فراشپز- یکی از خوشمزه‌ترین و اصیل‌ترین غذا‌های استان لرستان است که در بعضی شهر‌ها به آن جگرپیچ نیز گفته می‌شود در واقع آنها جگر را با پرده چربی دیافراگم شکمی گوسفند که به زبان محلی به آن وَز نیز می‌گویند می‌پیچند و کباب می‌کنند. جگروز به عنوان آثار ملی ناملموس این استان در فهرست آثار این شهر به ثبت رسیده است. جگر گوسفند همیشه یکی از خوشمزه‌ترین و لذیذترین‌ها برای کباب کردن بوده و برای افرادی که دچار فقر آهن هستند یکی از بهترین غذا‌ها می‌تواند باشد همچنین جگروز دارای انواع ویتامین‌ها و پروتئین و مواد معدنی و مس و کولین می‌باشد.

تهیه جگروز در منزل بسیار آسان است و می‌توانید به راحتی این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از خواص آن بهرمند شوید. با ما همراه باشید.

مواد لازم

جگر گوسفندی یا گاو ۱ کیلوگرم

وَز یا چربی ۱ عدد

نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه جگروز

۱ مرحله اول: آماده سازی جگر

ابتدا چربی‌های اضافه جگر را با کمک یک چاقوی نوک تیز بگیرید سپس آن‌ها را خوب بشورید تا تمام خون آبه آن خارج شود سپس داخل آبکش قرار داده تا آب اضافی آن خارج شود.

۲ مرحله دوم: آماده سازی وَز

وَز یا همان پرده مانند شکم گوسفند یا سیرابی گاو را خوب بشورید و از یک جا آویزان کنید تا کاملا خشک شود.

۳ مرحله اول: تهیه قلقلی

جگر را به ابعاد مکعبی شکل برش بزنید درشت یا ریز خوردن جگر بستگی به شما دارد به طور دلخواه آنها را برش بزنید و روی سیخ بکشید.

۴ مرحله چهارم: تهیه جگروز

وَز را مانند نوار‌های ۴ الی ۵ سانتی برش بزنید و ابتدا آن را سر سیخ بزنید سپس پرده را دور تا دور جگر بپچید یا می‌توانید هر دانه جگر را جدا جدا داخل وَز بپیچید و رول کرده و به سیخ بزنید.

۵ مرحله پنجم: کباب کردن جگروز

روی منقل زغال‌ها را بریزید و آتش روشن کنید و وقتی داغ شد سیخ‌های جگروز را روی منقل قرار داده و با حرارت ملایم خوب اجازه دهید کباب شود سپس بعد از پخت روی آنها نمک و فلفل سیاه بپاشید و با نان تازه یا برنج و ترشی میل کنید قطعا عاشق این غذا خواهید شد، زیرا طعم و مزه جگروز فوق العاده می‌باشد.

فوت و فن‌های دستور پخت جگروز

در مرحله کباب کردن دقت کنید نباید آتش کباب زبانه بکشد وگرنه جگروز‌ها نپخته و سفت می‌شوند.

نمک را همیشه بعد از پخت به جگروز بزنید اگر ابتدای کار بزنید مانع پخته شدن آن می‌شود.

اگر تمایل داشتید می‌توانید جگروز را به صورت تکی به صورت بقچه روی سیخ بزنید و یکی درمیان بین آنها فلفل دلمه یا قارچ به سیخ بزنید.

در صورت برش دادن درشت جیگر اول روی زغال ۱ دقیقه قرار بدید سپس وز رو به دور جیگر بپیچید و روی زغال قرار دهید تا وز آب بشه و رنگش طلایی شود.

منبع: پارسی دی

به اشتراک بگذارید:

administrator

7 نظرات

  • حجت, 1403-10-15 @ 10:32 ب.ظ پاسخ

    در روش صحیح پخت جگروز ابتدا باید جگر را به سیخ کشید و روی آتش گذاشت تا نیمه کباب شود بعد وز یا همان پرده چربی را دور آنها پیچاند
    پیچیدن چربی از ابتدا باعث میشه جگر ها خوب کباب نشوند

  • لرستانی, 1403-10-15 @ 11:25 ب.ظ پاسخ

    احسنت‌ ما بهش میگیم جگر وز

  • رضا, 1403-10-16 @ 1:02 ق.ظ پاسخ

    باسلام. جگر اول باید نیمه کباب بشه بعد از نیم پذ شدن دوباره از سیخ خارج وبرش خورده و وز دور آن پیچیده وبه ملایمت کباب شود .تا هم مغز پخت وهم نرم ولذیذ بشه.باتشکر

  • ابی, 1403-10-16 @ 1:25 ق.ظ پاسخ

    بهترین روش کباب کردن جگر وز بعد از شستشو اول جگر را به سیخ میکشیم و روی اتش میگذاریم تا رنگ آن قهوه ای بشود. دوباره جگرها را از سیخ بیرون میکشیم و دور اچار ها را با وز مانند دلمه میپیچیم و دوباره روی اتش ملتیم میگذاریم تا خوب کباب شود. تهران چند بار خوردم اما جگرها خام خام بودند.

  • گراوند, 1403-10-16 @ 12:08 ب.ظ پاسخ

    باسلام..قطعا هرکسی که جگروز بخوره عاشقش میشه…خدایی خوشمزه ترین کباب تو ایران هستش…اگه کسی بتونه خوشمزه تراز جگروز یه کباب معرفی کنه..قطعا ازشون تقدیر خواهد شد %%

  • گراوند, 1403-10-16 @ 12:08 ب.ظ پاسخ

    باسلام..قطعا هرکسی که جگروز بخوره عاشقش میشه…خدایی خوشمزه ترین کباب تو ایران هستش…اگه کسی بتونه خوشمزه تراز جگروز یه کباب معرفی کنه..قطعا ازشون تقدیر خواهد شد %%

  • دختر لرستانی, 1403-10-16 @ 2:43 ب.ظ پاسخ

    سلام ما همیشه جگروز رو درست میکنیم رستوران هم داریم خاستم بگم اگه جگر رو جدا کباب کنید وز رو به تیکه هایی ۵در ۵سانتی در بیارید کباب کنید اخر سر نوش جان کنید باهم و با نون و ابلیمو خیلی بهتره اگه بپیچید دورش یه مزه پختگی در جگر احساس میکنید که خوشایند نیست جگر باید کباب بشه نه پخته دوساان هم درست گفتن نمک رو وسط کباب شدن بزنید.نوش جونتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *