پلو مکزیکی یکی از انواع پلوهای مخلوط گیاهی است که از ترکیب برنج با سبزیجاتی مانند فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی، پیاز و… تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه و مقوی است.

به گزارش فرارو،  پلو‌های مخلوط در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو مرصع پلو و… از انواع پلو‌های مخلوطی هستند که در مهمانی‌ها طرفداران خاص خود را دارند. پلو مکزیکی یکی از انواع پلو‌های مخلوط گیاهی است که از ترکیب برنج با سبزیجاتی مانند فلفل دلمه‌ای، ذرت، قارچ، لوبیا چیتی، پیاز و… تهیه می‌شود و بسیار رنگارنگ و خوشمزه است.

این پلو مخلوط به دلیل داشتن مواد گیاهی و نداشتن مرغ و گوشت، برای گیاه‌خواران و افرادی که منع مصرف گوشت دارند، بسیار مناسب است و یک غذای مقوی و سرشار از پروتئین و فیبر محسوب می‌شود. اگر دوست دارید این پلو مکزیکی خوشمزه و خاص را با روشی آسان در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با آموزش پلوی مکزیکی با ما همراه باشید.

مواد لازم

برنج: ۳ پیمانه
فلفل دلمه‌ای رنگی کوچک: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
پیاز قرمز: ۱ عدد
گوجه فرنگی: ۲ عدد
ذرت پخته: ۴ قاشق غذاخوری
لوبیا چیتی پخته: ۵ قاشق غذاخوری
قارچ: ۱۰ عدد
نمک، فلفل سیاه و قرمز، پاپریکا، آویشن و زیره: به میزان لازم
لیمو ترش تازه: ۱ عدد
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این پلوی خوشمزه ابتدا برنج را با مقداری آب و نمک خیس کنید و به مدت ۴ ساعت آن را کنار بگذارید. در مرحله بعد پیاز قرمز را پوست و خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا تفت بخورد. بعد از چند دقیقه سیر رنده شده را اضافه کنید و ۳۰ ثانیه بعد نمک، فلفل سیاه و قرمز، پاپریکا، آویشن و زیره را اضافه کنید و مواد را هم بزنید. حالا قارچ خرد شده را اضافه کنید و چند دقیقه همراه با سیر و پیاز تفت بدهید. در مرحله بعد برنج را اضافه کنید و چند دقیقه برنج را همراه با مواد تفت بدهید. حالا فلفل دلمه‌ای رنگی خرد شده، گوجه فرنگی پوست گرفته و خرد شده، لوبیا چیتی پخته و ذرت را اضافه کنید و مواد را هم بزنید. حالا مقدار کمی آب جوش و آب لیمو ترش را اضافه کنید و اجازه بدهید برنج بجوشد. وقتی آب برنج کشیده شد، دمکنی بگذارید و برنج را دم کنید. ۴۵ دقیقه بعد پلوی مخلوط مکزیکی خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم

۱ـ فلفل دلمه‌ای یکی از سبزیجات پرخاصیت است که مصرف آن برای تمامی افراد به‌ویژه کودکان توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی‌تری دارد. فلفل دلمه‌ای به دلیل مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرماخوردگی است و همچنین برای درمان کم‌خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و رفع یبوست بسیار مفید است. ته فلفل دلمه‌ای برجستگی‌هایی وجود دارد. فلفل دلمه‌هایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند، ماده هستند. فلفل دلمه‌ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام‌خواری مناسب‌تر از فلفل نر است. فلفل دلمه‌ای که سه برجستگی در زیر خود دارد، نر است. تخم کم‌تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده می‌شود و در آشپزی کاربردی‌تر است. برعکس فلفل دلمه‌ای ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمی‌شود و خوشمزه باقی می‌ماند.

۲ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایم‌تری دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین معمولاً برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

۳ـ قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و… است؛ همچنین در پیش‌گیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راه‌های تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچ‌هایی را که روی پوست آن‌ها لکه قهوه‌ای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید.

۴ـ ذرت یکی از دانه‌های خوراکی بسیار خوشمزه و پر طرفدار است که در آشپزی کاربرد زیادی دارد. از دانه ذرت برای تهیه انواع سالاد سبزیجات، سوپ‌ها، خوراک مرغ، خورش، ماکارانی، فینگرفودها، سالاد الویه و سالاد ماکارانی و حتی در ترشی‌ها استفاده می‌شود. ما معمولا ذرت را به صورت قوطی‌های کنسرو از فروشگاه مواد غذایی یا به صورت منجمد و نیم‌پز از فروشگاه‌های سبزیجات تهیه می‌کنیم. اگر برای تهیه ذرت از خود بلال استفاده می‌کنید، باید بدانید که بهترین بلال برای تهیه ذرت، بلال‌های معروف به ذرت مکزیکی هستند که در مغازه‌های تره‌بار موجودند. بلال ذرت مکزیکی دارای دانه‌های درشت؛ شفاف و بسیار نرم و شیرین است که برای تهیه سالاد و استفاده در انواع غذا مناسب هستند. دانه‌های این نوع بلال به رنگ زرد روشن هستند و تیره نمی‌شوند. اگر از کنسرو ذرت استفاده می‌کنید، حتما قوطی کنسرو را با آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *