارید. در آخر قابلمه را به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه، روی شعله گاز بگذارید. این کیک شکلاتی نسبت به کیکهایی که داخل فر قرار میگیرند، بافت نرمتر و طعم بهتری دارد.
دلایل بیرون نیامدن کیک از قالب کیک
بیرون نیامدن کیک شکلاتی از قالب، مشکل اکثر افراد تازهکار است، تنها به این خاطر که کیک بیش از دو سوم قالب را پر کرده و جایی برای پف کردن کیک باقی نمانده است. دلیل دوم آن که قالب کیکتان کوچکتر از اندازه گفته شده باشد.
منبع: کتاب کاله