فراشپز- پلو بخارا؛ یکی از پلوهای بسیار خوشمزه است که در ایران تهیه میشود ولی در اصل برای بخارا پنجمین شهر بزرگ ازبکستان است این پلو خوشمزه با گوشت و برنج و هویج و کشمش تهیه میشود و با ذائقه ما ایرانیها بسیار جور است و طعم و مزه بسیار خوبی دارد شما میتوانید این پلو خوشمزه را برای مهمانیهای خود نیز تهیه کنید شما به دلخواه میتوانید از گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله برای تهیه این پلو خوشمزه استفاده کنید. امروز طرز تهیه پلو بخارا را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج ۳ پیمانه
گوشت تکهای ۳۰۰ گرم
هویج ۴ عدد
کشمش ۱/۲ پیمانه
پیاز ۱ عدد
زعفران به مقدار لازم
ادویه پلویی ۱ ق چای خوری
چوب دارچین ۱ تکه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه پلو بخارا
۱ مرحله اول: تفت دادن پیاز و گوشت
ابتدا پیاز را پوست بگیرید و خلالی ریز کنید و داخل قابلمه ریخته و با کمی زردچوبه و روغن تفت دهید تا پیاز سبک و بوی خامی زردچوبه گرفته شود سپس گوشت تکهای را بریزید که بهتر است گوشت را در سایزهای کمی درشتتر نسبت به خورشتی خرد کنید سپس به همراه پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
۲ مرحله دوم: پخت گوشت
در ادامه کمی فلفل سیاه به گوشت بزنید و آن را خوب سرخ کنید سپس چوب دارچین را اضافه کنید شما میتوانید از پودر دارچین استفاده کنید ولی پودر رنگ غذا را تیره میکند در ادامه چند لیوان آبجوش روی گوشت ریخته و بگذارید تا گوشت پخته شود افزودن آب سرد به گوشت باعث دیر پز شدن گوشت میشود.
۳ مرحله سوم: افزودن هویج
در ادامه هویجها را پوست بگیرید و به صورت خلالی ریز با چاقو خرد کنید و یا رنده درشت بزنید سپس داخل تابه با کمی کره تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد وقتی که گوشت پخته و نرم شد هویج تفت خورده را اضافه کنید و چوب دارچین را از گوشت خارج کنید.
۴ مرحله چهارم: تهیه طرز پلو بخارا
در ادامه بگذارید تا گوشت و هویج پخته شوند و در انتها کمی زعفران آب کرده ریخته و نمک آن را اندازه کنید و بگذارید تا کاملا غلیظ شود در همین حین برنج را روی حرارت قرار دهید و آبکش کنید و مقداری ادویه پلویی مابین برنج ریخته و آن را دم بگذارید تا برنج دم بکشد سپس در ادامه کشمشها را پاک کنید و کمی خیس کنید سپس داخل تابه کمی تفت داده تا پف کنند و آب اضافی آنها تبخیر شود در انتها برنج را داخل دیس کشیده و گوشت و هویج را روی آن بریزید و با کشمش و برنج زعفرانی تزئین کنید نوش جان.
فوت و فنهای دستور پخت پلو بخارا
این پلو با مرغ یا گوشت قلقلی نیز تهیه میشود.
میتوانید گوشت را با هویج مابین برنج ریخته و با برنج دم بگذارید.
میتوانید در حین جوشیدن برنج کمی از آب گوشت داخل آن بریزید تا برنج را لذیذتر کند.
به دلخواه از کمی پیاز داغ برای تزئین استفاده کنید.
منبع: پارسی دی