فراشپز- پخت غذا در شب یلدا با آداب و رسوم خاصی انجام می‌شود. در برخی شهرها پخت غذا در این شب مانند پخت غذا برای شب اول سال نو است و سعی می‌شود تا بهترین غذا برای اعضای خانواده طبخ شود تا شبی به‌یادماندنی به یادگار بماند.

قنبر پلو یکی از غذاهایی است که در یلندترین شب سال در شیراز پخته می شود.

قنبرپلو(شیرازی)

زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقه

زمان پخت: ۴۵ دقیقه

تعدادنفرات: ۴ نفر

مواد لازم:

برنج: ۵۰۰گرم

گوشت چرخ کرده: ۳۰۰گرم

پیاز: ۲عدد متوسط

آرد نخودچی: یک قاشــق غذاخوری

کشمش پلویی:۲۰۰گــرم

رب انــار:۳ قاشــق غذاخــوری

مغــز گردو:۱۰۰گرم

نمــک، فلفل ســیاه و زردچوبه: بــه میــزان لازم

زعفران دم کرده: ۲قاشق غذاخوری

روغن سرخ کردنی و کره: به میزان لازم

روش تهیه

۱ .یک عدد پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس با گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کنید. در ادامه مایه گوشت را به اندازه فندق به شکل کوفته قلقلی درآورید و سرخ کنید.

۲ .یک عدد پیاز را خرد و ســرخ کنیــد. مغز گردوی خردشده و کشــمش پلویی را به پیازداغ اضافه کنید و تفت دهید. سپس رب انار ملس و زعفران دم کرده را اضافه کنید و تفت دهید. گوشت

های قلقلی سرخ شده را هم اضافه کنید.

۳ .برنج را آبکش کنید. کف قابلمه کمی روغن بریزید و ته دیگ نان یا سیب زمینی بگذارید و بعد روی آن یک لایه برنج بریزید. سپس مایه گوشت قلقلی را روی برنج بریزید و این کار را لایه لایه ادامه دهید.

4. روی برنج یک قاشــق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ بریزید و برنج را با شعله ملایم دم کنید. بعد از دم کشیدن برنج روی آن کمی کره یا روغن حیوانی بریزید و برنج را هم بزنید تا مخلوط شود.

نکته: اگر طعم ملس دوست دارید، می توانید یک قاشــق غذاخــوری شــیره انگور هم همراه با رب انار به این مواد اضافه کنید.

منبع: همشهری

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *