فراشپز- پای سوسیس و قارچ؛ یکی از خوشمزهترین پایها میباشد که میتوانید به دلخواه در یک ظرف بزرگ و یا مانند تصویر در قالبهای مافین به صورت تک نفره تهیه کنید. پای در واقع یک لایه خمیر است که حاوی مواد شور و شیرین است و خمیر با انواع مواد پر میشود و میتواند اندازههای مختلفی داشته باشد و برای انواع وعدههای غذایی میباشد. اما تاریخچه پای بسیار قدیمی میباشد و طبق شواهد به حدود ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح بر میگردد و در اعیاد رومی پای گوشتی با این خمیر تهیه میشده و این خمیر در سالهای مختلف دست خوش تغییرات زیادی بوده و به گونه امروزی تبدیل شده است. امروز طرز تهیه پای سوسیس و قارچ و پنیر را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.
مواد میانی پای سوسیس
سوسیس یا پیرونی ۴ عدد
قارچ ۱۰ عدد
پیاز ۱ عدد
فلفل دلمه ۱ عدد
سس سویا یا سس تند ۱ ق غذا خوری
پنیر پیتزا به مقدار لازم
مواد لازم
تخم مرغ ۱ عدد
بیکینگ پودر ۱ ق چای خوری
نمک ۱ ق چای خوری
ماست ۱ پیمانه
روغن مایع ۱ پیمانه سر خالی
آرد به مقدار لازم
طرز تهیه پای سوسیس
۱ مرحله اول: تهیه مواد میانی
ابتدا پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه کمی تفت دهید تا سبک شود سپس سوسیس خرد شده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید و در ادامه فلفل دلمه خرد شده و کمی سس سویا و سس تند را افزوده و هم بزنید در تابهای دیگر قارچهای اسلایس شده را با حرارت بالا تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود سپس قارچها را به سوسیس اضافه و هم بزنید و از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
۲ مرحله دوم: تهیه خمیر پای
تخم مرغ را داخل کاسه ریخته و به آن بیکینگ پودر و نمک و ماست را اضافه کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا یکدست شود سپس روغن مایع را نیز افزوده و یک دقیقه دیگر نیز هم بزنید حالا باید به تدریج شروع به اضافه کردن آرد کنید تا جایی که خمیر وسط کاسه جمع شود و چسبنده نباشد خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه خوب ورز دهید تا چسبندگی خمیر کم و نرم لطیف شود.
۳ مرحله سوم: تهیه پای سوسیس و قارچ
در ادامه از خمیر ۳ چونه گرفته و ۱ چونه را برای روی پای کنار گذاشته و ۲ چانه دیگر را با هم مخلوط کنید و وردنه کشی کنید و کف قالب مورد نظر که از قبل چرب کردید قرار دهید مواد میانی را روی خمیر قرار دهید و روی آن پنیر پیتزا بریزید.
۴ مرحله چهارم: پخت پای سوسیس پنیری
در ادامه چانه دیگر را با وردنه باز کنید و روی مواد میانی بکشید و خوب خمیر را به خمیر زیرین فشار بدهید تا بچسبد تا در موقع پخت لایهها از هم جدا نشود شما میتوانید خمیر را به صورت نواری نیز برش بزنید و روی خمیر به صورت شطرنجی قرار دهید حالا روی خمیر را با زعفران یا زرده تخم مرغ رومال کنید و کمی کنجد و سیاه دانه بریزید و در فر از قبل گرم شده به مدت ۴۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ قرار دهید تا پخته شود. نوش جان
فوت و فنهای دستور پخت پای سوسیس و قارچ
اگر سویا سس ندارید میتوانید از کمی سس کچاب یا به دلخواه پنیر خامهای استفاده کنید.
بیش از اندازه به خمیر آرد نزنید تا در هنگام پخت سفت و خشک نشود.
برای فرهای برقی و توستر ۲۰ درجه کمتر تنظیم کنید.
برای نرم شدن پای میتوانید یک کاسه آب داخل فر قرار دهید.
شما به دلخواه میتوانید از انواع سبزیجات و یا مواد گوشتی و مرغی در این پای استفاده کنید.
از هر نوع سوسیس یا کالباس میتوانید استفاده کنید.
منبع: پارسی دی