آشپزی

طرز پخت سنگ سیر کُردی (پلو کردی) با مرغ

فراشپز- سنگ سیر کردی یکی از غذا‌های کردی که به پلو کردی نیز معروف است این غذا در نقاط مختلف کردستان به شکل‌های گوناگون تهیه می‌شود در واقع این غذا مخلوطی از لوبیا سبز و لوبیا قرمز و سینه مرغ چرخ کرده می‌باشد و طرز تهیه بسیار راحتی دارد شما می‌توانید با تنوع در غذا‌های روزانه خود از غذا‌های خسته کننده راحت شوید. سنگ سیر به دلیل داشتن سبزیجات مختلف بسیار مقوی نیز می‌باشد این غذا با آش سنگ سیر بسیار متفاوت است. با طرز تهیه سنگ سیر با مرغ همراه ما باشید.

مواد لازم

برنج ۲ پیمانه

هویج ۲عدد

سینه مرغ ۱ عدد

پیاز ۱ عدد

لوبیا سبز ۱ پیمانه

لوبیا چیتی ۱/۲ پیمانه

سیب زمینی ۲ عدد

سبزی کاکاتوی ۱ ق غذاخوری (به دلخواه)

آرد سوخاری ۲ ق غذا خوری

نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پاپریکا به مقدار لازم

طرز تهیه سنگ سیر

مرحله اول: تهیه قلقلی

ابتدا سینه مرغ را بدون استخوان می‌کنیم و چرخ می‌کنیم سپس به همراه پیاز رنده شده و ادویه‌ها و آرد سوخاری مخلوط می‌کنیم و خوب مواد را ورز می‌دهیم تا منسجم شود سپس برای ۱ ساعت داخل یخچال گذاشته سپس از مواد به اندازه گردو در دست گرد کنید و داخل روغن داغ سرخ کنید.

مرحله دوم: آماده سازی مواد پلو کردی

داخل یک قابلمه لوبیا سبز خرد شده را به همراه هویج نگینی شده و سبزی کاکاتوی و لوبیا چیتی (لوبیا چیتی‌ها را از قبل خیس کنید و بگذارید تا نیم پز شود و آب آن را دور بریزید) و مقداری نمک و آب اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۴۵ دقیقه مواد با هم به خوبی پخته شوند.

مرحله سوم: افزودن برنج

در ادامه کوفته قلقلی‌ها را به آرامی داخل مواد ریخته و بعد از گذشت ۲۰ دقیقه از پخت مواد فوق سیب زمینی نگینی شده را به مواد اضافه کنید تا همه مواد پخته شوند و آب آن اندازه شود سپس برنج را که از قبل خیس کردیم به مواد اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم: پخت سنگ سیر کردی

بعد از اضافه کردن برنج کمی کره یا روغن مایع را اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج نرم شود سپس به صورت کته پلو را دم بگذارید و روی قابلمه دمکنی قرار دهید و بگذارید به مدت ۴۰ دقیقه برنج دم بکشد در انتهای پخت کمی زعفران روی برنج بریزید به همین راحتی پلو کردی ما حاضر شد شما می‌توانید سنگ سیر را به همراه ماست و سالاد میل کنید. نوش جان

فوت و فن‌های دستور پخت سنگ سیر کردی‌

می‌توانید به مواد کمی سیر نیز اضافه کنید.

به دلخواه می‌توانید به مواد کمی رب اضافه کنید.

از لوبیا قرمز نیز می‌توانید به جای چیتی استفاده کنید.

افزودن سبزی کاکاتوی برای طعم و عطر بیشتر است اگر در دسترس ندارید می‌توانید حذف کنید.

حتما پیاز را بعد از رنده زدن آبش را بگیرید تا باعث وا رفتگی قلقلی‌ها نشود.

منبع: پارسی دی

فراشپز

Recent Posts

پاستیل‌های ویتامینه؛ مفیدند یا مضر؟

فراشپز- پاستیل یکی از خوراکی‌های محبوب و پرطرفدار در بین کودکان و بزرگسالان است که…

8 ساعت ago

۲۳ نکته ضروری قبل از مصرف نخود

فراشپز- یکی از حبوبات پرمصرف و مغذی است که علاوه بر فواید متعدد برای سلامتی…

8 ساعت ago

(ویدیو) گنوچی: یک پاستانی لذیذ به سبک ایتالیایی‌ها

فراشپز- گنوچی یک نوع پاستای نرم و خوشمزه ایتالیایی است که معمولاً از سیب‌زمینی، آرد…

9 ساعت ago

چطور با جوانه گندم کوکو درست کنیم؟

فراشپز- کوکو جوانه گندم یکی از خوشمزه‌ترین و مقوی‌ترین کوکوهاست که خوردن آن به خصوص…

10 ساعت ago

سالاد اسفناج و گردو؛ یک میان وعده ساده و فوری

فراشپز- این سالاد با اسفناج و پنیر‌های خوشمزه باب طبع شما و مهمانانتان خواهد بود.…

10 ساعت ago

(ویدیو) دستور پخت لول کباب ارمنی

اگر می‌خواهید طعم لول کباب ارمنی را تجربه کنید، این ویدیو تمام نکات لازم برای…

11 ساعت ago