ورقه بادمجان گیلانی یکی از سالم‌ترین، خوشمزه‌ترین، آسان‌ترین و حتی جزو ارزان‌ترین غذاهای گیلکی است که به صورت گیاهی و بدون گوشت درست می‌شود.

ورقه بادمجان گیلانی که با نام «ورقه گیلکی» یا «پراویج» هم مشهور است، یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای محلی استان گیلان است. ورقه بادمجون یا ورقه بادمجون جزو غذاهای ساده و بدون گوشت اما فوق‌العاده خوش طعمی است که آماده کردنش در یک زمان کوتاه می‌تواند علاوه بر یک سرگرمی جدید، باعث کشف طعم‌های تازه شود.

در این مطلب روش طرز تهیه ورقه بادمجان گیلانی را در ۵ مرحله ساده به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه ورقه بادمجان گیلانی (برای ۳ نفر)

بادمجان: ۴ عدد بزرگ

تخم مرغ: ۵ تا ۶ عدد

گوجه فرنگی: ۳ عدد بزرگ

سیر (برای سیر داغ): ۲ حبه (اختیاری)

سبزی معطر تازه یا سبزی معطر خشک: به مقدار دلخواه

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه

روغن سرخ کردنی: به مقدار کافی

نان یا برنج: برای سرو ورقه بادمجان

طرز تهیه ورقه بادمجان گیلانی در ۳۰ دقیقه

مرحله اول: بادمجان‌ها را آماده کنید

ابتدا برای طرز تهیه پراویج گیلانی، بادمجان‌هایی را که پوست براقی دارند، انتخاب کنید. سپس بادمجان‌ها را پوست بگیرید و کلاهک آنها را جدا کنید. بادمجان‌ها را به صورت ورقه‌ای یا حلقه‌ای برش بزنید و روی آنها مقداری نمک بپاشید.

ضخامت ورقه بادمجان‌ها باید حدود ۱ سانتی‌متر باشد. اگر پوست بادمجان‌ها نازک است، آنها را بشویید و با پوست به صورت حلقه‌ای برش بزنید. به مدت ۳۰ دقیقه بادمجان‌ها را با نمک یا در آب نمک استراحت دهید تا آب قهوه‌ای و تلخی آنها بیرون بیاید.

مرحله دوم: مواد ورقه بادمجان را آماده کنید

بعد از اینکه بادمجان‌ها در نمک طعم‌دار شدند، آن‌ها را کاملا بشویید و در آبکش بریزید یا روی یک پارچه نخی بگذارید تا آب و نمک اضافی بادمجان‌ها گرفته شود. در این فاصله، گوجه فرنگی‌ها را هم بشویید و به صورت حلقه‌ای خرد کنید و کنار بگذارید. سیرها را هم پوست بگیرید و با رنده ریز، رنده کنید.

مرحله سوم: بادمجان‌ها را سرخ کنید

بعد از خشک شدن بادمجان‌ها، یک تابه مناسب را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن سرخ کردنی در آن بریزید. اجازه دهید تا روغن به حد کافی داغ شود. در این صورت بادمجان روغن کمتری نیاز خواهند داشت. سپس بادمجان‌ها را در روغن بچینید و تا سرخ شدن آن‌ها صبر کنید. هر دو طرف همه بادمجان‌ها را سرخ کنید و در یک ظرف کنار بگذارید.

مرحله چهارم: سیر و گوجه فرنگی را سرخ کنید

بادمجان‌ها را که سرخ کردید، تابه را خالی کنید و کمی روغن در آن بریزید. سیرهای رنده شده را در تابه تفت دهید تا عطر آنها خارج شود. زردچوبه، فلفل سیاه و کمی نمک را هم اضافه کنید تا زردچوبه رنگ باز کند و از خامی بیفتند. سپس حرارت را کم کنید و گوجه‌های حلقه‌ای شده را در تابه بچینید. اجازه دهید گوجه فرنگی‌ها کمی نرم شوند.

مرحله پنجم: ورقه بادمجان گیلکی را بپزید

در این مرحله، بادمجان‌های سرخ شده را روی گوجه فرنگی‌ها بچینید. بعد تخم مرغ‌ها را در یک کاسه جداگانه بشکنید و به خوبی هم بزنید تا سفیده‌ها از لختگی خارج و با زرده‌ها کاملا مخلوط شوند. تخم مرغ‌های زده شده را روی بادمجان‌ها بریزید ‌تا آنها را بپوشاند.

روی تخم مرغ را کمی سبزی معطر تازه خرد شده یا سبزی معطر خشک بریزید. درب تابه را بگذارید و حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ‌ها ببندند. در نهایت ورقه بادمجان را با نان، برنج کته یا برنج چلو سرو کنید.

منبع: ایرنا

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *