فراشپز- به دنبال یک وعده غذای سریع، ساده و خوشطعم هستید، پاستای سس بشامل انتخابی عالی برای شماست. در کمتر از ۳۰ دقیقه میتوانید این پاستای کرمی و معطر را آماده کنید و با طعم لطیف سس سفید که ترکیبی از شیر، آرد و کره است، از آن لذت ببرید. شما میتوانید این غذا را بهصورت ساده یا با ترکیب سبزیجات مختلف، مرغ یا میگو درست کنید و با افزودن ادویهها و سبزیجات معطر، طعمی دلنشینتر به آن ببخشید.
این پاستا نه تنها سبک و مقوی است، بلکه برای همه اعضای خانواده، حتی کودکان، هم مناسب است. در ادامه طرز تهیه پاستا با سس سفید را میتوانید با جزئیات دقیق بخوانید.
مواد لازم برای تهیه پاستا با سس سفید
- ماکارونی لولهای ۱۰۰ گرم
- آب جوش ۴ پیمانه
- شیر پرچرب کاله ۱/۲ پیمانه
- آرد همهمنظوره ۱/۵ قاشق غذاخوری
- کره۲ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه ۱/۵ قاشق چایخوری
- سیر ۲ حبه
- پونه کوهی ۱/۵ قاشق چایخوری
- نمک به مقدار لازم
- پرک فلفل قرمز ۱/۵ قاشق چایخوری
- خامه کاله ۱/۴ پیمانه
- هویج ۱/۴ پیمانه
- دانههای ذرت ۱/۴ پیمانه
- نخود سبز ۱/۴ پیمانه
- فلفل دلمهای ۱/۴ پیمانه
طرز تهیه پاستا با سس سفید
مرحله اول: جوش آوردن و آبکش کردن پاستا
چهار لیوان آب را در یک قابلمه بزرگ به جوش بیاورید، سپس پاستا و یکچهارم قاشق چایخوری نمک را به آن اضافه کنید. پاستا را روی شعله متوسط رو به بالا بپزید تا زمانی که به حالت آل دنته (پاستا کامل پخته شده ولی هنوز کمی سفتی در مرکز آن باقی مانده است) برسد.
توصیه میشود زمان پیشنهادی پخت روی بسته پاستا را بررسی کنید و حدود یک دقیقه زودتر از آن زمان، پاستا را از روی حرارت گاز بلند کنید. حدود یکچهارم لیوان از آب پخت پاستا را نگه دارید، سپس پاستا را در آبکش بریزید، روی آن را بپوشانید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: تفت دادن سبزیجات
نصف قاشق غذاخوری روغن یا کره داخل یک تابه بریزید؛ سبزیجات را اضافه کنید و روی حرارت متوسط رو به بالا تفت بدهید تا کمی نرم ولی همچنان تُرد باقی بمانند. این مرحله حدود پنج تا شش دقیقه زمان میبرد. بعد از آن، سبزیجات را داخل یک بشقاب بریزید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: تهیه سس سفید یا بشامل
دو قاشق غذاخوری کره پاستوریزه را در یک تابه ذوب کنید؛ در صورت تمایل، سیر خردشده را اضافه کنید و حدود ۳۰ تا ۴۰ ثانیه روی حرارت متوسط تفت بدهید. آرد سفید را اضافه کنید و خوب هم بزنید؛ حدود یک دقیقه تفت بدهید تا بوی خامی آرد گرفته شود، اما مراقب باشید آرد تغییر رنگ ندهد. چون مقدار آرد کم است، ممکن است کمی خشک یا گلولهای شود که ایرادی ندارد. حالا شعله گاز را خاموش کنید و در حالی که مرتب هم میزنید، نصف لیوان شیر پرچرب را به آرامی اضافه کنید تا شیر با مخلوط کره و آرد ترکیب شود.
هم زدن را ادامه بدهید تا سس سفید بافتی یکدست و خامهای پیدا کند و گلولهای نشود؛ باقیمانده شیر را اضافه کنید و مجدد خوب هم بزنید. حالا گاز را دوباره روشن کنید و روی حرارت متوسط رو به پایین تنظیم کنید تا سس سفید غلیظ شود؛ مرتب هم بزنید و دیوارههای ظرف را هم بتراشید تا سس کاملاً یکدست بماند. در این مرحله خامه یا پنیر را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
سس سفید زمانی آماده است که آنقدر غلیظ شود که پشت قاشق را بپوشاند. برای اطمینان، میتوانید با انگشت یا قاشق خطی روی سطح سس بکشید؛ اگر رد خط باقی ماند و سس به عقب برنگشت، یعنی به غلظت دلخواه رسیدهاید.
مرحله چهارم: اضافه کردن سس و سبزیجات به پاستا
سبزیجات و پاستای پختهشده را به سس سفید اضافه کنید و آرام هم بزنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند. سپس فلفل سیاه، پونه کوهی و پودر فلفل قرمز را اضافه کنید. اگر دوست دارید، میتوانید کمی جوز هندی آسیابشده هم اضافه کنید. اگر سس بعد از خنک شدن بیش از حد غلیظ شد، دو قاشق غذاخوری از آب پخت پاستا را که کنار گذاشتهاید، اضافه کنید تا کمی رقیق شود. پاستای سس سفید را با پودر فلفل قرمز و فلفل سیاه آسیابشده تزئین کنید و آن را گرم یا داغ سرو کنید، چون با سرد شدن، سس غلیظتر میشود.
نکات تکمیلی برای تهیه پاستا با سس سفید
با خواندن مراحل طرز تهیه پاستا با سس سفید در بالا و رعایت نکات تکمیلی که در ادامه میخوانید، غذایی لذیذتر تهیه کنید:
جلوگیری از بریدن سس بشامل
اگر از شیر سرد استفاده میکنید، حتما قبل از اضافه کردن آن به تابه داغ، شعله را خاموش کنید. ریختن شیر سرد در تابه یا روی مخلوط کره و آرد داغ ممکن است باعث بریدن سس بشامل شود. برای جلوگیری از این مشکل، میتوانید از شیر گرم استفاده کنید.
طرز تهیه سس سفید گیاهی
اگر دوست دارید غذایی سالمتر میل کنید میتوانید به جای سس سفید معمولی، سس بشامل گیاهی تهیه کنید. برای تهیه سس سفید گیاهی، حدود ۱۲ تا ۱۵ عدد بادامهندی را به مدت ۳۰ دقیقه در آب گرم بخیسانید. سپس آنها را با فقط یکچهارم لیوان آب مخلوط کنید و آنقدر میکس کنید تا کاملاً یکدست و نرم شوند.
حالا این پوره را با یک و یکچهارم لیوان آب ترکیب کنید و در صورت نیاز، مقدار آب را تا یکونیم لیوان افزایش دهید تا با دستور اصلی هماهنگ شود. همچنین در صورتی که تمایل داشتید برای تهیه سس وگان خود از شیر گیاهی استفاده کنید.
استفاده از پنیر پارمسان برای تهیه سس سفید
سس پارمسان، یک سس کرمی و خوشعطر است که با ترکیب کره، آرد، شیر و پنیر پارمسان درست میکنید. این سس، گزینهای فوقالعاده برای سرو با پاستا، استیک یا سیبزمینی داغ است و طعمی غنی و دلپذیر به غذاهای گرم میبخشد.
طرز تهیه پاستای آلفردو با قارچ و مرغ
پاستای آلفردو یکی از پرطرفدارترین انواع پاستاهاست که افزودن مرغ، قارچ به همراه سس خامهای طعمی لذیذ و وسوسهانگیز ایجاد میکند.
منبع: کاله