فراشپز- آشپزی وقتی لذت بخش میشود که مانند یک شف حرفهای صفر تا صد یک غذا را خودتان درست کنید. از همین رو امروز قصد داریم طرز تهیه خمیر پیتزا را به شما آموزش دهیم تا برای همیشه با خمیرهای نیمه آماده حاضری خداحافظی کنید و از طعم واقعی پیتزا لذت ببرید.
خمیر پیتزا خانگی را به سادهترین روش ممکن و در زمان کم میتوان تهیه کرد و نیاز به مواد لازم زیادی نیز ندارد.
مواد لازم برای خمیر
نمک ۱ قاشق چای خوری
شکر ۱ قاشق چای خوری
آب ۱ لیوان
شیر ۲ لیوان
آرد سفید (گندم) ۷ لیوان
روغن زیتون ۶ قاشق غذاخوری
مواد لازم سس ریحان
پنیر پارمسان ۶ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۷ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه و نمک به اندازه کافی
برگ ریحان تازه یک لیوان پر
شیر نصف لیوان
مواد سینه مرغ مرینیت شده
برگ ریحان تازه کمتر از یک مشت
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
سس ریحان ۳ قاشق غذاخوری
مواد پیتزا
برگ ریحان، پنیر پیتزا، سس ریحان، زیتون سیاه، پنیر پارمسان، سینه مرغ مرینیت شده، روغن زیتون، آرد نخودچی.
طرز تهیه
ابتدا نمک، شکر، پودر مایه خمیر، آب و شیر را مخلوط میکنیم و اجازه میدهیم ۱۰ دقیقه استراحت کند. بعد از استراحت، در دو مرحله آب را الک میکنیم و مواد را آرام هم میزنیم. روغن زیتون نیز اضافه میکنیم و خمیر را ۱۰ دقیقه ورز میدهیم. کف کاسهای که قرار است خمیر را در آن بگذاریم چرب میکنیم و خمیر را داخل همان کاسه قرار میدهیم و روی خمیر را روغن زیتون میزنیم و با دست تمام خمیر را روغنی میکنیم و روی آن را سلفون میپیچیم. یک دستمال روی کاسه میاندازیم و اجازه میدهیم خمیر ۲ ساعت استراحت کند.
سس ریحان
در مدتی که خمیر استراحت میکند سس ریحان را درست میکنیم. پنیر پارمسان را با روغن زیتون، فلفل سیاه، نمک، برگ ریحان تازه و شیر ترکیب و با گوشت کوب برقی میکس میکنیم.
از طرفی سینههای مرغ را به شکل ورقی و نازک در تکههای کوچک برش میزنیم. مرغها را با برگ ریحان تازه، نمک، فلفل سیاه و سس ریحان مرینیت میکنیم و داخل یخچال میگذاریم تا مواد خوب به خورد سینهها برود.
بعد از اینکه زمان استراحت خمیر به اتمام رسید آن را به چانههای کوچکتر در میآوریم با این میزان خمیر حدود ۴ عدد چانه در میآید. حالا ظرفی که قرار است چانهها را در آن قرار دهیم با روغن چرب میکنیم. چانهها را در آن قرار میدهیم و مجدد روی خمیر پیتزا روغن زیتون میزنیم و میگذاریم تا یک ساعت دیگر استراحت کند.
بعد از استراحت خمیر آماده است و میتوانید هر پیتزای دلخواهی که میخواهید را با آن طبخ کنید.
پیتزای سس ریحان
ابتدا کف میز کارتان را آرد نخوچی بپاشید و آرام خمیر را باز کنید و آن را برگردانید و مجددا با انگشت هایتان پهن کنید. کمی روی خمیر سس ریحان بریزید و با قاشق پهن کنید و پنیر پیتزا بپاشید. سینههای مرغ مرینیت شده را روی آن بچینید. چند عدد زیتون سیاه، کمی پنیر پارمسان و برگ ریحان تازه و روغن زیتون روی خمیر بگذارید و در فر حدود ۸ دقیقه با دمای ۲۵۰ دقیقه قرار دهید تا بپزد. پیتزای ما آماده است. نوش جان.
منبع: همشهری آنلاین