فراشپز- اصطلاح اسکرامبلد (به انگلیسی: Scrambled) در آشپزی معمولاً به معنای «بههمزده و درهمپخته شده» است و بیشتر در مورد تخممرغ به کار میرود. مثلا «تخممرغ اسکرامبلد» یعنی تخممرغهایی هم زدهای که روی حرارت ملایم میپزند تا حالتی نرم، کرمی پیدا کنند.
شما میتوانید با تهیه پیتزا به روش اسکرامبلد و ترکیبی از تخممرغ همزده با پنیر و… غذایی متنوع، لذیذ و مقوی تهیه کنید و آن را حتی به عنوان صبحانه سرو کنید. جالب است بدانید که پیتزای اسکرامبلد به نام پیتزای صبحانه نیز شناخته میشود. در ادامه مطلب، با طرز تهیه پیتزا اسکرامبلد به صورت مرحلهبهمرحله آشنا میشوید.
مواد لازم برای تهیه پیتزا اسکرامبلد
- خمیر پیتزای آماده ۱ توپ
- تخممرغ ۴ عدد بزرگ
- شیر پرچرب ۱/۴ پیمانه
- پنیر چدار رندهشده ۱ پیمانه
- پنیر موزارلای رندهشده۱ پیمانه
- بیکن مقدار لازم
- روغن زیتون۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه پیتزا اسکرامبلد
مرحله اول: آمادهسازی خمیر پیتزا و فر از قبل
روی سطحی تمیز مقداری آرد بریزید و خمیر پیتزای آماده را با کمی آرد ورز دهید و به ظرفی بزرگ و پوشیده منتقل کنید. سپس اجازه دهید خمیر به مدت ۱٫۵ تا دو ساعت در دمای اتاق بماند تا ور بیاید.
فر خود را روی دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا از قبل گرم شود. اگر از سنگ پیتزا استفاده میکنید، آن را در فر قرار دهید تا گرم شود. سنگ پیتزا یک صفحه صاف، معمولاً سنگی یا سرامیکی، است که در فر قرار میگیرد تا پیتزا، نان، یا دیگر مواد غذایی را بپزد.
مرحله دوم: تهیه مخلوط تخممرغ و شیر
در یک کاسه، تخممرغها، شیر، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. مخلوط را روی حرارت متوسط بپزید تا کمی خودش را بگیرد. دقت کنید که تخممرغ برای مدت طولانی نپزد زیرا باید در فر نیز حرارت ببیند.
مرحله سوم: پهن کردن خمیر پیتزا
روی یک سطح صاف و تمیز آرد بپاشید تا از چسبیدن خمیر جلوگیری شود. خمیر را از ظرف خارج کرده و روی سطح آردپاشی شده قرار دهید. با انگشتان خود خمیر را به آرامی و به صورت یکنواخت پهن کنید. در صورت نیاز، کمی آرد به خمیر اضافه کنید تا از چسبندگی آن جلوگیری شود.
اگر از وردنه استفاده میکنید، آن را به آرامی روی خمیر حرکت دهید و خمیر را به صورت یکنواخت پهن کنید. ضخامت خمیر باید در همه جای آن یکسان باشد و بیش از دو سانتیمتر نشود.
مرحله چهارم: آماده کردن پیتزا اسکرامبلد
روی خمیر پیتزا را با روغن زیتون چرب کنید؛ سپس تخممرغ همزده را به طور یکنواخت روی خمیر پیتزا پخش کنید. سپس پنیر چدار و موزارلای رندهشده را روی آن بریزید. سعی کنید هنگام تهیه پیتزا، پنیرها را رنده کنید، زیرا نسبت به پنیرهای رندهشده از قبل طعم بهتری ایجاد میکنند.
بیکن را خرد کنید و با مقدار کمی روغن زیتون تفت دهید تا رنگ آن تیرهتر شود. سپس تکههای بیکن را روی سایر مواد پیتزا بریزید.
مرحله پنجم: پختن پیتزای اسکرامبلد
سینی فر را با مقدار کمی روغن چرب کنید. سپس، پیتزا را روی سینی فر یا سنگ پیتزای از قبل گرمشده قرار دهید. پیتزا را به مدت هشت تا ده دقیقه یا تا زمانی که پنیر آب شود و حباب بزند، بپزید. پیتزای شما آماده است؛ قبل از برش زدن، بگذارید پیتزا کمی خنک شود. برای افزودن طعم بیشتر، میتوانید سبزیجاتی مانند فلفل دلمهای خردشده، پیاز یا اسفناج را نیز امتحان کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه پیتزا اسکرامبلد
در این مطلب با دستور تهیه پیتزا اسکرامبلد آشنا شدید، با خواندن نکات تکمیلی در ادامه، میتوانید غذایی متنوعتر تهیه کنید:
انواع انتخابها به جای بیکن
دست شما برای جایگزینی بیکن باز است و به راحتی میتوانید از سوسیس، ژامبون و گوشت چرخکرده استفاده کنید. همچنین با توجه به سلیقه خود میتوانید بیکن را با سوسیس یا سایر گزینهها مخلوط کنید.
استفاده از انواع پنیرهای جایگزین
در حالی که چدار و موزارلا پنیرهای کلاسیکی هستند، میتوانید برای طعمدهی بیشتر از پنیر گودا یا حتی کمی پارمزان نیز استفاده کنید.
استفاده از نان پیتا به جای خمیر پیتزا
نان پیتا میتواند جایگزین مناسبی برای خمیر پیتزا باشد. نان پیتا یک نان تخت و گرد است که به راحتی میتوانید روی آن مواد پیتزای اسکرامبلد بریزید و در فر بپزید. این روش سریعتر و راحتتر از استفاده از خمیر پیتزا است. همچنین شما میتوانید از قبل نان پیتا را تهیه کنید.
استفاده از تخم مرغ خام روی پیتزا اسکرامبلد
در این دستور تهیه غذا، تخم مرغ و شیر با هم مخلوط میشوند، اما شما میتوانید به صورت مستقیم یک تخممرغ را پیتزا بشکنید اما دقت کنید که حتماً آن را در اواسط پخت روی پیتزا بشکنید.
تهیه مواد پیتزای تخممرغی از قبل
این پیتزا به صورت تازه بهترین طعم را دارد، اما میتوانید مواد اولیه (بیکن و مخلوط تخممرغ) را از قبل آماده کنید تا سریعتر آماده شود.
طرز تهیه پیتزا اسکرامبلد با خامه
ابتدا در یک کاسه، خامه را با چنگال یا همزن دستی کوچک بزنید تا غلیظ شود و به شکل قلههای نرم درآید؛ با کمی نمک خامه همزده را مزهدار کنید. در یک کاسه کوچک جداگانه، تخممرغها را بزنید و آن را با کمی نمک و فلفل تازه آسیابشده مزهدار کنید.
خامه زدهشده را روی خمیر بمالید و روی آن نیمی از انواع پنیر دلخواه خود را قرار دهید. بیکن (یا انواع جایگزینها) را به قطعات کوچک خرد کنید و آنها را به طور یکنواخت روی خمیر پخش کنید و اجازه دهید به مدت چهار دقیقه در فر بپزد.
در قدم بعدی، تخممرغ زدهشده را به صورت یکنواخت روی پیتزا ریخته و باقیمانده پنیر را هم اضافه کنید؛ پیتزا را مجدد توی فر قرار دهید و بگذارید به مدت دو دقیقه حرارت ببیند.
منبع: کتاب کاله