روزهای بلند تابستان زمان مناسبی برای تهیه تنقلات در خانه است. تهیه این تنقلات خصوصا پاستیلهای رنگی رنگی در خانه هم برای بچهها سرگرمی است و هم مطمئن هستید پاستیلی که فرزندتان میخورد سالم و با استفاده از مواد مرغوب است.
پس تا هنوز میوههای تابستانی به راه است دست به کار شوید.
میتوانید با کمترین و سادهترین امکانات و در مدت زمانی کوتاه پاستیلهای خوشمزه درست کنید و با خیال راحت دور هم بنشینید و آن را نوش جان کنید.
میوه خشک پاستیلی
مدت زمان تهیه:۲ روز
تعداد: ۷ نفر
مواد لازم:
میوه خرد شده: ۳ لیوان
شکر:یک لیوان
آبلیمو:یک تا ۲ قطره
آب:نصف لیوان
دارچین و زنجبیل:به میزان لازم
طرز تهیه:
۱. میوههای خرد شده و شکر را با هم مخلوط کنید و در دمای محیط نگه دارید. بعد آن را یک شب در یخچال بگذارید تا شکرها آب بیاندازد.
۲. بعد از ۲۴ ساعت، مخلوط را از یخچال خارج کنید و نصف لیوان آب را به آن اضافه کنید و روی حرارت متوسط بگذارید و مرتب هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل شود.
۳. بعد به جوش آمدن آب، قابلمه را از روی حرارت بردارید و ۲ تا ۳ ساعت صبر کنید تا موادکاملا خنک شود.
۴. با بعد از خنک شدن میوه ها، باید مجدد آن را بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا به مدت ۵ دقیقه بجوشد و دوباره میوهها را در یخچال بگذارید تا خنک شود. این روش را ۴ تا ۵ بار دیگر انجام دهید تا آب میوهها کاملا غلیظ شود.
۵. بعد از غلیظ شدن آب و به دست آمدن شهد، در قابلمه را بگذارید تا میوهها برای مدتی در شهد باقی بمانند و سپس از صافی رد کنید تا شهد از میوه جدا شود.
۵. میوههای آغشته به محلول شکر را در یک سینی بزرگ چیده و اجازه دهید میوهها در مقابل نورخورشید یا داخل دستگاه میوه خشک کن، خشک شوند.
نکته:
-میوههایی که انتخاب میکنید باید کاملا سفت بوده و تغییر ندهند.
-مدت زمان خشک کردن هر میوه در معرض نور خورشید یا دستگاه میوه خشک کن متفاوت است.
پاستیل میوهای
مدت زمان آماده سازی: ۳ ساعت
تعداد: ۴ نفر
مواد لازم:
پودر ژلاتین: ۴ قاشق غذاخوری
شکر: ۲ پیمانه
آب: یک پیمانه
آب میوه دلخواه: یک پیمانه
رنگ خوراکی: به میزان لازم
طرز تهیه:
۱. داخل کاسه کوچک پودر ژلاتین را با آب مخلوط کنید. سپس کاسه را روی حرارت غیر مستقیم (بخار آب جوش)، بگذارید تا ژلاتین در آب حل شده و مایع شفافی به دست بیاید.
۲. در قابلمهای شکر، آب میوه دلخواه و رنگ خوراکی متناسب با آب میوهای که انتخاب کردید را بریزید و کمی مخلوط کنید.
۳. مواد را روی حرارت ملایم گاز بگذارید تا به جوش بیاید و شکر در آب میوه حل شود. در ادامه ظرف را از روی حرارت بردارید. پودر ژلاتینی که به روش بن ماری حل کردید را به محلول شکری اضافه کنید و هم بزنید.
۴. مایع به دست آمده را در قالبهای سیلیکونی در طرحهای مختلف بریزید. سپس حداقل برای ۲ ساعت قالب را در یخچال بگذارید تا پاستیلها آماده شوند.
۵. هنگام خارج کردن پاستیلهای میوهای از قالب، مقداری شکر یا پودر شکر بر روی آنها بریزید.
نکته:
– در صورت تمایل میتوانید رنگ خوراکی را از دستور حذف کنید.
منبع: همشهری