فراشپز- شوری و ترشی از دیرباز مورد استفاده و علاقه مردم بوده است. در قدیم برای این که بتوانند سبزیجات را در طول سال داشته باشند، از شوری و ترشی استفاده می‌کردند. شور شدن و استفاده از سرکه در ترشی ها، باعث ماندگاری سبزیجات می‌شود. در این دستور، طرز تهیه گوجه شور به روشی بسیار ساده بیان شده است. ترشی‌ها و شوریجات را می‌توان در کنار غذا‌های مختلف به عنوان چاشنی و طعم دهنده استفاده کرد.

مواد لازم گوجه شور

گوجه فرنگی ۱ کیلو

آب جوشیده سرد شده ۱ لیتر

نمک ۶ قاشق غذا خوری

سیر ۱ بوته

فلفل سبز به مقدار لازم

دستور تهیه گوجه فرنگی شور

مرحله اول

برای تهیه گوجه فرنگی شور خوشمزه در ابتدای کار، نمک و آب را در یک کاسه با هم مخلوط می‌کنیم. می‌توان به جای نمک از سنگ نمک استفاده کرده که ماندگاری و طعم بهتری به شوری می‌دهد. نمک باید به حدی باشد که آب را شور کند.

مرحله دوم

آب را کنار می‌گذاریم. گوجه‌ها را شسته و می‌گذاریم تا خشک شود. بهتر است از گوجه‌های ریز استفاده شود که برش نخورد. فلفل سبز را هم شسته و می‌گذاریم تا کامل خشک شود. فلفل و گوجه باید کاملا خشک باشد.

مرحله سوم

سیر‌ها را هم حبه کرده و پوست می‌کنیم. در این مرحله گوجه و فلفل و سیر را لایه لایه درون یک شیشه می‌ریزیم. وقتی که کامل شیشه پر شد، آب و نمک حل شده را به آرامی درون شیشه می‌ریزیم تا بین گوجه‌ها داخل شود و شیشه را پر کند.

مرحله چهارم

در این مرحله می‌توان از شوید یا نعناع نیز استفاده کرد که استفاده از آن کاملا سلیقه‌ای است و باشد بهتر است. درب شیشه‌ها را می‌بندیم و در یک جای تاریک قرار می‌دهیم تا شوری برسد و قابل استفاده شود.

منبع: چی شی

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *