فراشپز- کتلت یکی از پرطرفدارترین و لذیذترین غذاهای فست فود یا فینگرفود در ایران و در دیگر کشورهای جهان است که معمولا آن را میتوان بهعنوان غذای اصلی، پیش غذا، غذای سفر یا ساندویچ سرد سرو کرد. با مواد غذایی مختلف، چون گوشت چرخکرده گوسفندی یا گوساله، مرغ، ماهی، پنیر، حبوبات، سبزیجات و بادمجان میتوان انواع کتلت را تهیه و نوش جان کرد.
کتلت بادمجان یکی از خوشمزهترین انواع کتلتها است که دستورات مختلفی برای تهیه آن وجود دارد. با استفاده از بادمجان خام، بادمجان کبابی، بادمجان با گوشت چرخ کرده، بادمجان بدون استفاده از گوشت چرخ کرده میتوان کتلت بادمجان تهیه نمود، کتلت بادمجان ایتالیایی از پرطرفدارترین کتلتها است که در تهیه آن از پنیر پیتزا استفاده میشود. اگر به طعم پنیرپیتزا علاقمندید و مزه غذاهای ایتالیایی را میپسندید، با این بخش از آموزش همراه شوید.
روش اول:پخت کتلت بادمجان در فر
برای تهیه کتلت بادمجان در فر به روش ایتالیاییها مراحل زیر را دنبال کنید.
مواد لازم برای کتلت بادمجان
مواد لازم مقدار
بادمجان ۳ عدد
نمک به مقدار لازم
گوجه گیلاسی ۷۰۰ گرم
برگ ریحان به مقدار لازم
پنیر پارمسان به مقدار لازم
سیر ۱ حبه
بادام ۱۰ عدد
نمک، فلفل، روغن زیتون به مقدار لازم
طرز تهیه کتلت بادمجان
در همین ابتدای کار ۳ عدد بادمجان را لایه لایه به صورت افقی برش بزنید.
پوست بادمجان را جدا نکنید. فقط سر بادمجان باید جدا شده باشد.
روی آنها نمک بریزید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا تلخی گرفته شود.
۷۰۰ گرم گوجه گیلاسی را آماده کرده و با چاقو از وسط نصف کنید.
آب و نمک اضافه بادمجان را بگیرید.
بادمجانها را داخل کاغذ روغنی روی سینی فر کاملاً منظم بچینید.
کمی نمک و مقداری روغن روی آنها بریزید.
بادمجانها را داخل فر قرار دهید.
در سینی دیگر فر، گوجه گیلاسیهای نصف شده را بچینید و آن را هم داخل فر بگذارید.
دمای فر باید ۲۰۰ درجه سانتی گراد باشد.
بادمجانها باید به مدت ۲۰ دقیقه و گوجهها به مدت ۱۵ دقیقه داخل فر بمانند.
گوجهها را زودتر بیرون بیاورید و داخل خردکن بریزید و کمی برگ ریحان هم به خردکن اضافه کنید.
پنیر پارمسان را رنده کرده و به این ترکیب اضافه کنید.
یک حبه سیر داخل سس بریزید.
سپس به اندازه ۱۰ عدد بادام هم به ترکیب اضافه کنید.
نمک، فلفل و روغن زیتون هم به ترکیب بزنید و همه مواد را با یکدیگر ترکیب کنید.
یک ماهتابه بردارید و کمی روغن داخل آن ریخته و روغن را در کل ماهتابه پخش کنید.
بادمجانها را از فر بیرون آورده و روی ماهتابه بچینید.
سسی که آماده کرده بودید را روی بادمجانها بریزید.
دقت کنید که همه جای بادمجانها به این سس آغشته شوند.
اکنون میتوانید کمی پنیر مورد علاقه خودتان را به ترکیب اضافه کنید که معمولاً پنیر پیتزا هم به این ترکیب اضافه میکنند.
پنیر پارمسان هم می تواند طعم خوبی به این ترکیب بدهد. حتی میتوانید از دو مدل پنیر استفاده کنید.
دوباره روی پنیرها بادمجانها را بچینید و سس را روی بادمجانها آغشته کنید و دوباره پنیر اضافه کنید.
همین کار را لایه لایه تکرار کنید تا موادتان تمام شود. سپس ماهتابه را به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه داخل فر با دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد قرار دهید.
بعد از این مدت زمان غذای شما آماده است.
