فراشپز- ضخیم‌ترین، زردترین و شیرین‌ترین کاستارد را تهیه کنید که آب نمیندازد و به خوبی در شیرینی‌ها، کیک‌ها، تارت‌ها یا دونات‌ها استفاده می‌شود. اصل کاستارد با تخم مرغ درست می‌شود، با اینکه امروزه در تهیه این دسر از انواع مواد غذایی مختلف استفاده می‌شود.

با یادگیری طرز تهیه کاستارد می‌توانید این دسر خوشمزه فرانسوی را در خانه درست کنید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت نهایی را ببرید.

خاستگاه کاستارد کجاست؟

کاستارد در اروپا منشا گرفته است و اولین مورد تهیه آن به قرون وسطی باز می‌گردد. در ابتدا کاستارد یک غذای خوش طعم بود که با تخم مرغ، شیر و ادویه درست می‌شد و اغلب به عنوان پرکننده در شیرینی کاربرد داشت. نسخه مدرن و شیرین کاسترد که با بافت غنی و خامه‌ای مشخص می‌شود، در دوره رنسانس در فرانسه و انگلستان تکامل یافت. اصطلاح کاستارد از یک کلمه قدیمی فرانسوی Croustade گرفته شده است. با گذشت زمان، کاستارد به یکی از دسرهای محبوب اروپایی تبدیل شد و آرام آرام در قرون بعد وارد فرهنگ غذایی کشورهای دیگر شد.

مواد اولیه تهیه کاستارد

مواد لازم در طرز تهیه کاستارد طبق جدول زیر هستند:

زرده تخم مرغ بزرگ: ۴ عدد

شیر کامل: یک و ۲.۳ فنجان (۴۰۰ گرم)

شکر تقسیم شده: نصف فنجان

عصاره وانیل: ۲ قاشق چایخوری

نشاسته ذرت: ۳ قاشق غذاخوری

کره: ۲ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه کاستارد

در ادامه به طرز تهیه کاستارد اشاره می‌کنیم:

در یک قابلمه بزرگ شیر و نصف شکر را بریزید و کمی به جوش بیاورید. حرارت را تا متوسط ‌کاهش دهید.
شیر را روی حرارت ملایم قرار دهید. در یک کاسه زرده‌های تخم مرغ را با همزن بزنید.
در یک کاسه جداگانه شکر و نشاسته ذرت باقی مانده را با هم مخلوط کنید.
زرده تخم مرغ را به مخلوط شکر و نشاسته ذرت اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند.
شکر، زرده تخم مرغ و نشاسته ذرت را از قبل با هم مخلوط نکنید (حداکثر ۲ تا ۳ دقیقه)، زمانی که شیر شروع به جوشیدن کرد آن را به مواد اضافه کنید.

یک فنجان از شیر گرم را اضافه کرده و با دقت مخلوط کنید، سپس مخلوط را به شیر گرم باقی مانده اضافه کنید و به آرامی روی حرارت ملایم بگذارید و با قاشق چوبی یا لیسک هم بزنید. به هم زدن ادامه دهید تا کاستارد غلیظ شود (۳ تا ۵ دقیقه).
حرارت را خاموش کنید و بعد از خنک شدن کاسترد کره را اضافه کنید که بیشتر غلیظ شود.
وانیل را اضافه کنید و دوباره هم بزنید و از روی حرارت بردارید.
برای خلاص شدن از شر هر توده برجسته در مخلوط می‌توانید کاستارد را صاف کنید.
کاستارد را به ظرفی منتقل کنید و روی آن را با پلاستیک بپوشانید تا در دمای اتاق خنک شود. سپس سرو کنید.

ترفندهای تهیه کاستارد فرانسوی

در ادامه به چند نکته مهم در طرز تهیه کاستارد فرانسوی اشاره می‌کنیم:

برای داشتن بهترین طعم و بافت همیشه از تخم مرغ، شیر و خامه تازه استفاده کنید.
شیر یا خامه را به آرامی به تخم مرغ‌های زده شده اضافه کنید تا از ایجاد توده جلوگیری شود. به این فرآیند تمپرینگ می‌گویند.
در حین پخت، مخلوط را دائما روی حرارت ملایم تا متوسط ‌هم بزنید. این کار از ایجاد توده جلوگیری کرده و صافی را تضمین می‌کند.
برای کنترل بیشتر روی دما، کاستارد را در یک کاسه ضد حرارت که روی یک قابلمه آب در حال جوشیدن قرار داده شده است، بپزید.
کاستارد زمانی درست می‌شود که به اندازه کافی غلیظ شود که پشت قاشق را بپوشاند، معمولاً ۷۷ درجه سانتیگراد عالی است.
کاستارد را از یک الک توری ریز صاف کنید تا تکه‌های تخم مرغ را جدا کنید تا بافتی صاف داشته باشید.
عصاره وانیل را برای ایجاد طعم سنتی کاستارد به مخلوط اضافه کرده یا طعم دهنده‌های دیگر مانند پوست مرکبات یا لیکور را تست کنید.
اجازه دهید کاستارد برای چند دقیقه در قابلمه خنک شود و آن را به کاسه منتقل کنید تا از غلیظ شدن آن جلوگیری شود.

چگونه کاستارد را تزیین کنیم؟

نکات مهم در طرز تهیه کاستارد فرانسوی عبارتند از:

میوه‌های تازه مانند انواع توت‌ها، کیوی، انبه یا موز را برای ایجاد ظاهری رنگارنگ و با طراوت به دسر اضافه کنید.
خامه را روی کاستارد به شکل دایره‌ای بریزید تا بافتی خامه‌ای پیدا کند و ظاهرش اشتها آور شود.
خرده‌های شکلات را روی کاستارد بپاشید یا کمی پودر کاکائو را روی آن الک کنید تا طعمی غنی و شکلاتی داشته باشید.
سس کارامل گرم را روی کاستارد بریزید تا ظاهری شیرین و براق پیدا کند.
برای تضاد ترد، بادام، پسته یا فندق برشته شده خرد شده را روی کاستارد بریزید.
با گل‌های خوراکی مانند بنفشه، پانسی یا اسطوخودوس برای ارائه زیبا و هنرمندانه تزئین کنید.
یک پیمانه دارچین، جوز هندی یا هل می‌توانند طعم کاسترد را افزایش دهد و طبع آن را گرم کنند.
زنجبیل ریز خرد شده یا مقداری پوست مرکبات (لیمو یا پرتقال) را اضافه کنید تا بافت لطیف پیدا کند.
با ذوب کردن شکر تا قهوه‌ای شدن و شکستن آن به تکه‌های خرد شده برای بافتی ترد، یک حالت کاراملی برای کاستارد ایجاد کنید.

کلام آخر

طرز تهیه کاستارد فرانسوی را آموزش دادیم و اکنون می‌توانید این دسر خوشمزه را تهیه کنید. کاستارد را می‌توانید به تنهایی و یا به عنوان یک پرکننده برای کیک و شیرینی استفاده کنید. مطمئناً کودکان از خوردن کاستارد لذت بسیار می‌برند.

توصیه می‌کنیم مواد غذایی مقوی را در تهیه کاستارد به کار ببرید تا هم دسری خوشمزه داشته باشید و هم اینکه ارزش غذایی آن را افزایش دهید.

منبع: همشهری

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *