آشپزی

طرز تهیه نان مربایی خانگی برای عصرانه و صبحانه

فراشپز- نان مربایی یکی از نان‌های بسیار خوشمزه و ساده می‌باشد که شما می‌توانید به عنوان یک میان وعده خوشمزه و مقوی برای صبحانه یا عصرانه این نان خوشمزه و نرم تهیه کنید. شما می‌توانید از هر نوع مربای که دوست دارید برای تهیه این نان استفاده کنید. شما می‌توانید مربا را بین نان قرار دهید و آن را گرد کنید و یا می‌توانید روی نان‌ها یک حفره ایجاد کنید و مربا را روی آن بریزید و یا حتی می‌توانید خمیر را به شکل‌های مختلف در بیاورید و مربا را داخل آن قرار دهید. با طرز تهیه نان مربایی همراه ما باشید.

مواد لازم

تخم مرغ ۱عدد

شیر ۱/۲ پیمانه

خمیر مایه ۱ ق مربا خوری

شکر ۳ ق غذا خوری

روغن مایع ۳ ق غذا خوری

آرد سفید ۲ پیمانه

نمک ۱/۴ ق چا یخوری

رنده پوست پرتقال ۱ ق چای خوری

مارمالاد پرتقال یا دلخواه به مقدار لازم

طرز تهیه نان مربایی

مرحله اول: عمل آوری خمیرمایه

ابتدا باید خمیرمایه را عمل بیاورید، برای این کار باید شیر را ولرم کنید و داخل یک کاسه یا لیوان بریزید و به آن شکر و خمیرمایه را اضافه کنید و هم بزنید و برای ۵ ایل ۱۰ دقیقه این مخلوط را کنار قرار دهید تا پف کند و عمل بیاید. دمای شیر باید چیزی حدود ۴۵ درجه باشد.

مرحله دوم: تهیه خمیر

تخم مرغ مابقی شکر و روغن مایع و نمک و رنده نارنجی رنگ پوست پرتقال را داخل یک کاسه بریزید و مخلوط کنید و خوب هم بزنید و بعد خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید و حالا باید شروع به اضافه کردن آرد کنید. دقت کنید باید ابتدا کم کم شروع کنید تا جایی که خمیر جمع شود.

مرحله سوم: استراحت خمیر

در ادامه باید خمیر را برای ۱۰ دقیقه با دست خوب ورز دهید به طوری که خمیری نرم و لطیف بدست بیاد و به دست نچسبد و بعد داخل یک ظرف تمیر را کمی چرب کنید و خمیر را به شکل توپ در بیاورید و داخل آن قرار دهید و برای ۱ الی ۲ ساعت در محیط گرم زمان دهید تا خمیر عمل بیاید و پف کند.

مرحله چهارم: پخت نان مربایی

بعد از ۲ ساعت پف خمیر را با دست بگیرد و از خمیر به ۹ الی ۱۰ چانه گرد تقسیم کنید و روی سینی مخصوص فر که کاغذ روغنی قرار دادید بگذارید و با ته استکان روی نان را یک حفره ایجاد کنید و برای ۲۵ دقیقه مجدد زمان دهید تا پف کند و بعد از هر نوع مربای که دوست دارید داخل گودی بریزید و به دلخواه روی نان را با کمی زرده و زعفران رومال کنید و داخل فر از قبل گرم شده به مدت ۲۵ دقیقه با دمای ۱۹۰ بگذارید تا پخته شود. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه نان مربایی

میزان آرد دقیق نیست، زیرا آب خور آرد‌ها باهم متفاوت است و باید کم کم اضافه کنید.

برای نرم شدن نان باید یک کاسه آب داخل فر قرار دهید تا با ایجاد بخار نان‌ها نرم شوند.‌

می‌توانید از خمیرمایه فوری استفاده کنید که دیگر نیازی به عمل آمدن ندارد.

منبع: پارسی دی

فراشپز

View Comments

  • باز هم کار ایراد دارد ۲۵ دقیقه زمان ، ۱۹۰ درجه دما از رطوبت مربا چیزی باقی نمی‌گذارد و زیبایی ندارد
    اصلاح کنید

Recent Posts

طرز تهیه یک دسر گرم برای روزهای سرد

فراشپز- در روزهای سرد سال هیچ چیزی لذت بخش از از خوردن یک دسر گرم…

5 دقیقه ago

طرز تهیه حلوا شکری در خانه؛ یک میان‌وعده مقوی

فراشپز- چه بهتر که حلوا شکری را در خانه تهیه کنیم و با خیال راحت…

1 ساعت ago

دستور پخت کیک هرمی؛ سریع و ساده

فراشپز- در دنیای شگفت‌انگیز شیرینی‌پزی، کیک‌ها پادشاهند و هر کدام داستانی منحصر‌به‌فرد برای تعریف دارند.…

2 ساعت ago

چرا کیک خیس پف نمی‌کند؟

فراشپز- اگر در زمان پخت کیک شکلاتی خیس دچار مشکل می‌شوید و کیکتان پف نمیکند…

2 ساعت ago

طرز تهیه پنکیک هویج و گردو پف دار و مقوی

فراشپز- پنکیک یکی از صبحانه‌های بسیار خوشمزه و مقوی است که شما می‌توانید این پنکیک…

3 ساعت ago

(ویدئو) طرز تهیه یک «نان رومی» خوشمزه

فراشپز- در این ویدئو یک آشپز آلمانی آموزش می‌دهد که چگونه نانی نرم و پفکی…

3 ساعت ago