روش دوم:کتلت بادمجان بدون گوشت با پنیر پارمزان
برای تهیه کتلت بادمجان بدون گوشت با پنیر به روش زیر عمل کنید:
مواد لازم برای تهیه کتلت بادمجان بدون گوشت با پنیر
مواد لازم میزان لازم
مواد لازم مقدار
بادمجان متوسط ۳ دد
آرد ۱ پیمانه
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
تخم مرغ ۲ عدد
خرده نان باگت ۱/۵ پیمانه
پنیرپارمزان یا پارمسان ۱/۳ پیمانه
جعفری تازه ساتوری شده ۱/۴ پیمانه
روغن زیتون ۱ پیمانه
لیمو ترش برای سرو
طرز تهیه کتلت بادمجان سرخ شده
بادمجانهای دلمهای را پوست گرفته و حلقهای برش بزنید.
تخم مرغها را در یک کاسه مناسب بشکنید و خوب هم بزنید تا باز شود.
درون ظرفی مقداری آرد بریزید.
تابهای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید تا داغ شود.
بادنجانها را ابتدا در آرد بغلطانید و سپس داخل تخم مرغ فرو کرده و در آخر به خرد نانها آغشته کرده و داخل روغن سرخ نمایید.
همه بادمجانها را به همین شکل آماده کرده و در ظرف مورد نظر بچینید.
پنیر و جعفری خرد شده را روی بادمجانها بپاشید.
یک عدد لیمو را برش زده و با کتلت بادنجان ایتالیایی سرو نمایید.
روش سوم:کتلت بادمجان بدون گوشت با پنیر
برای تهیه کوکو بادمجان مجلسی به روش تابهای با پنیر پیتزا مراحل زیر را دنبال کنید:
مواد لازم برای کوکو بادمجان سرخ شده با پنیر
مواد لازم مقدار
بادمجان ۲ عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
پیاز ۱ عدد
گوجه گیلاسی ۸ عدد
سیر ۱ حبه
پنیر ریکوتا ۴ قاشق غذاخوری
پوره گوجه فرنگی ۱ فنجان
پنیر پارمسان به مقدار لازم
برگ ریحان چند عدد
طرز تهیه کتلت بادمجان مجلسی
دو عدد بادمجان را به صورت حلقهای برش بزنید. لازم نیست که پوست آن را جدا کنید.
بادمجانها را مرتب روی تخته بچینید.
نمک به آن اضافه کرده و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا تلخی آن گرفته شود. سپس با دستمال کاغذی رطوبت آن را بگیرید.
یک ماهتابه را روی گاز بگذارید. کمی روغن داخل آن بریزید و بادمجانهای حلقه شده را منظم روی آن بچینید.
نمک و فلفل را به ترکیب اضافه کنید.
هر دو طرف بادمجانها را سرخ کنید؛ تا حدی که رنگ قهوهای یا طلایی بگیرد. سپس آنها را داخل یک بشقاب بریزید.
یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و داخل ماهتابه با روغن کمی تفت دهید.
حدوداً ۵ دقیقه برای تفت دادن پیازها کافی است.
در این مرحله ۸ عدد گوجه گیلاسی را چهار قاچ کنید.
یک حبه سیر را ساطوری کنید. سپس سیر را به پیاز در حال تفت اضافه کرده و بعد سریعاً گوجهها را اضافه کنید. مراقب باشید که سیر نسوزد.
به مدت ۵ دقیقه گوجه ها، پیاز و سیر را با یکدیگر تفت بدهید.
سپس یک فنجان پوره گوجه را به ترکیب اضافه کنید؛ نمک فلفل را هم اضافه کرده و کمی آب داخل آن بریزید؛ تا جایی که روی مواد را بگیرد و بعد درب ماهتابه را بگذارید و اجازه دهید که ۱۰ تا ۱۵ دقیقه جوش بخورد.
مواد را کمی هم بزنید و بعد پنیر ریکوتا را به اندازه ۴ قاشق غذاخوری به مواد اضافه کرده و دوباره هم بزنید.
کمی پنیر پارمسان روی مواد رنده کنید و دوباره هم بزنید.
حالا بادمجانهای سرخ شده را داخل مواد بریزید.
کمی برگ ریحان روی آن اضافه کنید.
سپس کمی روغن زیتون را به مواد اضافه کرده و بعد این ترکیب را هم بزنید تا سس به خورد بادمجانها برود.
برای اینکه طعم خوشمزهتری را بچشید، داخل یک ماهتابه یک عدد نان گرد با سایز خود ماهتابه قرار دهید که فرقی ندارد چه مدل نانی باشد.
نانهای نازک گزینه مناسب تری هستند.
بعد از اینکه نان کمی داغ شد، آن را روی تخته گذاشته و به چهار قسمت برش بزنید و بادمجانها را داخل نان ریخته و میل کنید.
نکات تکمیلی در مورد کتلت بادمجان، کتلت ایتالیایی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱۵ دقیقه میباشد.
کتلت بادنجان، کتلت ایتالیایی را میتوانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۲ نفر مناسب میباشد.
منبع: نمناک