فراشپز- کیک ساده پایه تمام کیک‌هاست و با آموختن طرز تهیه کیک بدون فر به راحتی می‌توانید کیک تولد خود را در خانه تهیه کنید.

کیک یکی از عصرانه‌های پرطرفدار در سراسر جهان می‌باشد شما می‌توانید کیک را هم برای عصرانه و هم برای صبحانه سرو کنید. اما اگر به هر دلیلی دسترسی به فر نداشتید نگران تهیه کیک نباشید چون طرز تهیه کیک بدون فر هم لذت و خوشمزگی خاص خودش را دارد.

مواد لازم تهیه کیک ساده بدون فر

حتما از یک لیوان برای اندازه‌گیری تمام مواد استفاده کنید و این کیک برای ۴ نفر مناسب است؛ برای نفرات بیشتر مقدار مواد اولیه را ضرب و تقسیم کنید.

آرد ۲ پیمانه

شکر ۱ پیمانه

شیر ۱/۲ پیمانه

روغن مایع ۱/۲ پیمانه

تخم مرغ ۳ عدد

بکینگ پودر ۲ قاشق مربا خوری

وانیل ۱ قاشق مربا خوری

نمک مقدار کمی

طرز تهیه کیک خانگی بدون فر

مرحله اول

برای پخت کیک در قابلمه ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ‌ها را جدا کنید و در ادامه سفیده تخم مرغ را با همزن برقی هم بزنید و این کار را ادامه دهید تا تخم مرغ شروع به کف کردن بکند.

مرحله دوم

در ادامه آرد را ۲ الی ۳ بار الک کنید این کار تاثیر مستقیمی بر پف کردن کیک کمک می‌کند. سپس آرد را در ظرف گودی بریزید و به آن ۲ قاشق بکینگ پودر را اضافه کنید.

مرحله سوم

زرده‌های تخم مرغ را هم بزنید تا کاملا باز شود در ادامه یک لیوان شکر به آن اضافه کنید و دوباره شروع به همزدن بکنید.

مرحله چهارم

وانیل را نیز به ترکیب زرده تخم مرغ اضافه کرده و دوباره شروع به هم زدن کنید.

مرحله پنجم

شیر و روغن مایع را نیز به زرده تخم مرغ اضافه کرده و هم بزنید تا مواد کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.

مرحله ششم

وقتی زرده به خوبی مخلوط شد آن را در چندین مرحله به آرد اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی و در یک جهت هم بزنید و این کار را به طور مرتب انجام دهید تا رنگ و شکل آن تغییر کند.

مرحله هفتم

در این مرحله سفیده تخم مرغ که قبلا هم زده‌ید را به مواد کیک اضافه کنید و چند دقیقه با لیسک هم بزنید تا زمانی که حباب‌های ریز روی مواد کیک تشکیل شود مخلوط کنید. در این مرحله کار آماده‌سازی مواد کیک به پایان می‌رسد.

مرحله هشتم

این مرحله نوبت انتخاب یک قابلمه مناسب هم از نظر جنس (تفلون بهتر است) و هم از نظر اندازه متناسب با مواد اولیه شما است. (حتما باید از دم کنی استفاده کنید).

مرحله نهم

کف قابلمه را چرب کنید و روی شعله قرار دهید و وقتی قابلمه گرم شد مواد کیک را درون قابلمه بریزید. بعد از گذشت ۴۵ دقیقه کیک شما آماده می‌شود و بعد از خاموش کردن شعله حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه به کیک استراحت بدهید تا به خوبی از قابلمه جدا شود، فقط این نکته را در نظر داشته باشد که پخت کیک در قابلمه چون حرارت به بالای کیک نمی‌رسد روی کیک به مانند کیک در فر برشته نمی‌شود.

نکات درست کردن کیک در قابلمه

۱- مواد اولیه استفاده شده در تهیه کیک را باید به دمای محیط برسانید (مواد نیم ساعت قبل از استفاده در محیط آشپزخانه باشند).

۲- دمای شعله در پخت کیک بدون فر باید کم باشد.

برخلاف پختن کیک در فر که باید تمام قالب را چرب کنید، در پخت کیک در قابلمه فقط کف قالب را چرب کنید و دیواره‌های آن را چرب نکنید که باعث می‌شود پف کیک گرفته شود.

۳- در نیم ساعت اول به هیچ عنوان درب قابلمه را باز نکنید و بعد از گذشت نیم ساعت می‌توانید با خلال دندان از پختن کیک اطمینان حاصل کنید (اگر خلال را به وسط کیک فرو کردین و چیزی از مواد کیک به آن نچسبید یعنی کیک پخته است).

۴- برخلاف پختن کیک در فر که باید تمام قالب را چرب کنید، در پخت کیک در قابلمه فقط کف قالب را چرب کنید و دیواره‌های آن را چرب نکنید که باعث می‌شود پف کیک گرفته شود.

۵- هم زدن مواد را در یک جهت انجام دهید تا کیک به خوبی پف کند.

۶- در مقدار مواد اولیه مقدار شکر ۱ لیوان ذکر شده اگر به کیک شیرین علاقه دارید می‌توانید نصف لیوان دیگر شکر اضافه کنید.

۷- اگر بخواهید می‌توانید یک قاشق غذا خوری پودر کاکائو نیز به مواد اضافه کنید تا کیک کاکائویی داشته باشید.

۸- می‌توانید از طعم دهنده‌های دیگری همچون (دارچین، هل، سیب و پرتقال) استفاده کنید.

منبع: خبر فوری

مطالب پیشنهادی

به اشتراک بگذارید:

administrator

4 نظرات

  • محدثه, 1403-11-24 @ 3:26 ب.ظ پاسخ

    منظورتون از ۱/۲ پیمانه نصف پیمانه هست نه ؟؟؟

    • فراشپز, 1403-11-24 @ 4:06 ب.ظ پاسخ

      بله

  • فرزانه, 1403-12-02 @ 6:03 ب.ظ پاسخ

    من چند بار تا حالا خواستم تو قابلمه کیک بپزم اما نمیشه هر بار خمیر میمونه وسط کیک و اگر بیشتر رو شعله بمونه هم دورش میسوزه اما وسطش بازم خامه

    • haghi, 1403-12-05 @ 3:49 ب.ظ پاسخ

      سلام. کلا کیک درست کردن قلق داره باید اون رو یاد بگیری تا کیکت خمیر نشه یا پف کافی داشته باشه اما به طور کلی تو قابلمه یا تابه کیک درست کردن باعث میشه یه مقدار کیکت خمیر یا خشک بشه دلیلش هم اینه که حرارت به صورت یکنواخت به خمیر نمی خوره و بخش های نزدیک سطح ظرف بیشتر پخته میشه.
      اما خیلی ناراحت نباشد کمی تمرین کنی یاد میگیری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *