فراشپز- گوجه سبز، همان میوه‌ی ترش مزه‌ی بهاری است که برای بسیاری یکی از میوه‌های محبوب است. اما بسیاری از همین افراد از خواص گوجه سبز خبر ندارند و تنها شیفته‌ی طعم و مزه‌ی ترش آن هستند. گوجه سبز سرشار از ویتامین C است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود جذب آهن، و محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های اکسیداتیو بسیار مفید است. همچنین این میوه حاوی مقادیری از ویتامین K، پتاسیم، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است.

فیبر موجود در گوجه سبز به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کند و می‌تواند به عنوان یک خوراکی ملین، در کاهش یبوست مؤثر باشد. مصرف منظم این میوه در حد تعادل، به تنظیم قند خون و کاهش کلسترول نیز کمک می‌کند. اینها بخشی از خواص گوجه سبز است که باعث شده‌اند این میوه‌ی محبوب، به خوراکی‌ای مفید تبدیل شود.

مصرف گوجه سبز بیشتر به صورت خام و میوه است، اما این میوه‌ی لذیذ در آشپزی و تهیه‌ی دسر نیز بسیار کاربرد دارد. در طرز تهیه‌ی غذاهای محلی ایران مانند طرز تهیه خورشت گوجه سبز، گوجه سبز به عنوان چاشنی یا عنصر اصلی استفاده می‌شود.

از دیگر کاربردهای گوجه سبز می‌توان به تهیه لواشک، ترشی، مربا و حتی کمپوت اشاره کرد. کمپوت گوجه سبز، یک دسر خوشمزه و حتی گزینه‌ای عالی برای قرار دادن روی میز صبحانه است که با تمام خوراکی‌هایی که با گوجه سبز تهیه می‌شود، تفاوت دارد.

مواد لازم برای تهیه کمپوت گوجه سبز

گوجه سبز سالم و سفت: ۵۰۰ گرم
شکر: ۲۰۰ گرم
آب: ۲ لیوان
آب‌لیمو تازه: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه کمپوت گوجه سبز

اگر به درست کردن غذاها و خوراکی‌های جدید علاقه دارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما این طرز تهیه را در خانه امتحان کنید و از خوردن یک کمپوت خوشمزه و در عین حال ملس لذت ببرید.

مرحله اول: تهیه مواد

ابتدا باید گوجه سبزهایی را انتخاب کنید که تازه، کمی سفت اما نه بیش از حد نرم و رسیده باشند تا در حین پخت شکل خود را حفظ کنند. گوجه سبزهایی که بیش از حد ترش هستند باعث تلخ شدن کمپوت می‌شوند.

مرحله دوم: آماده کردن گوجه سبزها

گوجه سبزها را خوب بشویید و با یک سوزن یا خلال‌دندان، سوراخ‌های ریزی روی هر کدام ایجاد کنید. این کار باعث می‌شود شیره‌ی شکر به خوبی به داخل گوجه سبزها نفوذ کند.

مرحله سوم: آماده کردن شربت

در قابلمه‌ای کوچک، شکر و آب را مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. وقتی شکر کاملاً حل شد و مایع شروع به قل‌قل کرد، آب‌لیمو را اضافه کنید. آب‌لیمو طعم شربت را متعادل کرده و از شکرک زدن کمپوت نیز جلوگیری می‌کند.

مرحله چهارم: اضافه کردن گوجه سبز به شربت

گوجه‌ها را با احتیاط به شربت اضافه کنید. در این مرحله، حرارت باید ملایم باشد. اجازه دهید گوجه سبزها حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه در این شهد آرام بجوشند، تا زمانی که پوست آنها اندکی چروک بخورد ولی بافتشان حفظ شود. در این مرحله، مهم است که گوجه سبزها له نشوند.

مرحله پنجم: ریختن کمپوت در شیشه

در حالی که کمپوت هنوز داغ است، آن را در شیشه‌ی تمیز و استریل بریزید. در شیشه را محکم ببندید و اجازه دهید به‌آرامی خنک شود. بعد می‌توانید آن را در یخچال نگه دارید.

طرز تهیه کمپوت گوجه سبز در مایکروویو

اگر زمان برای تهیه کمپوت گوجه سبز ندارید، می‌توانید آن را در مایکروویو درست کنید. برای این کار، گوجه سبزهای شسته و سوراخ‌شده را در ظرف شیشه‌ای مخصوص مایکروویو قرار داده، محلولی از شکر، آب و آب‌لیمو را روی آن‌ها بریزید و درپوش ظرف را شل ببندید. ظرف را با توان متوسط (۵۰ تا ۷۰ درصد) به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه در مایکروویو قرار دهید و در نیمه‌راه یک بار هم بزنید. پس از پایان، اجازه دهید ظرف حدود ۱۰ دقیقه در دستگاه باقی بماند تا به‌آرامی خنک شود.

فوت و فن تهیه کمپوت گوجه سبز

در فرآیند تهیه کمپوت، جزئیاتی وجود دارد که رعایت آن‌ها باعث بهبود کیفیت کمپوت و همچنین افزایش ماندگاری آن خواهد شد. این نکات را در ادامه بیان خواهیم کرد:

بهتر است از شیشه‌هایی با درپوش فلزی مقاوم استفاده کنید که قابلیت استریلیزه کردن را نیز دارند. شیشه باید کاملاً سالم، بدون ترک و از جنس مقاوم در برابر حرارت باشد.
پیش از پر کردن، شیشه‌ها باید حداقل ۱۰ دقیقه در آب جوش قرار گیرند تا کاملاً ضدعفونی شوند. پس از پر کردن شیشه‌ها و بستن درپوش، می‌توان برای جلوگیری از رشد میکروارگانیسم‌ها، شیشه‌ها را مجدداً به مدت ۱۵ دقیقه در آب جوش قرار داد.
گوجه سبز از جمله میوه‌هایی است که در برابر حرارت، بافت خود را به سرعت از دست می‌دهد. بنابراین حرارت گاز حین پخت باید ملایم و زمان پخت کنترل‌شده باشد (حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه). هدف از تهیه کمپوت، نرم شدن گوجه سبزها بدون اینکه له شوند، است.
در صورت تمایل، می‌توان مقدار کمی چوب دارچین یا چند قطره گلاب به شربت اضافه کنید. این کار باعث خوشمزه‌تر شدن طعم کمپوت می‌شود، اما نباید در استفاده از آنها زیاده‌روی کرد.
افزودن آب‌لیموی تازه به شربت نقش مهمی در جلوگیری از شکرک زدن، حفظ رنگ طبیعی گوجه سبزها و افزایش ماندگاری کمپوت دارد. این ماده همچنین تعادل اسیدیته را در محصول حفظ می‌کند.
پس از خنک‌شدن کامل، کمپوت باید در محیطی خنک، تاریک و دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری شود. با رعایت این نکات، می‌توانید تا چند ماه از کمپوت نگهداری کنید.
پیش از استفاده از کمپوت، لازم است ظاهر، رنگ، بو و قوام آن را بررسی کنید. در صورت مشاهده هرگونه نشانه‌ی فاسد شدن (مانند تغییر رنگ غیرطبیعی، بوی ترش، کف یا کپک روی کمپوت)، حتما از مصرف آن خودداری کنید.

با رعایت این نکات و طی کردن مراحل تهیه که در بالا به آنها اشاره کردیم، یک کمپوت با طعم عالی و ملس خواهید داشت که شاید مزه‌ای شبیه به آن را تا به حال امتحان نکرده باشید.

منبع: مجله اسنپ اکسپرس

[elementor-template id="19721"]
به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *